LEONIDAS FRAGIADAKIS: "Suntem foarte aproape de a anunţa cumpărătorul Băncii Româneşti"

A.C.
Internaţional / 4 iulie 2017

"Suntem foarte aproape de a anunţa cumpărătorul Băncii Româneşti"

Leonidas Frangiadakis, CEO al grupului Banca Naţională Germană (BNG), a anunţat că este foarte aproape de anunţarea cumpărătorului Băncii Româneşti, potrivit Reuters.

Frangiadakis a declarat: "Suntem foarte aproape de a anunţa cumpărătorul Băncii Româneşti. Vânzarea va fi încheiată în următoarele câteva luni, va fi accrutivă capitalului şi benefică lichidităţii".

Cumpărătorul pentru filiala românească, care are o reţea de aproximativ 110 de sucursale, va plăti, de asemenea, un împrumut de 550 milioane de euro (625 milioane dolari) pe care Banca Romanească l-a împrumutat de la Banca Naţională a României, oferind o nouă creştere a lichidităţii, potrivit sursei din presa externă.

În afară de Banca Românească, Fragiadakis a declarat că BNG va vinde operaţiuni mai mici în Serbia, Albania şi Cipru, ca parte a angajamentelor convenite cu autorităţile de reglementare.

"Mai mult de 90% din restructurarea noastră a fost finalizată. Aceste operaţiuni reprezintă o parte foarte mică a angajamentelor din plan", a spus el, adăugând că au fost în curs de desfăşurare procese de vânzare.

În cadrul unei faze grele de îndatorare, Fragiadakis a supravegheat vânzarea unităţii turceşti Finansbank, a unei investiţii pentru BNG, unitatea de capital privat BNGI, staţia Astir Palace, unitatea bulgară UBB, operaţiunile din Africa de Sud şi săptămâna trecută unitatea de asigurări.

Vânzările au amplificat cu 750 de puncte de bază rata capitalului proprii de bază al capitalului propriu-zis al BNG, iar vânzarea unităţii de asigurare a ridicat-o cu încă 110 puncte de bază, ajungând la aproape 18%, se mai arată în sursă.

Acest lucru oferă BNG o pernă de capital semnificativă înainte de o nouă rundă de teste paneuropene de stres de către Banca Centrală Europeană anul viitor, despre care Fragiadakis a spus că "nu va prezenta probleme pentru grup cu siguranţă".

NBG, 40% deţinută de fondul de salvare al băncii, HFSF, după trei runde de recapitalizare, se va concentra pe piaţa internă pentru a ajuta la "scoaterea economiei de pe ţărmurile recesiunii către recuperare".

"Băncile nu sunt creatori de creşteri, afacerile sunt. Suntem acceleratori de creştere. Avem lichiditatea şi instrumentele financiare pentru a ajuta sectorul privat", a precizat Fragiadakis, aşteptând ca reluarea creşterii creditului să se menţină odată cu stabilizarea economiei.

Acesta a spus că o provocare pentru NBG ar fi aceea de a înlocui veniturile pierdute de cesionări cu activităţile la domiciliu, deşi plata unor dobânzi mai mici la depozite şi înlocuirea finanţării costisitoare cu surse mai ieftine au compensat parţial veniturile de la Finansbank, potrivit sursei citate.

Grupul şi-a redus împrumutul de la banca centrală a Greciei (ELA) la 5,8 miliarde de euro şi se aşteaptă să-l diminueze anul viitor.

CEO al BNG a mai transmis: "Suntem pe o traiectorie care va elimina finanţarea ELA cândva în 2018. Suntem, de asemenea, încrezători că vom avea profit în acest an şi vom îndeplini obiectivele noastre de reducere a emisiilor neperformante (NPE) ".

Cel mai mare creditor al Greciei, Banca Naţională (NBG), va vinde mai multe active din Balcani, inclusiv operaţiunile din România, pentru a finaliza un plan de restructurare convenit cu autorităţile europene, a afirmat directorul său executiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb