Liderii coaliţiei de guvernare urmează să prezinte pachetul de măsuri economice şi sociale

G.U.
Politică / 11 aprilie 2022

Sursă foto: Guvernul României/Facebook

Sursă foto: Guvernul României/Facebook

Liderii coaliţiei de guvernare urmează să prezinte, astăzi, pachetul de măsuri economice şi sociale ce urmează să fie luate în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută că măsurile economice şi sociale cuprinse în pachetul "Sprijin pentru România" reprezintă un plan de 4 miliarde de euro, care va atenua efectele crizelor multiple din această perioadă.

"PSD a pregătit un plan de măsuri economice şi sociale pe care îl vom discuta şi adopta foarte repede în coaliţie. Pachetul 'Sprijin pentru România' este un plan de 4 miliarde de euro venit în sprijinul oamenilor, comunităţilor şi firmelor româneşti. Este un plan de măsuri îndrăzneţ, care va atenua efectele crizelor multiple pe care le traversăm. Este un plan care va pune România în mişcare şi spun asta pentru că multe dintre măsuri sunt orientate atât către protecţia pensionarilor, familiilor cu copii şi salariaţilor cu venituri mici, cât şi către revitalizarea investiţiilor şi susţinerea economiei", a explicat liderul PSD.

Acesta a precizat că o parte din suma necesară implementării acestor măsuri va fi acoperită din fonduri europene.

Printre măsurile propuse se numără acordarea de vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază, majorarea valorii bonurilor de masă, majorarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi pentru copiii din orfelinate.

Totodată, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro, lunar, până la finalul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, pentru alimente, rechizite şi haine.

Potrivit lui Ciolacu, în coaliţie s-a discutat şi posibilitatea ca românii să îşi poată amâna ratele la bancă, după ce s-a ajuns la un acord cu băncile pe acest subiect. El a menţionat că există o discuţie şi despre continuarea acordării şomajului tehnic care a fost reglementat în timpul stării de alertă.

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să finalizeze elementele de analiză şi de impact pentru măsurile socio-economice destinate protejării populaţiei şi a economiei, astfel încât, astăzi, setul de măsuri care va fi adoptat de Guvern să poată fi prezentat public la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnilor CIUCA,CIOLACU si HUNOR. Chiar daca romania nu a fost atacata cu arme la fel cum este atacata ucraina de TERORISTUL de la Moscova,tara,este si ea in razboi si culmea romania a fost atacata din exterior(economic) de catre asazisii "prieteni",adica statele UE dezvoltate,iar din interior de TRADATORII vanduti strainilor.Pe "prietenii" din occident care au acaparat tara,bogatiile ei si romanii calificati care au luat drumul bejeniei ii stim. Ei,au nume si anume dusmanii romaniei si romanilor sunt :germania,olanda si austria care pentru gazul rusesc,ne-au tradat. Din interiorul romaniei,se poate observa cu ochiul liber cine sunt TRADATORII,uitandune la faptele lor. Basescu,a fost primul TRADATOR,care nu poate sa nege acest fapt,intrucat am vazut cum la referenumul de demitere,desi a fost demis de romani,a fost repus in functie de noii stapani.TRADATORI sunt multi,insa venind in ultimii doi ani,nu putem sa ne facem ca nu vedem cum ORBAN si CATU,au tradat si ei romania si romanii,impreuna cu partidul antiromanesc USR,plamadit din spuma TRADATORILOR veniti din afara romaniei,toti scoliti in servicii din diferite tari,plus putregaiurile straine care au ajuns in functii cheie in stat si la conducerea tarii sau in orase mari din romania,gen primarii din brasov,timisoara si sectorul 1,ca sa dau numai cateva exemple. Ieri,am vazut cum TRADATORUL CATU,a plecat de la Congresul de alegere a premierului Ciuca in fruntea PNL,si apoi,a postat un mesaj anti Ciuca,adica i-a cerut acestuia sa nu uite de votantii PNL. Cei vizati in viziunea lui CATU,sunt multinatiopnalele care au acaparat romania si care doresc doar profituri uriase pe spatele muncii romanilor.Dominlor care conduceti azi romania,cetatenii acestei tari asteapta ca prin masuri corecte si coerente sa le faceti viata un pic mai buna si sa ii aparati de dusmanii lor din UE.Cum sa inerpretezi faptul ca desi Ucraina nu este stat membru in UE,bogatii lumii pompeaza acolo miliarde de euro,in timp ce Bulgaria si Romania,sunt tinute la marginea Europei in saracie crunta. Am fost lasati asa,la marginea europei,fara sa fim primiti in SSHENGHEN si fara a fi primiti in randul tarilor cu moneda euro desi cu salarii in lei,(platim totul in euro),pentru a nu ne putea dezvolta. de ce.? Pai "democratii" europeni,sau fript cu Grecia care intrase in faliment si pentru a nu destructura UE,iau fost acordati 100 de miliarde de euro,iar grecii,au unele dintre cele mai bune salarii si pensii. Dupa ce TERORISTUL de la CREMLIN v-a fi infrant,in schimbul ajutorului dat de asazisa lume civilizata,Ucraina v-a fi devalizata de bogatiile ei,la fel cum s-a intamplat cu romania. Vom trai si vom vedea.!

    1. Perfect adevarat.., Se vede cu ochiul liber.. Cei mai scarbosi din UE sunt olandezii si nemtii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb