Lia Roberts susţine că va candida la preşedinţia României ca independent

Anca Doicin
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2004

Dick Morris: Ion Iliescu este un politician în vîrstă care aparţine altor vremuri, iar Adrian Năstase este un politician tînăr care aparţine altor vremuri

Lia Roberts, preşedintele Partidului Republican din statul Nevada şi consulul onorific al României la Las Vegas, a anunţat, ieri, că se va înscrie în lupta pentru preşedinţia Româ-niei în calitate de candidat independent pe o platformă politică de centru. Lia Roberts se declară hotărîtă să facă o campanie politică pozitivă şi să candideze deasupra oricărui partid. "Campania mea va fi una pozitivă: este vorba despre ceea ce voi face eu pentru România, nu de ce nu au făcut ceilalţi", a precizat româno-americanca Lia Roberts. Pe de altă parte, Lia Roberts se arată gata să accepte sprijin din partea partidelor politice din ţara noastră. "Sînt des-chisă la sprijinul oricărui partid, atît timp cît politica pe care o face acel partid se potriveşte cu platforma mea", a arătat doamna Roberts, adăugînd: "Nu exclud din start colaborarea cu Partidul România Mare. Urmează să mă întîlnesc cu Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM, şi să vedem ce se va întîmpla. Ceva bun trebuie să aibă şi ei acolo, de vreme ce 30% dintre electori votează cu PRM-ul".

Decizia finală în privinţa candidaturii, însă, va fi luată pînă pe 15 februarie, dată la care se pare că vor fi gata rezultatele unui sondaj de opinie, pe care îl va realiza consultantul american Dick Morris. "Cînd voi avea toate cărţile pe masă, atunci le voi număra şi voi lua o ho-tărîre", a explicat Lia Roberts.

Scopul vizitei pe care o întreprinde în ţara noastră este, potrivit propriilor declaraţii, acela de a lua contact cu toţi jucătorii politici actuali şi de a le prezenta intenţiile sale. Asta în ciuda faptului că are o părere proastă despre partidele şi politicienii români, pe care îi consideră "surse" de corupţie. "Vreau să fac o diferenţă în această ţară", a mai spus, în loc de concluzie, potenţiala candidată. Dick Morris, cel căruia i se atribuie succesul lui Bill Clinton în alegerile din 1996, crede că Lia Roberts este candidatul perfect pentru preşedinţia României. În schimb, Morris apreciază că, în ţara noas-tră, partidele se împart în două: cele care sînt în cărţi şi cele care sînt în afara lor, şi că numele şi locurile se schimbă, dar ideile nu. De altfel, pentru a fi mai explicit, Dick Morris a arătat că Ion Iliescu este un politician care este în vîrstă, aparţine unor alte vremuri şi care îndeplineşte funcţia de preşedinte de prea mult timp, în vreme ce Adrian Năstase este un politician tînăr, care aparţine unor alte vremuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb