Lasconi respinge propunerea de a se retrage din cursa prezidenţială

R.S.
Politică / 23 octombrie

Lasconi respinge propunerea de a se retrage din cursa prezidenţială

Preşedinta USR, Elena Lasconi, respinge propunerea liderului liberal, Nicolae Ciucă, de a se retrage din cursa prezidenţială pentru a susţine "cu adevărat un proiect de dreapta", conform Agerpres.

Lasconi a opinat că retragerea sa din cursă nu l-ar ajuta pe Nicolae Ciucă, având în vedere că acesta a crescut cu 11% în decurs de şase zile, în sondaje.

"Pe domnul Ciucă nu îl mai ajută nimic acum şi nu ştiu cum l-aş putea ajuta eu, chipurile, dacă m-aş retrage. Ce pot să vă spun este că în ultimele şase zile nu au făcut nimic remarcabil, în afară de faptul că au votat împreună cu PSD să treacă legea cu pensiile speciale pentru cei aleşi; USR s-a împotrivit la această propunere legislativă. Am observat - dar ne-am obişnuit deja după sondajele de la Bucureşti, în care candidatul PNL îl bătea pe Nicuşor Dan - în şase zile a crescut cu 11 procente. Dacă în şase zile a crescut cu 11 procente, înseamnă că el va câştiga din primul tur cu 75%. Deci, nu văd cum l-aş putea ajuta eu, dacă el în şase zile face câte 11 procente. Bineînţeles că e o minciună gogonată şi eu nu m-aş uita pe aceste sondaje, care clar sunt măsluite", a spus ea, pentru digi24.ro.

Lasconi a precizat că în momentul de faţă se situează pe locul trei în opţiunile românilor şi că îşi continuă campania electorală. Lidera USR a declarat că politicienii ar trebui să urmărească barometrele publice, din care reiese că românii sunt nemulţumiţi de sistemul de sănătate şi de cel de educaţie, sunt îngrijoraţi de creşterea inflaţiei sau de posibilitatea introducerii unor noi taxe şi impozite, scrie Agerpres.

"Astăzi, chiar am făcut o postare şi am şi scris: 'Bună ziua, România! Bună ziua, domnule Ciucă! Breaking news: şi astăzi candidez'. Şi mâine voi candida şi în fiecare zi, până pe data de 8 decembrie", a mai spus ea.

Lidera USR a apreciat că este "ridicol" din partea liderului PNL să lanseze acuzaţii la adresa PSD, dar să rămână în continuare la guvernare alături de acest partid. Potrivit acesteia, Nicolae Ciucă ar fi "iresponsabil", deoarece lansează acuzaţii la televizor, fără să sesizeze instituţiile statului în cazul în care are suspiciuni privind pregătirea unei fraude electorale.

"Să faci asemenea acuzaţii şi tu să rămâi la guvernare cu PSD, cu care votezi cot la cot în Parlament, de fiecare dată, să împarţi banii luaţi din credite, pentru care o să plătească dobânzi şi rate şi strănepoţii noştri, şi îi duc la primarii PNL şi PSD... este ridicol. Ca să nu spun că este şi iresponsabil. Tu, şeful Senatului, vii la televizor şi spui că se aşteaptă să se fure nu ştiu câte voturi de acolo, că pro-ruşii... că nu ştiu ce... şi nu ai sesizat instituţiile statului? Eşti iresponsabil. (...) Sunt absolut aberante aceste declaraţii şi vreau să le mulţumesc pe această cale consultanţilor pe care îi plătesc degeaba PNL şi domnul Ciucă, pentru că îmi fac foarte mult bine prin aceste poziţionări absolut halucinante", a susţinut Lasconi.

Pe de altă parte, ea a subliniat că USR nu are "divergenţe" cu liberalii, ci cu actuala conducere a PNL, care "răspunde la ordinele lui Iohannis". Ea a mai susţinut şi că unii liberali i-au transmis că şi-ar dori o coaliţie cu USR. De asemenea, a reamintit că l-a propus pe preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, pentru funcţia de premier.

"Vom guverna împreună cu PNL şi cu UDMR, dar nu cu PNL-ul domnului Ciucă. (...) Îl vor zbura afară pe domnul Ciucă (din PNL, n.r.) de pe data de 9, dacă nu chiar mai repede. Şi cred că deja se pregătesc alţi liberali să îi ia locul. De asemenea, cred că vor dispărea de la butoane şi cei care sunt în prezent la butoanele PNL. În ce priveşte o guvernare (a USR, n.r.) cu PSD, este posibilă într-un univers paralel, poate pe Marte, în care PSD şi-ar schimba ADN-ul şi în loc să crească salarii ar trebui să scadă salarii, adică să urmeze programul nostru de guvernare", a mai spus Lasconi, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. nu trece pragul

    1. Trece pragul!! La Băsescu în dormitor:))))

      Nu vezi ce-l aduleaza!!! Bah..chiar e blonda fatuca asta 

      Am citit, si iar citit, si rascitit articolul. Niciunde nu apare o referinta la Basescu. Dar tu ajungi la concluzia ca Lasconi il aduleaza.

      Bah! Mare disperare trebuie sa fie in gasca "eroului de la Nassiriya" daca simte nevoia sa o asocieze pe Lasconi cu sursa "Petrov". 

      hahaha, base creaza cosmaruri si acum! hahaha

      au ramas multi cu sechele de base :)))))))))))))))) 

      pupici base, tie si mariei! 

      astora cu sechele base va asteapta la balaceanca, au tratamente bune pt voi, socuri electrice, bai galvanice, halucinogene si chiar marioneta base in marime naturala, il imita perfect. 

      peste 100 de ani o sa vedeti unul nenascut inca care o sa zica formula magica - base e de vina!

      :))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 

      Nu poti, bah! Asta e drama ta/voastra, PeNaLilor.

      Ca de vrut... maaama ce mai vreti. Un scor rezonabil, sa ramineti sluga onesta a PSD si dupa alegeri.  

      De asta dati in Lasconi cu minciuni, cum ati dat si in USR. Sinteti in opozitie, dar ramineti in guvern sa supravegheati PSD-ul, partidul stat.

      Va ia Georgica locul, in ecuatia puterii. Voi, PeNaLilor, la tomberonul istoriei. Stiti linga cine. 

    Poate se retrage Ciuca sau Ciolacu.

    Amandoi sunt la fel ca pregatire... 

    1. Si caracter. Si apucaturi. Si haita.

      Fac echipa buna. Zici ca sint Putin si Medvedev. Pe rind premier si presedinte. Bara-bara. 

    Nu are nici o Sansa femeie asta sa ajung a in turul doi.. Mai bine s ar retrage..

    1. Si daca nu are, de ce sa se retraga? Pentru cine "mai bine s-ar retrage"?

    Liberalii și-au dat afară pe partenerii USR în șuturi de la guvernare că nu puteau fura suficient! Acum nu doar că vorbesc de o " coaliție de dreapta "( sanchi, ei vor tot cu PSD dar să aibe un scor mai bun) dar vor ca Lasconi să renunțe la candidatură!

    1. Tupeul ca tupeul. Dar inteligenta... ca maCiuca!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb