Liberalii definitivează listele de candidaţi pentru alegerile locale

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 28 iulie 2020

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni sâmbătă pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale, a anunţat preşedintele partidului, premierul Ludovic Orban.

"Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţa pentru a definitiva toate candidaturile", a spus, ieri, Ludovic Orban, la sediul PNL, după o şedinţă de campanie a liberalilor.

El a arătat că, până sâmbătă, fiecare filială judeţeană a PNL are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile.

"BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidaţii, inclusiv cele şase judeţe unde mai avem discuţii şi pentru municipiul Bucureşti, pentru sectoare", a precizat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a anunţat că s-a stabilit şi un mecanism pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare a judeţelor şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, cu care se vor prezenta candidaţii liberali, cu programele guvernamentale.

"Am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului", a adăugat Orban, indicând, printre altele, obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de 3 - 4 persoane, de a avea dezinfectant.

Referitor la alegerile locale, Nicuşor Dan, candidatul liberalilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat, ieri, la postul de radio RFI că neînţelegerile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind candidaţii unici de la sectoare ar putea avea consecinţe negative asupra candidaturii sale.

Nicuşor Dan a arătat: "Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeaşi discuţie cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei şi la începutul lui martie a fost anunţul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic. Deci avem un motiv de optimism, pentru că partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile şi pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorinţe fireşti de afirmare ale propriilor membri. Asta ne dă un semn de speranţă (...). Dacă se merge cu candidaţi unici la sectoare, aceştia au prima şansă, dacă nu, prima şansă o au primarii în funcţie PSD".

Dan a spus că nu şi-ar dori ca Traian Băsescu să candideze la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Candidatul liberal la Primăria Capitalei a precizat: "Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (...). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său şi ar fi mai bine pentru toţi oamenii de dreapta sau cei care consideră că oraşul merge într-o direcţie greşită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înţelegere, mişcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale".

Pe de altă parte, candidatul dreptei consideră că şansele sale cresc, după anunţarea alianţei dintre partidele lui Victor Ponta şi Robert Negoiţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb