Proiectul de buget al Guvernului Cioloş este în mare parte construit pe proiectul lăsat de Cabinetul Ponta, a declarat ieri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că social-democraţii vor depune doar amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare.
Liviu Dragnea a spus, citat de Agerpres: "Am convenit cu colegii de la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor să se uite cu atenţie peste proiectul de buget. În privinţa amendamentelor, am convenit ca orice coleg care intenţionează, după ce studiază proiectul de lege, să depună vreun amendament să discutăm în grup şi să decidem dacă acel amendament se justifică sau nu, dar vorbim nu de amendamente cu miile, vorbim, dacă va fi cazul, de amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare, pentru că bugetul este construit în mare parte, dacă nu în totalitate, pe proiectul de buget lăsat de Guvernul Ponta".
El a adăugat că singurul element care lipseşte din proiectul de buget al Guvernului Ponta este studiul de impact cerut de ministrul Finanţelor pentru mărirea salariului minim: "Cel mai mare impediment este comunicarea greşită pe care a avut-o ministrul de Finanţe Anca Dragu, pentru că au spus că au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului până la care să se mărescă salariul minim şi asupra calendarului de implementare. Nu suntem de acord ca salariul minim din România să nu se mărească sub nicio formă, din mai multe motive. În primul rând, salariul minim pe economie este printre cele mai mici din Europa, mi se pare că este penultimul, dacă nu ultimul. În al doilea rând, noi vorbim aici de cetăţenii români, care au, totuşi, dreptul la o viaţă mai bună. Poate e bun un studiu de impact, dar să nu creadă Guvernul că noi o să acceptăm să se amâne sine die această decizie şi trebuie să prezinte foarte clar care sunt criteriile care vor sta la baza acestui studiu, care este intervalul în care se va finaliza acest studiu, în aşa fel încât cel mai târziu în primăvară să se ia această decizie".
1. Sa-i lase sa-si faca treaba.
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2015, 08:20)
Parca ideea era sa fie tehnocrati, care sa abordeze cum vad ei.
PSD a avut timp ani.
Masele au vrut altceva, satule de profesionalismul vechilor, guvernanti, politicieni.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 08.12.2015, 10:37)
Oricum actualul guvern nu poate face chiar ce ar considera oportun. Dupa cresterile nemeritate ale salariilor bugetarilor, poate ca o buna idee ar fi reducerea lor. Sau ar trebui ca salariile sa creasca doar in sectorul bugetar si nu si in sectorul privat care produce de fapt bani si pentru sectorul public?
Guvernul a spus ca nu va mai arunca bani pe organizatiile religioase ca biserica ortodoxa, dar pana la urma le-a crescut salariile personalului bisericii, care sunt si ei tot bugetari fiindca castiga tot din bugetul statului, iar in final s-a spus ca biserica va mai primi si alte fonduri in masura posibilitatii. Dar cu siguranta ca va exista aceasta posibilitate, si in plus cu siguranta ca si institutiile publice locale vor finanta separat biserica, fiindca oricum ar fi, proasta sau foarte proasta, ajuta in campaniile electorale.