Conducerea "Cemacon" i-a prelungit, pentru încă patru ani, mandatul directorului general Liviu Stoleru, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce, în luna iunie, acesta primise o confirmare pe funcţie până la 30 iulie.
Compania specializată în producţia de cărămizi, şi-a majorat afacerile în primul trimestru al acestui an cu 7%, la peste şapte milioane de lei.
Într-un interviu recent pentru ziarul BURSA, Liviu Stoleru declara că, pentru acest an, CEON şi-a propus reducerea pierderii cu 21%, la 5,1 milioane de lei, pe fondul creşterii cifrei de afaceri cu 31% faţă de 2013 (până la 62,95 milioane de lei).
În prima parte a anului, acţionarii au aprobat reducerea capitalului social al firmei cu 98%, de la 26,2 milioane lei, la 525.796 lei, şi, ulterior, majorarea capitalului prin emisiunea de 88.000.000 acţiuni, având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.
Decizia a venit ca urmare a pierderilor înregistrate de societate în ultimii 5 ani, se arată într-un raport publicat pe site-ul BVB.
Cei mai mari acţionari ai "Cemacon" sunt fondul de investiţii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker şi firma Andrei&Andrei Consultanţă, deţinută de Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania, care deţin cumulat aproape 77% din acţiuni.
În urma înţelegerii din noiembrie dintre acţionarii companiei - KJK Fund II, SC Consultanţă Andrei & Andrei, SSIF Broker şi Casa de Insolvenţă Transilvania - cu Banca Comercială Română, producătorul de cărămizi a anunţat, în luna februarie, că BCR a externalizat către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, 12 milioane euro din datoria Cemacon către bancă. Fondul este controlat de Erste şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, omul de afaceri Florin Pogonaru.
În luna aprilie, acţionarii au aprobat de principiu acordul de restructurare a creditelor semnat pe 4 noiembrie 2013.