Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, la Consiliul Naţional, că interesul liberalilor ar fi să-l lase pe premierul Victor Ponta "să-şi frângă gâtul şi să ducă PSD sub 25%", dar partidul trebuie să-şi asume "răspunderea guvernării, fără calcule electoraliste", informează Mediafax.
Liderul liberal a afirmat: "Rezerva de răbdare a românilor faţă de cei care au condus România în ultimii 25 de ani este aproape consumată. Noi suntem ultima lor speranţă din ceea ce există astăzi pe scena politică românească. Trebuie să fim altfel, aşa cum îşi doresc ei să fim. Să nu exercităm funcţia politică, funcţia publică, aşa cum s-a făcut astăzi, cu aroganţă, cu minciună, vânzând iluzii, promiţând câte în lună şi câte în stele. Trebuie să fim decenţi, trebuie să fim modeşti, trebuie să avem un pic de smerenie faţă de izvorul puterii politice. Trebuie să generăm o putere politică care să nu se intemeieze cum s-a întemeiat până astăzi, pe structuri de autoritate, pe poliţie, pe parchete, pe servicii de informaţii asupra cărora s-a încercat controlul politic".
Politicianul le-a cerut colegilor de partid să fie atenţi la "vocea străzii", adăugând că "nu, odată ajunşi la putere, să ne punem geamuri fumurii în limuzine, să înconjurăm de SPP-işti, să ne schimbăm numărul de telefon, să nu ne mai găsească niciun cetăţean atunci când îşi doreşte să-i fie rezolvată o problemă. PNL trebuie să readucă puterea politică în mâna societăţii, nu numai la alegeri odată la patru ani, ci zi de zi".
Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că, deşi interesul liberalilor ar fi să-l lase pe Ponta "să-şi frângă gâtul şi să ducă PSD sub 25%", partidul trebuie să-şi asume "răspunderea guvernării fără calcule electoraliste".
În acest sens, Ludovic Orban a comentat: "Noi trebuie să luăm decizia să ne asumăm răspunderea guvernării. Poate că cel mai bine pentru noi ar fi să-l lăsăm până la capăt pe Ponta să-şi frângă gâtul şi să ducă PSD sub 25%, că sub 30% mai are puţin şi îl duce. Dacă am fi egoişti, dacă ne-am gândi la interesul nostru partinic, poate că aşa ar trebui să facem. Dacă, în schimb, ne gândim la România, suntem obligaţi să ne asumăm obiectivul de a ne asuma răspunderea guvernării, cât mai repede posibil, fără calcule electoraliste".
Orban a mai arătat că PNL are, în prezent, 165 sau 167 de parlamentari şi are nevoie de 286 de parlamentari ca să formeze o majoritate guvernamentală. În acest sens, politicianul a anunţat că vor urma discuţii cu fiecare parlamentar în parte, precum şi cu grupurile politice în afară de PSD, pentru a determina obţinerea guvernării, dar fără a promite funcţii şi avantaje pentru familiile parlamentarilor în cauză.
Cu această ocazie, Ludovic Orban l-a acuzat pe Victor Ponta că este în stare să favorizeze parlamentari şi rude ale acestora
Liderul liberal a punctat: "Ponta este în stare să facă orice pentru a rămâne la putere. L-aţi văzut deja: e în stare să-l laude pe preşedintele României mai mult decât pe noi, cei care l-am susţinut şi am determinat decizia oamenilor ca domnul Iohannis să ajungă preşedintele României. Domnul Ponta e în stare să dea contracte oricărui parlamentar, să angajeze orice nevastă sau orice rudă a oricărui parlamentar, numai pentru a-l ţine să voteze cu guvernul pe care îl sprijină. Domnul Ponta e în stare să ne fure orice fel de iniţiativă pe care o avem, cum de altfel şi face în ultimul timp, în care ne ne trezim că vorbeşte Victor Ponta despre proiectele noastre".
La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că, indiferent dacă PNL intră sau nu la guvernare în 2015, PSD nu trebuie lăsat "să crească la loc", deoarece are "o capacitate imensă de regenerare în rău", transmite Agerpres.
Alina Gorghiu a afirmat: "Ne aşteaptă un an politic deosebit de greu. Chiar dacă vom intra la guvernare, în acest an sau în 2016, nu trebuie să lăsăm PSD să crească la loc. Acest partid are o capacitate imensă de regenerare în rău. Stânga înseamnă stagnare şi sărăcie. PSD nu ştie decât de legea interesului de partid. Au blocat alegerile parţiale pentru că oamenii nu îi mai vor. Nici la Guvern, dar nici în conducerea consiliilor judeţene, nici în fruntea primăriilor, nici în Parlament. Două milioane de români nu au, în acest moment, reprezentanţi aleşi în funcţii cheie pentru comunităţile în care trăiesc, dar nu putem rămâne indiferenţi, este vorba despre oameni şi legi. Cât timp va mai sta acest partid la guvernare, PNL trebuie să-l urmărească pas cu pas. Tendinţa naturală a PSD este să acapareze şi să transforme statul de drept în stat de partid. Fără o opoziţie puternică, România va rămâne prizoniera baronilor PSD".
Gorghiu a adăugat că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie, iar cea mai bună soluţie pentru ţara noastră este ca PSD să piardă puterea.
Liderul liberal le-a cerut liberalilor să privească "în viitor" şi să nu rămână "blocaţi în greşelile trecutului".
În acest sens, Alina Gorghiu a explicat: "Fiecare partid vine cu o istorie a sa proprie. Cu bune şi cu rele. Am spus de mai multe ori că trebuie să privim în viitor, să nu cădem în capcana de a rămâne blocaţi în greşelile trecutului. Cu voia dumneavoastră, voi face astăzi o excepţie. Fără PNL şi PDL scena politică ar fi arătat astăzi diferit. De exemplu, fără desprinderea politică din 1992, anul de naştere al PDL, probabil că şi astăzi ar fi fost preşedinte tot Ion Iliescu. Fără desprinderea PNL din Guvern, din primăvara anului trecut, probabil că astăzi ar fi fost preşedinte Victor Ponta. Nici nu ştiu care ar fi fost răul cel mai mare".
Totodată, copreşedintele PNL Vasile Blaga a avertizat, ieri, în legătură cu modul în care vor fi desemnaţi oamenii care vor face parte din viitorul guvern, declarând că aceştia trebuie să stăpânească domeniile pe care le vor administra şi să nu poată fi atacaţi de corupţie.
Fostul ministru PDL a precizat că termenul de 28 februarie pentru prezentarea programului de guvernare va fi respectat, adăugând că guvernul PSD trebuie înlăturat cât mai repede de la putere.
Vasile Blaga a detaliat: "De aceea, mă bucur foarte mult că se munceşte foarte mult, se munceşte bine şi termenul de 28 februarie va fi respectat şi fiecare organizaţie veţi avea proiectul de guvernare pe care îl veţi putea amenda. După ce aceste lucruri vor fi făcute la un moment dat va trebui îmbrăcat, susţinut de oameni. Şi de pe acum vă spun un lucru, dacă nu vom avea grijă ca el să fie susţinut de acei oameni care să nu facă calificarea la locul de muncă, să stăpânească zonele pe care urmează să le administreze, să nu poată fi atacaţi de corupţie. Sigur, dacă ai fost o zi în politică în sfârşit mai ai câte o pată, dar să înţelegem ceva că dacă aceşti oameni nu vor fi ei în slujba României şi nu România în slujba lor înseamnă că nu au învăţat nimic. Nu cred că vom fi într-o astfel de situaţie. De aceea, mare atenţie cum ne desemnăm oamenii, pentru că trebuie cât mai repede să scoatem PSD de la guvernare. Uitaţi-vă la Victor Ponta, şase săptămâni a stat, cum spunea cineva, < ca un pisicuţ >, (...) dar acum o să vedeţi cum împarte banii bugetului de stat pe fonduri de reechilibrare şi o să vedeţi unde se duc cei mai mulţi bani la judeţul ministrului de Finanţe, în judeţul lui Dragnea, repetă toate relele pe care le-au făcută până acum".
Blaga a subliniat că noul PNL reprezintă primul pas din realizarea proiectului "România lucrului bine făcut", adăugând: "Am lăsat toate orgoliile şi am început să conducem nu cel mai mare partid de pe partea dreaptă, ci cel mai mare partid din România. Am mai făcut un lucru bun, am decis că vom candida la preşedinţie cu un singur om".
Copreşedintele PNL a mai arătat că preşedintele Klaus Iohannis a câştigat funcţia supremă în stat cu proiectul "România lucrului bine făcut", la care au contribuit şi membrii PNL şi PDL.
Potrivit lui Vasile Blaga, PNL are în prezent 45% încredere, ceea ce înseamnă că trebuie să vină repede la guvernare.
"Acesta este sarcina noului PNL. Am încredere că am trecut peste toate orgoliile şi am reuşit să aducem partidul în situaţia de a fi înscris în registrul partidelor politice şi fiecare dintre dumneavoastră să faceţi acest lucru şi în etapa următoare veţi pune pe picioare cea mai puternică structură pe care a avut-o dreapta în România. Numai mâine nu-i poimâine. Alegerile bat la uşă", a conchis Blaga.
1. Incredibil,
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 01.02.2015, 15:07)
nu s-au linistit pe deplin valurile dezastrului pe care l-au facut in Romania si ticalosii astia vor din nou la guvernare. Parca cineva ar putea uita faptul ca au desavirsit constructia Sistemului Ticalosit si transformarea Romaniei in stat mafiot,cu urmari apocaliptice pentru tara. In timpul guvernarii lor zeci de mild de euro din veniturile bugetului de stat colectate din sudoarea poporului nenorocit au intrat in conturile mafiotilor care au condus tara. N-a fost de ajuns, au facut imprumuturi de zeci de mld de euro. N-a fost de ajuns, au dijmuit salariile bugetarilor cu 25%! N-a fost de ajuns, au crescut TVA cu 5%. N-a fost deajuns, au desfiintat spitale! Si toate astea pentru ca sa faca borduri, sa planteze panselute, sa..., si sa-si burduseasca ei prein jaf conturile cu zeci mld de euro!
Nici prin cap nu le trece ca ar fi bine pentru sanatatea tarii sa lase ca Justitia sa le curete rindurile de Basescu, Boc, Udrea, Blaga, Videanu, Berceanu etc, etc, si pe urma, mai curati si mai uscati, sa intre intr-o competitie dreapta la alegerile urmatoare.
Nici prin cap nu le trece ca ar fi timpul sa puna la punct cu actuala Putere unele legi, printre care si Constitutia, pentru a stabiliza sistemul politic, astfel sa n-o mai tinem tot dintr-o guvernare in alta si tot intr-o alegere, iar peste zece ani sa ne trezim in situatia din care am plecat sau mai rau.
Ticalosii vor puterea! Acum!
2. Interesul membrilor PNL este altul insa
(mesaj trimis de eu în data de 03.02.2015, 09:58)
Presiunea structurilor PNL este insa de a veni la ciolan cat mai curand pentru ca altfel, daca ii ajunge justitia, nu mai ramane nimic din reteaua de sponsori. PNL-ul este disperat sa ajunga la guvernate, acum, imediat pentru a pune patura pe tambalul justitiei. Orban este bufonul de la curtea unui rege incert, care insa face bani destui.