Lucian Iliescu solicită comisie parlamentară de anchetă a presupuselor fraude de la Sectoarele 1 şi 5

G.U.
Politică / 1 octombrie 2020

Lucian Iliescu solicită comisie parlamentară de anchetă a presupuselor fraude de la Sectoarele 1 şi 5

Senatorul PMP Lucian Iliescu solicită conducerii acestei Camere legislative constituirea unei comisii parlamentare care să ancheteze presupusele fraude care ar fi fost făcute la alegerile locale în Sectoarele 1 şi 5 ale Capitalei, potrivit Agerpres.

"Vă adresez prezenta solicitare întrucât, în urma alegerilor organizate în data de 27.09.2020, au existat multiple suspiciuni temeinice care vizează corectitudinea desfăşurării procesului electoral. În acest sens, reprezentanţi ai mai multor formaţiuni politice au depus sesizări către Biroul Electoral de Sector, Biroul Electoral Municipal şi către Biroul Electoral Central, pentru a semnala neregulile desfăşurate în timpul procesului de votare, cât şi după încheierea acestuia", a explicat Iliescu, într-o scrisoare deschisă adresată astăzi preşedintelui Senatului, Biroului permanent şi liderilor grupurilor parlamentare.

Potrivit lui Iliescu, care a candidat la Primăria Sectorului 5, în spaţiul public au apărut informaţii care vizează "fraudarea alegerilor prin practici grosolane de cumpărare a unor voturi".

"Există suspiciuni că în anumite centre de votare s-au dat bani între 200 şi 500 ron/vot. În zona Şcolii 127 din str. Munţii Carpaţi (Târgul Pucheni) s-au distribuit anterior votului 'proiecte' constând în zahăr, ulei, făină şi 100 lei pentru 'studiu de fezabilitate al proiectului'. De asemenea, sunt suspiciuni de fraudă prin practici asemănătoare şi în zonele: Livezilor, Zeţari, Iacob Andrei, Calea Ferentari, în spatele Pieţei Rahova, Măgurele, Vadu Nou, Baciului, Petrache Poenaru respectiv Centrele de Votare: nr. 2, 125, 127, 134, 136, 147,148, Şcoala George Călinescu, Grădiniţa 244, Şcoala Mircea Santimbreanu, Grădiniţa Paradisul Verde, unde în zilele anterioare procesului de votare s-au întocmit liste de persoane cu drept de vot de către unii 'capi ai lumii interlope', care au fost tranzacţionate în schimbul banilor", susţine senatorul.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. categoric,cel putin la sectoarele 1 si 5 renumararea voturilor se impune cu stringenta.in asemenea situatii indiferent cin sint protagonistii,lucrurile trebuie clarificate exclusiv prin renmararea votului,sub atenta supraveghere si cu respectarea legii,macar a legii bunului simt.

    la 5 a fost frauda crunta - a castigat de fapt pnl ...doar ca cineva a promis ceva d-lui piedone si trebuia onorata promisiunea

    ...urmariti imaginile - omul lui piedone urca sacul cu voturi pe dulapul metalic ;) = voturi unul si unul pentru piedone :) 

    1. "cineva " = cineva care l-a convins sa stea cuminte si sa incaseze public atunci cand a fost scandalul Colectiv.

      acum a venit plata

      dar a fost livrata asa prost ca.... a fost vizibil pe camera :)))  

      adevarul e ca Piedone e complet nevinovat pt Colectiv

      doar ca ...stiti cum e .... acarul Paun ....  

      trebuia cineva sa cada pentru ca o suita de sefi si sefuleti de la stat sa nu pice (aia din ISU, aia de la Pompieri, unii de la Primarie, etc.... )  

      si l-au gasit pe acest simpatic nea caisa, Piedone, care a stat tacut si a incasat. 

      asta e

    si dupa nume e ramas in 1990, cand s-au descoperit dolari la taranisti si se platea in valuta participarea in Piata Universitatii! Nu mai bea "apa" dupa seful tau ca tu nu stii "sa innoti " ca el...

    Parlamentul e de vină = 0 ; unde-i LEGEA RĂSPUNDERI.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb