Louise Gluck, laureata Nobelului pentru Literatură pe 2020, va publica un nou volum de poezie anul viitor

A.B.
Internaţional / 7 decembrie 2020

Louise Gluck, laureata Nobelului pentru Literatură pe 2020, va publica un nou volum de poezie anul viitor

Poeta americană Louise Gluck, laureata premiului Nobel pentru Literatură de anul acesta, al cărei discurs de acceptare a distincţiei urmează să fie dat luni publicităţii, va lansa un nou volum de poezie în 2021, informează The Guardian şi Agerpres.

Intitulat ''Winter Recipes from the Collective'', va fi primul volum de poezie semnat de Gluck care vede lumina tiparului în ultimii şapte ani şi primul după ce Gluck a devenit cea de-a 16-a femeie laureată cu Nobel pentru Literatură.

Gluck a câştigat premiul Nobel 2020 în octombrie, juriul invocând drept argumente ''vocea poetică inconfundabilă care, prin frumuseţea sa austeră, conferă universalitate existenţei individuale''. Scriitoarea în vârstă de 77 de ani este autoarea a 12 cărţi de poeme şi a două colecţii de eseuri şi a mai fost recompensată anterior cu premiul Pulitzer, National Book Award, medalia National Humanities şi medalia de aur pentru poezie din partea Academiei Americane pentru Arte şi Litere.

''Winter Recipes from the Collective'' va fi publicat în toamnă. Michael Schmidt, director al editurii Carcanet, care a publicat de-a lungul timpului volumele lui Gluck, a precizat: ''Carcanet a început să o publice pe Louise odată cu ''The Wild Iris'', în anii '1990, şi am continuat să-i tipărim toate colecţiile şi toate eseurile. Este o bucurie să o publicăm în continuare acum, după ce a primit Nobelul. Într-o epocă în care spectacolul a devenit aproape o regulă, putem să ne dăm seama cât de radicală a fost alegerea comitetului Nobel, afirmând primatul artei în ciuda preferinţelor epocii. Pentru Carcanet, ea a fost o inspiraţie în ultimele trei decenii''.

Discursul lui Gluck de acceptare a premiului Nobel este preconizat să fie dat publicităţii luni. Poeta a vorbit foarte puţin în mod public despre distincţia primită. ''Cel mai mult, sunt preocupată de protejarea vieţii zilnice alături de oamenii pe care îi iubesc'', le-a declarat scriitoarea organizatorilor pe 8 octombrie, când a fost întrebată cum se simte în postura de laureată. ''Este perturbator. [Telefonul] sună tot timpul. Sună chiar acum'', a mai pus scriitoarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb