Liki24: România se confruntă cu o majorare a cheltuielilor pentru sănătate

F.D.
Miscellanea / 26 octombrie 2023

Liki24: România se confruntă cu o majorare a cheltuielilor pentru sănătate

România se confruntă cu o majorare a cheltuielilor pentru sănătate, iar estimările arată că până în 2028 urmează o creştere de 37,68%, adică de 7,5 miliarde de dolari, ajungându-se la un total de 27,3 miliarde de dolari. Această creştere este preponderent reflectată în cheltuielile pentru sănătate ale consumatorilor, care se anticipează că vor creşte cu 47,87% şi vor atinge 22 de miliarde de dolari. Cheltuielile pe cap de locuitor, care nu includ şi cheltuielile statului, vor creşte cu peste 53%, ajungând la 1147,29 dolari (1085,52 euro). Această tendinţă ascendentă dezvăluie un cadru plin de provocări pentru români, întrucât deşi cheltuielile cresc, în comparaţie cu alte state din Uniunea Europeană, acestea rămân mici. Românii se confruntă în prezent cu una dintre cele mai mici sume cheltuite pentru sănătate pe cap de locuitor, respectiv 713 euro, o cifră mai mică în comparaţie cu Bulgaria, unde suma este de 754 euro, şi care contrastează puternic cu Luxemburg, cu cheltuieli de 5875 euro, sau cu Danemarca, unde cheltuielile pe cap de locuitor pe acest segment ajung la 5642 euro.

Disparitatea se extinde dincolo de cifrele nominale. Atunci când sunt ajustate în funcţie de paritatea puterii de cumpărare (PPS), cheltuielile de sănătate ale României pe cap de locuitor se ridică la 1428 PPS, semnificativ mai mici decât cele ale Germaniei, 4831 PPS, ceea ce arată un decalaj pronunţat în ceea ce priveşte accesibilitatea serviciilor de sănătate.

În acest cadru financiar problematic, Liki24, marketplace-ul internaţional de produse farmaceutice şi de sănătate fondat în Ucraina, subliniază importanţa facilitării accesului la produse pentru sănătate la preţuri accesibile şi propune soluţii eficiente. Compania oferă acces la cea mai mare selecţie de produse farmaceutice şi de îngrijire a sănătăţii la preţuri cu 30% mai mici decât media pieţei, şi răspunde direct problemei accesibilităţii, ajutându-i pe consumatori să beneficieze mai uşor de produse şi servicii pentru sănătate.

Natalia Dina, Country Manager pentru România al Liki24, declară: "Creşterea costurilor cu sănătatea în România revine mai ales persoanelor fizice decât statului şi reprezintă o îngrijorare reală, mai ales că puterea de cumpărare rămâne totuşi scăzută în comparaţie cu alte state. Însă această situaţie, deşi plină de provocări, ne impulsionează la Liki24 să continuam să creăm şi să oferim soluţii inovatoare. Deja, peste 200.000 de clienţi activi apelează la platforma noastră pentru produse medicale la preţuri accesibile. Acest lucru demonstrează impactul semnificativ pe care îl avem, care este perfect aliniat cu misiunea noastră de a facilita tuturor accesul la produse şi servicii pentru sănătate, indiferent de situaţia lor financiară. Apropiata lansare a noilor noastre servicii de consultaţii medicale online va extinde beneficiile pe care le aducem şi va reconfirma devotamentul nostru în a ne asigura că fiecare român poate accesa cu uşurinţă servicii de sănătate de calitate, indiferent de contextul economic."

Cu peste 225.000 de vizitatori unici lunar pe platformă, dintre care peste 200.000 de clienţi activi, Liki24 a devenit o platformă de încredere pentru persoanele care caută produse de sănătate la preţuri accesibile. Compania estimează că impactul platformei va fi amplificat odată cu introducerea serviciilor de telemedicină, consolidând misiunea Liki24 de a acoperi toate aspectele legate de sănătate: prevenire, tratament şi menţinerea sănătăţii.

Platforma permite o navigare uşoară printr-o gamă variată de peste 50.000 de produse de sănătate care pot fi cumpărate atât fără reţetă, cât şi pe bază de reţetă. Această abordare îi ajută pe consumatori să economisească timp şi bani, şi rezolvă o serie de probleme printre care se numără disponibilitatea redusă a unor produse în farmacii, costurile mari pentru livrare şi variaţiile semnificative de preţ între farmacii pentru acelaşi medicament.

În medie, clienţii plasează comenzi cu o valoare cuprinsă între 140 şi 200 RON. Aceştia apreciază platforma Liki24 datorită multiplelor avantaje pe care le au atunci când îşi comandă aici produsele pentru sănătate:

61% dintre utilizatori aleg Liki24 pentru comoditatea de a avea un singur loc de unde pot comanda o gamă largă de produse pentru sănătate, inclusiv medicamente, vitamine, suplimente nutritive, produse pentru copii, produse cosmetice şi multe altele.

45% evidenţiază capacitatea platformei de a prezenta produse la preţuri accesibile prin colectarea de oferte competitive de la diverşi vânzători.

39% apreciază cel mai mult rapiditatea livrării şi faptul că au la dispoziţie o selecţie largă de opţiuni de livrare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb