LUDOVIC ORBAN: "Există riscul ca României să i se interzică să exporte produse din carne de porc în UE"

M.I.
Politică / 7 noiembrie 2019

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Primul ministru Ludovic Orban anunţă că "există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană" din cauză că Ministerul Agriculturii nu a respectat planul privind combaterea pestei porcine africane pe care şi l-a asumat în faţa oficialilor Comisiei Europene, transmite News.ro.

"O spun ca să se ştie: există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat că pune în practică un plan de acţiune cu măsuri, cu termene stabilite pentru combaterea pestei porcine africane. Nu s-a ţinut de cuvânt. Evident că cei de la Uniunea Europeană au zis: «sunteţi serioşi? Dacă nu luaţi măsuri clare şi dacă nu arătaţi că vreţi cu adevărat să puneţi în practică măsurile de combatere a pestei porcine veţi ajunge în situaţia...» Daea care avea în planul de acţiune să semneze un ordin, a semnat ordinul, dar se pare că l-a semnat după învestirea Guvernului, acuma încercăm să aflăm, pentru că el nu poate fi publicat în Monitorul Oficial pentru că nu mai are autoritatea de ministru să semneze după votul din Parlament de instalare a guvernului. Nu ştiu, a semnat un secretar de stat, era în delegaţie.. Oricum, târziu l-a semnat" a afirmat premierul Ludovic Orban.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 291 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 956 de focare, potrivit sursei citate.

În 29 octombrie, ANSVSA a anunţat că, în condiţiile extinderii pestei porcine africane în Uniunea Europeană, harta restricţiilor suferă noi modificări, însă România păstrează deschis comerţul intracomunitar şi exportul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa se interzica exportul de porci inteleg ,dar exportul de lemn de ce nu se interzice, tot de de UE? Pentru ca sunt porci.

    1. Foarte bine punctat. Sunt îngrijorați de extinderea febrei porcine africane (care în mod misterios a ajuns tocmai în România). Dar mă întreb și eu ca și tine, de ce nu sunt tot atât de drastici și cu mârșavul de schwarzhoffer care distruge echilibrul natural pe o suprafață atât de extinsă a Europei într-o țară care nu-i a lui, pentru că la el în țară ar fi la pușcărie pe două sute de ani, dacă ar face ce face în România. Nici rezervațiile naturale nu îi scapă, punând în pericol sute de specii din fauna și flora țării. Când vorbim de investitori străîni, să nu ne așreptăm să ne rezolve ei problemele, ei vin și iau caimacul, lasă gunoiul și apoi ne râd în nas, spunând că noi suntem proștii. Tare mă tem că suntem

    Acesti orban, iohannis, barna, dancila, ponta etc daca ar intelege ca dincolo de cearta politica, de inteles si de acceptat pana la o limita, ar elimina para asta continua in fata oricarui alt decident strain - ue, us, etc.- si ar intelege ca in romania esti competitor politic, dar cand iesi in afara ca esti penele, pesede, usere, etc - reprezinti romania si te bati sa obtii ceva pt romani, am fi departe. daca orban in cazul asta, s-ar intreba aceasta declaratie cu ce ajuta pe romani si ce consecinte are tipul asta de declaratie, pariez ca nu deschidea gura. daca penele instalat la guvernare spune in fiecare zi ce a facut pesede, in loc sa faca pt romani ca sunt la putere, inseamna o imensa pierdere de timp si de bani pt tara asta. oamenii au vrut puterea, o au, bravo lor, dar sa inceapa sa o exercite in folosul cetatenilor. iar daca pesede a gresit, eu zic sa fie pusi la plata.

    Mai bine interzice exportul de lemne !!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb