Legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer, a murit

F.D.
Sport / 8 ianuarie

Sursa foto: Facebook Federaţia Germană de Fotbal

Sursa foto: Facebook Federaţia Germană de Fotbal

Actualizare - Rudi Voller, directorul echipei naţionale de seniori a Germaniei: "Sunt incredibil de trist, vestea morţii sale mă afectează foarte mult"

Rudi Voller, directorul echipei naţionale de seniori a Germaniei, a afirmat că a pierdut un prieten bun. "Sunt incredibil de trist, vestea morţii sale mă afectează foarte mult. Consider că a fost unul dintre marile privilegii ale vieţii mele să-l fi cunoscut şi experimentat pe Franz Beckenbauer. Timpul petrecut împreună cu echipa naţională a fost încununat cu titlul la Cupa Mondială din 1990 de la Roma, un titlu care nu ar fi fost niciodată posibil fără performanţele sale excepţionale de antrenor. "Kaiserul" a fost o sursă de inspiraţie pentru mai mult de o generaţie, el va rămâne pentru totdeauna lumina strălucitoare a fotbalului german. Odată cu Franz Beckenbauer, fotbalul german îşi pierde cea mai mare personalitate, eu pierd un bun prieten," relatează AFP.

---

Actualizare - Selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann: "Franz Beckenbauer a fost cel mai bun fotbalist din istoria Germaniei"

Selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann, a afirmat pentru presa germană: "Franz Beckenbauer a fost cel mai bun fotbalist din istoria Germaniei. Interpretarea sa a rolului de libero a schimbat jocul, acest rol şi prietenia sa cu mingea au făcut din el un om liber. Ca fotbalist şi ca antrenor, a fost sublim, a fost deasupra tuturor".

---

Actualizare - Michel Platini: Beckenbauer a fost "Domnul Fotbal" în Germania

Fostul mare fotbalist francez şi fost preşedinte al UEFA, Michel Platini, a afirmat că este mândru că a fost prieten cu Franz Beckenbauer, cel a fost "Domnul Fotbal" în Germania, relatează Reuters.

"Am primit o lovitură în cap pentru că el a fost "Kaiserul" şi cu Franz am petrecut mulţi, mulţi ani (...) Am făcut un drum lung împreună. Ştiam că este foarte, foarte bolnav pentru că Karl-Heinz Rummenigge mi-a spus. Iar acum a murit. A fost domnul Fotbal în Germania. El a făcut fotbalul german, a făcut istoria fotbalului german. (...) A fost o persoană excepţională şi am fost mândru să îi fiu prieten", a afirmat Platini pentru RMC.

---

Actualizare - Preşedintele UEFA: "Franz Beckenbauer a fost o adevărată legendă''

Slovenul Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, şi-a luat adio cu un mesaj emoţionant de la fostul fotbalist şi antrenor german Franz Beckenbauer, pe care l-a numit "o adevărată legendă", relatează EFE.

"Lumea fotbalului deplânge pierderea legendarului Kaiser. Polivalenţa sa incomparabilă, tranziţiile sale elegante între apărare şi mijlocul terenului, controlul impecabil al mingii şi stilul său vizionar au remodelat felul în care se juca fotbalul în epoca sa", a subliniat Ceferin.

Potrivit oficialului UEFA, "calităţile sale de lider au strălucit atunci când el a fost căpitanul celor echipe, naţionala şi Bayern Munchen, în cele mai bune perioade ale lor, şi el a continuat să strălucească în cariera sa de antrenor".

De asemenea, el a subliniat faptul că "moştenirea lui Beckenbauer ca una dintre cele mai mari figuri ale fotbalului din toate timpurile este dincolo de orice îndoială".

---

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat luni seară că a încetat din viaţă, la vârsta de 78 de ani, legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer, relatează AFP.

Federaţia menţionează că tragicul anunţ a fost făcut de familia acestuia.

În vara anului trecut, Lothar Matthaeus anunţa că sănătatea legendarului fost fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer nu este una bună.

Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990, când Matthaeus era căpitanul echipei. El a fost căpitan al naţionalei RFG în anii 1970, selecţioner al Germaniei (1984-1990) şi fost director al clubului Bayern Munchen în anii '90.

''Franz a spus întotdeauna că cel mai important lucru în viaţă este sănătatea. Nu o are (bună) în acest moment'', a spus atunci Matthaeus, la RTL.

Matthaeus a confirmat că Beckenbauer nu a fost prezent, din motive de sănătate, la reuniunea câştigătorilor Cupei Mondiale 1990, desfăşurată în iulie 2023, în Bavaria.

Franz Beckenbauer, care a împlinit 78 de ani pe 11 septembrie, nu a mai apărut în viaţa publică în ultimii ani.

''Îi dorim cu toţii multă sănătate şi să revină la energia pe care o avea. Îi urăm să se facă bine, aceasta este cea mai mare dorinţă'', transmitea, la acea vreme, Lothar Matthaeus.

Beckenbauer nu a putut călători în Brazilia pentru funeraliile prietenului său Pele la începutul lui 2023.

''Mi-ar plăcea să merg, dar, din nefericire, sănătatea mea nu îmi permite un zbor atât de lung. Îmi voi însoţi prietenul cu inima în ultima sa călătorie'', declara Kaiserul atunci pentru Bild am Sonntag.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Intradevar,sunt frumoase amintirile din multele jocuri pe care acest mare fotbalist le-a avut de-a lungul carierei sale.

    Si nepotul lui, pe nume Luca Beckenbauer, a trebuit sa abandoneze fotbalul profesionist din cauza long-Covidului, la doar 22 de ani, cand ar fi trebuit sa fie plin de forta si energie. Covidul nu iarta, doar amana lovitura, si o da tarziu si lent.

    "July 17, 2023 - The grandson of „ Kaiser Franz “, Luca Beckenbauer, has to end his career at just 22 years. ... Franz Beckenbauer's grandson has to end his professional career at just 22 years of age. Because of his Corona disease and the consequences of the long illness, Luca Beckenbauer will only play with his brother in the district league in the future – and has to bury the dream of professional football." 

    1. Oare? Care? Mai există o variantă! Ghici :)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb