LUCIAN BODE, DESPRE SECŢIA SPECIALĂ: ''Un act normativ care garantează independenţa, imparţialitatea magistraţilor este soluţia''

G.U.
Politică / 20 noiembrie 2021

''Un act normativ care garantează independenţa, imparţialitatea magistraţilor este soluţia''

Prim-vicepreşedintele PNL, ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat, ieri, în privinţa divergenţelor dintre PNL, PSD şi UDMR pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, că în programul de guvernare va fi cuprinsă "o soluţie normativă care să garanteze independenţa magistraţilor, imparţialitatea lor", act normativ care va fi adoptat de Parlament, informează Agerpres.

"În discuţiile de astăzi am discutat o variantă de text care să fie agreată de cele patru formaţiuni politice, pornind de la următoarea chestiune: Ne asumăm cu toţii că această guvernare este o guvernare pro-europeană, care militează pentru eficienţa actului de justiţie, pentru independenţa justiţiei, pentru stabilitatea sistemului judiciar", a afirmat Bode, la Antena3.

Acesta a spus că obiectivul major de ţară este aderarea României la Spaţiul Schengen şi aceasta este, din păcate, condiţionată de ridicarea MCV, cu toate că îndeplineşte condiţiile tehnice.

"Ridicarea MCV este condiţionată de încetarea activităţii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Atunci noi vom trece în programul de guvernare, vom face trimitere, la o soluţie normativă, la un act normativ care să garanteze independenţa magistraţilor, imparţialitatea lor şi care să rezulte în urma dialogului cu sistemul judiciar. Noi ştim care sunt recomandările Comisiei de la Veneţia din iulie, ştim care este decizia Curţii de justiţie a UE, ştim ce a spus CCR. Tot acest ansamblu de opinii trebuie analizat şi un act normativ agreat şi trecut urgent prin Parlament care să rezolve această problemă este soluţia la această problemă cu care s-a pricopsit România. În calitate de ministru interimar al Justiţiei am încercat să gestionez", a mai afirmat Bode.

El a adăugat că o soluţie legislativă este absolut necesară.

"Sunt multe frământări în sistem şi o soluţie legislativă clară, limpede pentru toată lumea, ţinând cont de recomandări, cred că este absolut necesară, obligatorie şi să vină într-un timp cât mai rapid", a mai afirmat Lucian Bode.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ”Vorbe frumoase ce din coada vor suna”.Toti presedintii si mai jos unii ,s-au bagat prin justitie,care,s-a dovedit,ca uneori nu era corecta.De ce ,unii, care au facut abuzuri si distrugeri,au luat pedepse cu suspendare,mai mici decat femeia simpla care a fost acuzata ca a furat o gaina,rezultand mai tarziu ca nu a furat.O parte a justiei e foarte corecta?In primul rand voi,politicieni nu suntetl corecti?Ati dat salarii mari celor din justie,politie,primarilor,sa va asigurati protectie.

    1. Cand Dragnea a vrut raspunderea magistratilor si magistratul care a gresit sa raspunda pnl usr nu au fost de acord,au scos prostimea in strada acum de ce ne vaitam ca avem magistrati corupti si incompetenti care au facut facultatea pe pile si bani

    ,,Garantează independența "....

    Se poate mai independenți ca acum ? 

    Nu -i controlează nimeni nici la program , nici la termene , soluții , etc.. 

    Salarii și pensii nesimțite 

    Vor să conducă țara : ei joacă , ei arbitrează ,ei contestă , ei judecă și se judecă. 

    Justiția în românia e singura profesie neco trolată , neispectată, unde chiar de greșești nu răspunzi...

    Ce independență le lipsește ?! 

    Toți politicienii dr. + stg. după REVOLUȚIE - să se pună la adăpost - AU CASTRAT JUSTIȚIA : le - a IEȘIT în 32 de ani . Se vede .

    Răspunderea magistratilor este soluția! Dacă sa reglementează răspunderea se rezolva toate problemele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb