LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ CPBR: "Vom cere preşedintelui Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2015

CPBR: "Vom cere preşedintelui Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională"

Oana Petrescu, CPBR: "Această lege va creşte comisioanele şi dobânzile în sistemul bancar"

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Legea dării în plată, invocând retroactivitatea şi încălcarea dreptului de proprietate şi să retrimită legea în Parlament pentru reexaminare, a spus, ieri, Bogdan Preda, directorul executiv al CPBR. De asemenea, membrii consiliului susţin că vor cere clarificări referitoare la aspectele tehnice ale acestei legi, atât de la BNR, cât şi de la Ministerul Finanţelor. Totodată, aceştia doresc să înfiinţeze un registru de evidenţă pentru cei care vor să beneficieze de darea în plată.

În plus, CPBR solicită includerea unor paragrafe în cadrul legii care să presupună, printre altele, ca valoarea apartamentului să nu depăşească 150.000 de euro, iar clientul care vrea să predea cheile casei să nu fi trecut printr-o restructurare şi să aibă cu adevărat dificultăţi reale în achitarea ratelor. Potrivit CPBR, niciuna dintre propunerile făcute nu a fost luată în discuţie de parlamentarii din comisii.

Bogdan Preda a declarat: "Până acum, Preşedinţia a fost trecută în preştiinţă, la BCC, cum s-ar spune. Îi vom scrie preşedintelui, în mod direct, să subliniem că această lege era în discuţie de mult timp pentru transpunerea directivei de către ANPC. Vom prezenta ceea ce considerăm noi că reprezintă aspectele neconstituţionale ale aceste legi. Per total, vom sublinia faptul că s-a plecat de la o propunere legislativă îmbrăcată extrem de populist, care ar fi trebuit să reglementeze exclusiv cazurile sociale, aşa cum se arăta în expunerea de motive şi s-a ajuns la cu totul altceva. S-a pierdut pe parcurs însuşi principiul pentru care a fost iniţiată această lege".

Membrii CPBR susţin că vor reclama şi rapiditatea cu care s-a aprobat această lege, "prin diverse tertipuri", având în vedere că, la sfârşitul anului, ar trebui să intre în implementare legea insolvenţei persoanelor fizice, iar în ianuarie ar urma să fie implementată Directiva 17/2014 a Comisiei Europene privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidenţiale.

Legea privind darea în plată va creşte comisioanele bancare şi dobânzile, după ce instituţiile bancare vor absorbi impactul, în primul an, consideră Oana Petrescu, director executiv CPBR.

Domnia sa a spus că nu ar fi nicio problemă cu această lege dacă nu ar creşte costurile sectorului bancar: "Faptul că tu (n.r. debitorul) ai acest avantaj costă pe altcineva. Dacă asta vor parlamentarii României, atunci asta să se întâmple. Problema este că băncile vor absorbi în primul an impactul privind provizioanele, dar ele sunt intermediari şi, după 2-3 ani, vor include în preţul tuturor celorlalte servicii costul acestui produs pe pierdere. Vor creşte inevitabil comisioanele bancare, dobânzile în întregul sistem bancar, pentru că vom avea un produs subvenţionat, nu de stat, ci de bănci".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 233 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere, proiectul de lege privind darea în plată a bunurilor imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Proiectul legislativ prevede că debitorul poate să stingă un credit ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat, fără să mai plătească vreo sumă în plus.

Opinia Cititorului ( 43 )

  1. Tara e strivita sub valul populismului. Deputatul PNL Zamfir si-a promovat o lege in propriul interes si a prietenului sau Boureanu care au imprumutat sume mari si acim vor sa scape de plata pentru ca nu le-a iesit specula. De aia a zis Zamfir ca e cea mai fericita zi din viata sa de deputat.

    Ar trebui interzis bancilor sa dea credite unor oameni foarte prosti.  

     

    Partea distractiva e ca smecherul de deputat PNL (sper ca partidul sa plateasca la alegeri pentru populistul asta) Zamfir are nu stiu cate terenuri prin Voluntari pe care le-a luat cu credit ca sa le vanda cu specula. O sa dea terenurile si scapa de datorii si tot noi, prostimea, o sa platim diferenta cu dobanzi si comisioane mai mari. Iar aia care au crezut ca sunt smecheri (sau nu s-au incadrat altfel) si au cumparat case cu credit in CHF vor trai toata viata cu chirie. Exact de ce fugeau. 

    1. Domnule, sa spunem ca este cum zici tu, ok si-au facut o lege pentru ei, dar si peentru altii din alte paartide, poate cu dedicatie pentru 100 de oameni, dar, cel mai important aceasta lege, spre deosebire de altele, ii ajuta pe altii 100.000, carora bancile le-au vandut produse toxice. De ce sa plateasca 100.000 de oameni interesele a 10 oameni influenti din sistemul bancar. Cei 10 au tot dreptul sa jecmaneasca 100000 de romani? Nu. Acesi oameni care au votat legea le-a dat un pumn in fata celor 10 bancheri.

      Nu cei care au luat franci au fost smecheri. Voi, cei din banci, ati crezut ca ii puteti insela, doar ca respectivii au devenit intre timp "cetateni europeni", cu drepturi, cunosti reclama. Ce bine imi pare ca ati luat teapa!

      Kolo esti CINTEZIST !SLUGA DE BANCA CE ESTI,NU VREA NIMENI SA DEA TZEAPA LA BANCI ,FRAIERE CE ESTI,VREM SA FIM TRATATI KORECT CA SA NE PUEM PLATI CREDITUL,PROSTULE CARE ESTI.

      Nu sunt nici un postac si nici un bancher. Mincinsii nemernici va manipuleaza. Blestemati sa fie toti cei care baga mana in banii deponentilor la banci doar ca sa nu-si mai plateasca casoaia si apartamentele pe care le-au cumparat fara sa-si permita. In Romania cei corecti si cumpatati sunt mereu penalizati iar smecherii care vor sa ateasca dobanzi mici la CHF ca ei nu-s prosti sa se imprumyte in lei sunt recompensati. Dumnezeu se va uita si asupra celor corecti

      Vreau sa stii ca am un credit la care latesc - numai eu stiu cum, de nevoi personale cu ipoteca. Am avut nevoie de o diferenta de bani sa-mi cumpar o "vila" de 60mp, cu 2 camere. Am platit lunar, am "inghitit" toate marsaviile bancii si ma rog la Dumnezeu sa pot plati in continuare. Legea nu ma avantajeaza pt ca eu am venit cu 75% din bani la cumparare si 25% i-am luat pe credi,t in chf. Cum crezi ca e corect, ca dupa 8 ani de rambursare la zi, suma pe care o am de dat in momentul de fata este mai mare decat tot ce am pus eu + creditul luat? Nu vreau sa-mi dau casa! Dar, nu este corect cum judeci la o ora asa de tarzie:00,38- fara a avea un anume interes sau a fi pus(platit) de altcineva. O sa scape si cativa speculanti cu aceasta lege, dar, amaratii nebagati in seama de bancherii aroganti ca tine vor avea o portita de scapare. Si cred, ca nu degeaba, nu ai somn din cauza lui Zamfir. La capul tau vegheaza cel putin o banca, daca nu, cumva, BNR-ul "SC ISARESCU SRL"!

      Cum crezi ca e corect, ca eu si ceilalti 14 milioane care ne tinem economiile la banca sa platim pentru casa ta fiindca tu nu-ti mai permiti? De ce trebuie sa stai in 60 de metri patrati, e scris undeva in Constitutie ca e supradata minima pentru o familie? Poate ai putea locui si in 40 de mp si nu ai mai baga mana in economiile pensionarilor. Si nu, nu ma intereseaza ca sunteti 2 sau 3 sau 5 in familie. Ori aveti casa intr-o zona prea scumpa fata de ce va permiteti ori e prea mare. De ce sa platim noi???

      Trepadusule daca o lege este in favoarea cetateanului roman si se aplica in afara de 15-20 de ani de ce apari tu, boala grea, sa zici ceva impotriva unei LEGI ?

      Iti doresc traumele fizice si psihice ale unui imprumutat in franci sau euro care nu mai face fata la o rata !

      Esti un cacat care trebuie calcat ! 

      De ce voi, cateva zeci de mii de imprumutati in franci elvetieni, vreti sa va platim noi, cei 14 milioane de deponenti la banci, exteavagantele si specula? Si nu-mi spune ca ti-ai dorit doar o casa pentru cresterea copiilor pentru ca toata lumea isi doreste asta. Si nu toata lumea are casa. De cesti tu mai special si vrei ca bancile sa-mi puna mie comisioane si sa-mi scada dobanzile ca sa ai tu casa??? Esti lacom, plateste!

      Bai nene esti dus. Postarea asta arata ce ai in cap. Cacat. Doar atat. Daca vii cu blesteme, vai mama ta. Ai bani in banca? Care e problema. Sunt asigurati. pana la 100000 euro nu tii ia nimeni. Ai mai mult? Ia sa punem fiscul sa te caute. De unde ii ai?

      Doamne, cata prostie cu drept de vot. Banii din banca sunt asigurati din fonduil de garantare, adica din banii stransi de la deponenti. Adica tu vrei sa zici ca daca banca pierde ca sa ai tu casa si da faliment si eu sunt despagubit din banii deponentilor, cei care alimenteaza fondul de garantare, e in regula? Cum naiba sa nu va blesmama noi, 14 MILIOANE DE OAMENI CORECTI, pe cei care vreti sa ne luati din bani??? Cum se face ca nu si-au luat TOTI CREDITE in franci??? Poate pentru ca nu au fost LACOMI si au fost prevazatori??? NU VREM SA PLATIM PENTRU LACOMIA VOASTRA!

      Buna ziua si bine ati venit la serviciul de urgenta pentru bolnavi mintali.

      - Daca sunteti obsedat compulsiv, va rugam apasati repetat 1.

      - Daca suferiti de tulburare de stres posttraumatic, i-n-c-e-t s-i c-u g-r-i-j-a apasati 0 0 0.  

      Draga fost luptator in Afganistan (chestie pentru care ai respectul meu) cred ca o sa apas incet 000. Un zero esti si tu, vitezul care vrei sa bagi mana in economiile pensionarului pentru ca ti se cuvine o saca de 60 de mp. Altfel asa cum am zis

      Banii din banca sunt asigurati din fondul de garantare, adica din banii stransi de la deponenti. Adica tu vrei sa zici ca daca banca pierde ca sa ai tu casa si da faliment si eu sunt despagubit din banii deponentilor, cei care alimenteaza fondul de garantare, e in regula? Cum naiba sa nu va blesmama noi, 14 MILIOANE DE OAMENI CORECTI, pe cei care vreti sa ne luati din bani??? Cum se face ca nu si-au luat TOTI CREDITE in franci??? Poate pentru ca nu au fost LACOMI si au fost prevazatori??? NU VREM SA PLATIM PENTRU LACOMIA VOASTRA!  

      "Ar trebui interzis bancilor sa dea credite unor oameni foarte prosti."

      Cine e mai prost?

      Cel care ia sau cel care da?  

      Sau chiar tu, kolo?!

      Cristiane ...gandestete la viitor.. cum o sa mai aiba acces la credite tinerii din aceasta tara ?? ce garantii li se vor cere la credite ??? Inca nu stim ce alte implicatii vor fi ... Nu uita de actiunea "prima casa"...etc. Asa zise produse toxice pe care tu le invoci .ca promovate de banci... ele sau intamplat si in alte tari.....Fiecare tara le rezolva intr-un fel sau altul... La noi problema "parlamentarilor" este vadita clar cu tente personale.... Daca totul ce se intampla in tara aceasta si incercam " sa dam legi cu actiuni retroactive" dam voie sa-ti spun ca atunci "haosul" este vadit sustinul de acest parlament total corupt.

      Stimate dl KOLO, dl X, dl Y, DL BANCHER, sau oricine ai fi tu. Am luat un credit in CHF, dupa ce mi s-a facut simulare in EURO, dupa de am dat avans, dupa de am facut antecontract, si cand sa semnez...... surpriza era CHF. Dupa 2 luni si jumatate de facut poteca la banca pentru tot felul de acte, ba ca nu sunt bune adeverintele, ba ca mai trebuie aia, ba cealalta, nu ma mai incadram la EURO, ci la CHF. Variantele erau ori semnezi pentru cea mai sigura moneda din lume si o rata mai mica decat in lei, euro, ori nu semnezi si pierzi avansul, creditul si amarata de garsoniera. OHHHHH, grea decizie, asa ca am semnat.

      Terminati cu prostiile, nu sunt bancher. Daca am dreptate asta nu inseamna ca sunt platit pentru asa ceva. Asa ca nu va mai imbatati cu apa rece ca as avea ceva interes sunt doar ingrijorat de POPULISMUL care ne incaleca (Zamfir si Piperea ajutati de parlamentari ca doar nu platesc de la ei) si de faptrul ca OAMENII CORECTI,cei care au economii la banci vor plati pentru voi, cei lacomi.

      Stimata Alina C., faptul ca nu te-ai incadrat la lei sau la euro inseamna ca ai vrut si ai cumparat o locuinta pe care NU TI-O PERMITI! E o locuinta prea SCUMPA fata de posibilitatile tale, de aia nu te-ai incadrat. Acuma de ce vrei sa-ti platim noi locuinta???  

      kolo, stai linistit; banii pentru creditre tot din depozite vin asa ca iti va creste si tie dobanda; va creste insa mai mult la credite, dar asta nu mai e problema ta.

      De aceasta grija murea si dl Preda, ca are dl Zamfir nu stiu cate terenuri. Dar astia, fraierii astia de noi care ne-am dorit un mic apartament si pt asta platim de ne ia dracu, pentru ca bancile umfla tot ce inseamna banut si ajungi sa platesti pt un aparta, cat pentru o vila cum e?

      Este tare prost daca gândesti asa , sute dracu cu tot sistemul bancar la care lucrezi tu PROSTULE care esti.

      Cand fug salariile grase pentru incompetentii din banci nu mai face pe desteapta...

      Si ce vina avem noi, astia 14 MILIOANE DE FRAIERI cu economii la banca printre care si multi pensionari ca tu ti-ai dorit un mic apartament pentru care platesti de te ia dracu?

      Draga Maria, cum ai ajuns la concluzia ca NOI, FRAIERII cu vreun cont la banca pentru inmormantare sau bani de urgente, trebuie sa-ti platim tie micul apartament?  

      Si pe langa micu tau apartament sa mai platim si vila de UN SFERT DE MILION DE EURO a lui Voevozeanu, terenurile din Voluntari ale lui Zamfir si terenurile de milioane de euro ale lui Cristian Boureanu, prietenul lui Zamfir?  

       

      In acest moment, putem spune ca nu exista milionar care sa nu sufere prin preajma vreunei banci. Becali, Columbeanu, Copos sau Boureanu au dat piept cu criza si au iesit cam sifonati. 

       

      Eu nu am credit ! Am avut pt nevoi pesonale ! Dar l-am achitat ! Dar ca jurist iti spun a acesti oameni au nevoie de protectie . acelasi masuiri au fost luate si ungaria ,polonia si croatia !uite ca orban este bine mersi premier . Si marile trusturi bancare nu au parasit acele tari . te anunt ca astfel de legi exista si in ue . bancile vor urla dar vor strange din dinti . profit vor face si dupa . bancile si-au asumat si ele un risc -riscul cuntractual .:)) si poti sta linistit . pina in 100.000 de euro

      Ca jurist imi demonstrezi ca habar nu ai ce vorbesti. Deci esti cam zero ca jurist. Intereseaza-te un pic mai bine cum e legea in Ungaria (era doar si strict pentru ipotecar nu si de consum cum ti-ar placea tie si cu limite ca sa nu se bage speculatorii) iar in Polonia nici vorba. Si nici in Croatia, daca chiar te intereseaza.

      Nu va mai lasati manipulati de sectant si de Piperea (lui ii convine sa faca bani din debitori) ca nu va zic de loc adevarul. CRISTIAN Dan e un manipulator patologic, de aia il si paraseste nevasta nu din cauza creditului. 

    Iar ai aparut postacului? Te platesc aia bine?

    1. Sectantule, DUMNEZEU te va pedepsi pentru MINCIUNA, LACOMIE si FURT de la vaduva si orfan. Si tu stii prea bine asta, fariseule!

      Cand mania SA te va ajunge sa-ti amintesti cum minteai si te milogeai la ceilalti HOTI precum Zamfir si piperea. Ori furi, ori tii sacul e totuna, SECTANTULE! 

      Bai PROSTULE nu te potolesti , sa.mi bat puls in gura ta Kolo

    Legea trebuie sa rămână așa cum e, fără limitări, tocmai pentru ca ea implementeaza un principiu și nu este o lege sociala care ia bani dLegea trebuie sa rămână așa cum e, fără limitări, tocmai pentru ca ea implementeaza un principiu imperativ legal și nu este o lege sociala care ia bani de la bănci și îi da debitorilor.e la bănci și îi da debitorilor.

    1. riscul valutar este un risc la fel de mare ca si riscul legislativ.prin cresterea chf de la 2.2 lei la 4.2 lei clientii au platit prin schimbarea legilor bancile vor plati. de fapt se va prabusi piata rezidentiala si piata creditelor pt. aceasta...un vax. ce tot jelim atata pe fondurile de investii de risc din cipru. malta seyshell s.a.m.d.?! pe banci care au provizioane cat casa?pe oamenii care-si dupa corelarea preturilor nu vor mai cumpara la pret de Paris in Iasi?

      ce dreaq ai scris aici? :)

    Domnii ăsta membrii ai consiliului, nu mai bine făceau ei niște registre înainte sa vadă care este situația debitorului, dacă este sau în capacitatea de plata, dacă mai trăiește. ..eventual. S-au trezit acum sa facă registre sa vadă pe cine interesează legea. Pe toată lumea, sub o forma sau alta.

    cred ca bancile au multe schelete in dulap, credite de valori mari date aiurea, si le e teama acum ca actionarii, conducerea lor o sa ii ia la puricat. poate asa se face curatenie in banci, si in ceea ce priveste personalul, dar si activele. nu cred ca bancherilor le e teama ca vin zeci de mii de oameni sa le puna casa in brate, sa fim seriosi, dar le e teama de ce ar iesi la iveala din creditele lor date nu pe principii si analize economice. cazul Popa/Truica este doar un exemplu. si cand o sa iasa mai multe la iveala, atunci domnii de la BNR in frunte cu Cinteza vor trebui sa dea multe explicatii

    doamna Petrescu s-a mai facut de ras si cand a aparut la TVR sa dezbata creditele in CHF si au sters pe jos cu ea si argumentele ei cretine.chiar sistemul bancar nu poate sa scoata la inaintare pe cineva credibil?

    1. cumparate pentru specula, profitand de legea pe care a facut-o, pentru ca ar fi prea ODIOS.

      Ipocritii si manipulatorii ar trebui sa-si tina gura. Dumnezeu e suz si vede si veti plati toti cei care atentati la economiile oamenilor cinstiti si cumpatati care nu tipa ca li se cuvine. 

      Replica lui Piperea e o mizerie avocateasca si doar niste semianalfabeti care nu sunt in stare sa inteleaga o stire sau un contract pot crede gogomania populistului care traieste storcand suferinta si bani din necajiti. 

      Macar atat ar putea sa inteleaga Piperea ca daca e adevarat ca 400 de mii au fost deja executati pe ei nu ii mai vizeaza lege lui Zamfir.

      Deputatul PNL a mintit, a manipulat si daca isi va preda bancilor terenurile cumparate la Voluntari pentru speculatii se va dovedi si ca si-a facut o lege pentru el si prietenii lui si ca s-a folosit de oamenii cu credite in CHF care sunt cu adevarat in situatie dificila. La puscarie cel putin cu Zamfir dar si cu Piperea si cu pentru manipularea opiniei publice si a pietei imobiliare.  

    Bancile trebuie, conform legii comerciale, sa își asume riscuri egale cu cele asumate de debitor. In contractele de credit semnate în perioada 2006-2010, toate riscurile erau împinse carte împrumut sau asigurate de către acesta prin diferite comisioane sau taxe.

    Dacă este ceva de reclamat sunt aceste contracte care sunt ilegale și nule de drept. Instanță a și constatat acest lucru în multe decizii definitive. 

    Băncile, ca sa intre în ilegalitate, trebuie sa dezvolte competente de evaluare și gestiune a riscului, astfel încât sa își poată asuma în parte cu debitorul desfășurarea contractului pe toată perioada lui. Aici băncile pot sa apeleze la expertiza din business -ul de asigurări care este foarte bine dezvoltat în piață europeana. 

    În ceea ce privește efectele legii Piperea-Zamfir, mărirea comisioanelor este o decizie specifica organismelor colectoare de taxe și nu managementul de business. 

    Banca nu are contract cu societatea sa primească în venit fix asigurator, iar în cazul în care sumele colectate dintr-o anumita parte fluctuează, sa se compenseze în alte zone.

    Este clar ca managementul bancar nu înțelege regulile de business ci acționează doar din poziții de forță și abuzive. 

    vai de capul lui Iohnanis daca nu promulga legea! a ramas cam singurul politician care mai are parte de o bruma de simpatie si credibilitate, desi lumea incearca sa uite ca are 5 case dobandite din meditatii chipurile

    Da, legea va majora comisioanele pentru ca, bancherilor, va trebui sa va asumati si voi riscuri. E usor sa dai credite cu nemiluita, de pe urma carora sa incasezi comisioane si dobanzi, cand tot riscul il pui in spatele debitorului. Deci, la munca, bancheri!

    in discursul stimatei doamne Oana. Cat priveste decizia doamnei referitor la plecarea din Firma in martie 2012 de poate spune ca a fost providentiala pentru a nu fi perceputa drept coautor al inadvertentelor intelepte pe care domnul Manfred Wimmer le-a facut si pentru care a fost convins de catre domnul Treichl sa iasa la pensie. Intelept Este faptul ca in calitate de sef supraveghere BCR persista in intelepciune. Parerea unui imbecil, bineinteles...

    "Această lege va creşte comisioanele şi dobânzile în sistemul bancar"

    Serios? Dar pana acum fara aceasta lege comisioanele sau micsorat ? Diferenta dintre dobanda la credit si dobanda la depozite a scazut cumva ?

    Vreau registrul celor care au dat activul înapoi și îi vreau și interziși de la orice creditare pentru 10-15 ani. Sau să fie creditați cu dobânzi de tip cămătăresc și cu limită de creditare 2 salarii nete.

     

    Vreau și limitarea valorii activului care se poate schimba. Legea a fost gândită în sprijinul sărmanului care vroia un coteț în CHF, nu a lui Udrea care a luat un credit de 3 mil €. 

    Faptul că liberalii nici nu au luat în considerare aceste cerințe de bun simț arată că agenda lor ascunsă nu este către sărmanii cu CHF ci către clientela politică pregătită să dea mii de țepe băncilor. 

    1. Treaba ta ce vrei, ei nu vor. Ei si-au dorit doar o casuta ca sa-si creasca copii si li s-au taiat salariile si nu mai pot sa plateasca si ajung in strada.

      Ia sa vedem: V, V, Voevozeanu. Casa de UN SFERT DE MILION DE EURO solicita sa fie scutit ca nu mai vrea sa stea unde sta. Legea zice ca se incadreaza asa ca e in regula, lasa sa plateasca altii un sfert de milion de euro.  

      Ce mai avem dupa V, trece, la Z... Zamfir, deputat PNL. Asta ce vrea. Are 4 terenuri in Voluntari, unul in Stefanesti, doua case si 4 masini. Numai ca terenurile luate pe credit s-au devalorizat si nu le mai poate vinde in castig cum planuise fostul consilier PDL Zamfir cand a facut creditele ca sa le cumpere. Nu-i bai, a tras o lege si a scapat. Cine plateste pierderea? Fraierii CORECTI. Logic, daca n-au stiut sa-si faca credite mai mari decat pot plati... 

    ÎL NUMIM CREDIT PE VIAȚĂ

    Exista mai multe categorii de împrumutați: 

    -Cei ce și-au dorit confort pentru ei și ai lor, având la baza faptul că locuiau cu părinții, aveau copii ce trebuiau să meargă la școala sau au vrut o casa mai mare pentru a avea loc toți membrii familiei; 

    -Cei ce au făcut speculații; 

    -Cei ce s-au îmbogățiți cu ajutorul dat de bănci prin prisma cunoștințelor și culorii politice. 

    Însă numitorul comun al tuturor relelor ce au urmat sunt băncile ce au dorit la rândul lor, doar să se îmbogățească, au făcut o evaluare a locuințelor puse gaj, așa e normal, însa ulterior nu au comunicat ca vor vrea și viața gaj, motiv pentru care propun ca acest credit ipotecar să se numească *CREDIT PE TOT CE AI PREZENT ȘI VIITOR* 

    -Domnilor bancheri nu mințiți spuneți împrumutaților de la început că vor avea *viața ipotecată* și atunci se vor gândi de două ori înainte de a se împrumuta; 

    -Domnilor nu puteți să faceți creditări, nu din cauza noastră, din cauza dvs. că nu sunteți corecți, schimbați regula jocului în timpul jocului, vă gândiți la câștig de 100 % numai pentru domniile voastre, vă ajutați doar cunoștințele ce pot avea forma unor SRL-uri, societăți fantomă ce vă spală bani câștigați ușor; 

    -Domnilor, să rămână pe piață bancherii serioși cei ce respectă cetățenii și implicit legile acestui stat; 

    -Domnilor au murit suficienți cetățeni stresați de povara acestor credite, dorim să moară și așa zisele societăți ce au dreptul de a deveni un fel de bănci peste noapte, pentru că au voie prin lege. 

    -Domnilor umblați puțin la comisioane, la marja fixă (pe care ați crescut-o fără a avea acest drept), pentru că nu vrem a vă da casa, pentru care am plătit deja prețul, însă vă plătim în continuare salariile la care ar trebui să renunțați pentru o vreme pentru a avea un produs nou. 

    Atunci sa-i zicem credit ce iți va lua: casa și salariul pe viitor și nu în ultimul rând viața ta și a celor pentru care ai dorit o viață mai bună și cărora ai ajuns să le oferi un apartament și mai nimic de pus pe masă. 

    Avea o lege corectă, avem și egalitate între părți, Băncile trebuie să înțeleagă că suntem parteneri egali, au evaluat un imobil ce garantează creditul, și au numit creditul dat *CREDIT IPOTECAR* păi așa să-i rămână numele și efectul juridic. 

    Băncile au posibilitatea de a scoate un nou produs bancar pe piață – reguli corecte - pot să-i spună *Credit pe tot ce ai prezent și viitor* și atunci vom fi parteneri egali, pentru că noi, vom cunoaște produsul bancar - cine vrea se bagă. 

    cu respect! 

    Pentru noi toti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb