Listarea Hidroelectrica, posibilă în primul trimestru din 2014

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iunie 2013

Listarea Hidroelectrica, posibilă în primul trimestru din 2014

Vulpescu: "Statul în acţionariatul BVB - o idee dezirabilă"

Ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă a resuscitat proiectul mai vechi de listare la Bursa de Valori Bucureşti, mai ales că societatea a revenit pe profit în acest an. Remus Vulpescu, fost administrator special al producătorului de energie, în prezent membru al Consiliului de Supraveghere, ne-a declarat: "Dacă procesul de pregătire pentru listare ar fi reluat de mâine, ar fi realist ca oferta publică efectivă să aibă loc în prima fereastră de oportunitate identificată de intermediari în 2014, probabil în trimestrul I. Trebuie, cu tărie, păstrată evoluţia pozitivă a companiei. Odată cu ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, a început a doua etapă a reorganizării Hidroelectrica, pe cale administrativă. Această etapă este esenţială pentru fixarea rezultatelor bune de până acum".

Domnia sa a subliniat că aşteptările în această privinţă trebuie gestionate corect, iar capacităţile de generare a energiei electrice din apă trebuie să rămână un pilon al dezvoltării economice. Remus Vulpescu ne-a mai precizat: "În această strategie intră şi listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti, dar cred că sunt dezirabile şi implicarea directă a statului în acţionariatul bursei, coordonarea unor eforturi de dezvoltare a burselor de energie şi de valori, începerea tranzacţionării de instrumente derivate".

Şi Remus Borza, partener în cadrul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, consideră că listarea la Bursă a companiei este posibilă anul viitor, dar nu mai devreme, întrucât 2012 s-a încheiat cu pierderi pentru companie, dar 2013 va fi un an foarte bun, cu rezultate financiare care reflectă eficientizarea.

În repetate rânduri, premierul Victor Ponta s-a grăbit să avanseze termene pentru listarea Hidroelectrica.

Anul trecut pe vremea asta, domnia sa dorea ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă după câteva luni, în toamna lui 2012 şi să fie listată în 2013. În această lună, primul-ministru a declarat că procedura de listare pe bursă pentru pachetul minoritar al Hidroelectrica va fi declanşată imediat după ieşirea companiei din insolvenţă.

Remus Vulpescu ne-a mai spus: "Este corect de precizat că planul iniţial prevedea ieşirea din insolvenţă în decembrie 2012, dar nu a fost posibil din cauza secetei severe care a diminuat producţia Hidroelectrica cu 5 Twh şi încasările din 2012 cu 850 milioane de lei.

Au existat multe artificii procedurale ale băieţilor deştepţi care au încercat să complice dosarul de la Tribunal".

Remus Vulpescu apreciază că reorganizarea Hidroelectrica prin procedura insolvenţei este un exemplu de funcţionare perfectă a instituţiilor statului de drept şi de cooptare cu succes a profesioniştilor privaţi în efortul statului de redresare a companiilor sale: "Cea mai mare provocare a fost să înfrângem neîncrederea altora, să nu ne lăsăm abătuţi de la parcursul stabilit, să nu cedăm în faţa volumului imens de muncă şi a dificultăţii unor decizii".

În opinia reprezentantului Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, succesul întregului proces de reorganizare a companiei prin insolvenţă dovedeşte că este posibil să aduci un punct de inflexiune în evoluţia oricărei societăţi şi a economiei în ansamblu, că o politică a curajului şi asumării poate fi salutară în cazuri aparent disperate. Domnul Vulpescu a completat că managementul profesionist este o soluţie reală la problemele reale şi grave din companii, fără să mai fie nevoie neapărat de plasarea lor sub protecţia instanţelor judecătoreşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. este ceva mai realist decat Vulpescu si Borza si va urgenta listarea Hidroelectrica, din mai multe motive, dar printre care cel mai important este ca trebuie facuta acum, cate vreme exista vointa politica. USL poate nu mai apuca ianuarie 2014 si atunci listarea se va amana sine die. iar Romania va ramane in acelasi rahat, ultima roata de la ultima caruta, ca si pana acum.

    1. Hai lasa-ma! Nu vezi ca Ponta habar nu are ce spune?Termen realist e niciodata caNita va sparge Hidroelectrica. Asa reorganizraza el sistemul.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb