LUDOVIC ORBAN: "PSD duce România în faliment"

A.B.
Politică / 4 octombrie 2020

"PSD duce România în faliment"

Ludovic Orban a anunţat că bugetul pentru anul viitor va fi votat în noul Legislativ, după alegerile parlamentare, în contextul în care PSD "a făcut praf" ordonanţa de urgenţă pentru rectificarea bugetară în acest mandat al Parlamentului, potrivit News.ro.

"Cum să ne ducem cu bugetul în actualul Parlament? Nu aţi văzut ce au făcut cu ordonanţa pentru rectificare? Au făcut-o praf. PSD duce România în faliment. Dacă mai insistă cu aceste aberaţii economice ne vor retrograda agenţiile de rating, companiile şi cetăţenii se vor împrumuta cu dobânzi din ce în ce mai mari. Veniturile vor scădea, pentru că scăderea capacităţii de împrumut a companiilor, scăderea interesului investitorilor va reduce în cele din urmă veniturile bugetului. Eu le spun oamenilor «nu vă mai lăsaţi minţiţi cu PSD». E ca în povesta aceea - nu lăsa vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Obiectivul nostru e ca la fiecare creştere, că sunt pensii sau salarii, să existe resurse şi să fie puterea de cumpărare. Guvernul nu are o fabrică de produs bani, nu avem tiparniţă de bani", a afirmat Ludovic Orban duminică seara la România Tv.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat miercuri că va mai exista o rectificare bugetară până la sfârşitul anului. el a mai afirmat că fără criza din sănătate, deficitul bugetar ar fi fost de 1,93%, în prezent fiind de 5,18% din PIB. El a dat asigurări că nu vor creşte taxele şi nici dobânzile, pentru a menţine un echilibru al bugetului.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar, care a ajuns în primele opt luni la 5,18% din PIB, adică 54,77 miliarde lei, Cîţu spune că, fără criza din sănătate, ar fi fost de 1,93% din PIB.

Pe 23 septembrie, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza CCR în legătură cu proiectele care aprobă rectificarea bugetară în forma adoptată de Legislativ.

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie, însă după ce CCR a decis că este constituţional ca Parlamentul să decidă data alegerilor, deputatul independent Adrian Dohotaru a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect care propune ca scrutinul să aibă loc pe 14 martie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Faliment ca faliment.

    Dar voi PNL-ul o distrugeti 

    Acest popor va platii asa cum a mai platit in ceausism, cu multa suferinta, miliardele pe care voi acum le imprumutati si le praduiti, le impartiti intre voi. Cate IMM si hoteluri si restaurante si.. isi tarau afacerile de zi pe maine si voi vreti sa le burdusiti conturile. Din buzunarul nostru, al copiilor si nepotilor nostrii . Stiti cum vor fi folositi acesti bani. Unii ii vor juca la ruleta in .. altii vacante de lux. Risipa si hotie.

    In alte vremuri ati fi fost de mult in beciurile securitatii statului pentru subminarea economiei nationale. Ca in final aici se va ajunge.  

    tupeu de borfas , asta au invatat de la petrov , cu care s-au aliat , hotii cu turnatorii ! tot timpul e vinovat psd si cand sint si cand nu sint la putere , ei niciodata .

    tara asta are destui prosti gramada, au crezut toate balivernele unor tradatorii de tara si inca mai cred ,cand o sa ne trezim ca am fost vanduti la bucata o sa spuna ca este vina PSD

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb