LAURENŢIU REBEGA: "Criza imigranţilor se poate transforma într-o luptă între săracii europeni şi săracii refugiaţi din Siria"

Adina Lateş
Internaţional / 8 octombrie 2015

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega e de părere că măsurile vehiculate de liderii Europei de Vest şi Comisia Europeană pentru a rezolva criza emigranţilor, inclusiv acceptarea de către statele europene a unor cote obligatorii, idee pentru care au pledat, miercuri în Parlamentul European, preşedintele Franţei Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel sunt total ineficiente şi vor avea ca rezultat instigarea populaţiei europene mai sarace către violenţă.

"În timp ce, conform unor statistici europene din 2014, 8,5% din populaţia Uniunii Europene trăieşte la limita sărăciei, UE va cheltui sute de milioane de euro pentru a "integra" milioanele de refugiaţi proveniţi din Siria. Conform aceloraşi date statistice, în 2014, 18% din populaţia României se află sub pragul sărăciei.

Situaţia refugiaţilor ce pun presiune pe graniţele Uniunii Europene este la fel de grea, precum situaţia populaţiei europene ce trăieşte la limita sărăciei, dar care, spre deosebire de refugiaţi, legile uniunii nu îi vor pune în postura de a cere ajutor umanitar", se arată în comunicatul de presă remis astăzi redacţiei.

Laurenţiu Rebega spune că "este posibil ca această criză umanitară, a refugiaţilor, să se transforme într-o luptă între săracii europeni şi săracii refugiaţi din Siria".

Mai mult, europarlamentarul român crede că actuala criză a refugiaţilor se va adînci dacă nu vor exista măsuri active de oprire a valului de refugiaţi, iar aceasta va adînci criza economică şi socială existentă deja în anumite ţări din Sud-Estul Europei, care încercau să îşi găsească un echilibru funcţional în cadrul Uniunii Europene.

În acest context, Rebega susţine că soluţia rezolvării crizei refugiaţilor este aceea ca statele membre ale Uniunii Europene, în primul rînd cele care au deschis larg braţele către refugiaţi şi nu şi-au orientat politicile către încercarea opririi războilui din Siria, să îşi asume un plan prin care să pună capăt acestui conflict.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb