LUCIAN ANGHEL, BVB:  "Susţinem implementarea de «stock-option plan-uri» în companiile de stat"

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 aprilie 2019

Lucian Anghel, BVB

Lucian Anghel, BVB

Conducerea administrativă a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) susţine implementarea unor "stock-option plan-uri" la nivelul companiilor deţinute de stat listate la BVB, programe care, în general, au ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea de acţiuni cu titlu gratuit de către angajaţii şi membrii conducerii societăţii pentru motivarea şi recompensarea acestora, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel.

În cadrul unui eveniment despre principiile bunei guvernanţe corporative, domnia sa a declarat: "Este nevoie să analizăm de ce nu avem voie să implementăm «stock-option plan-uri» în companiile de stat din România. Nu trebuie să reinventăm roata. Aceste programe sunt utilizate în mod larg şi ar putea alinia interesele conducerii executive, a companiei, a acţionarilor şi a economiei".

În anumite ţări, precum Finlanda, interdicţia de a implementa "stock-option plan-uri" în companiile de stat se aplică doar programelor destinate remunerării conducerii, a notat Leena Linnainmaa, director general adjunct al Camerei de Comerţ a Finlandei şi moderatorul dezbaterii.

Totodată, oficialul BVB a mai spus că instituţia pe care o conduce are un nou cod de guvernanţă corporativă care se aplică din 2016 companiilor listate la bursa locală şi a adăugat: "Deci avem un cod de doar trei ani, iar având în vedere că gradul de conformitate trebuie să fie la 90%, suntem nevoiţi să facem un pas înainte pentru că, în prezent, avem (la nivelul companiilor listate pe BVB) o conformitate de doar 60-70% cu codul de guvernanţă corporativă".

Lucian Anghel a mai precizat că este timpul ca părţile interesate de mersul pieţei de capital din ţara noas-tră să pună bazele unui instituţii care să aplice recomandările din acest cod de guvernanţă.

"Acest cod este un plus pentru noi şi consider că este timpul să încercăm să punem bazele unei entităţi independente, deci nu în cadrul BVB, la care să fie parte toţi stakeholderii. Acesta ar fi un institut sau o entitate de guvernanţă corporativă care ar monitoriza cum se implementează acest nou cod de guvernanţă", a spus reprezentantul BVB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De acord cu Anghel, dar sa inceapa intai cu BVB. Sa ne spuna cum implementeaza stock-option plan la BVB, cum si cui sunt distribuite actiunile cumparate in 2018 pentru conducere+CA, in baza caror indicatori de performanta in conditiile in care profitul BVB a scazut destul de mult iar pretul actiunilor a intrat rau de tot la apa in ultimele 24 de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb