LUDOVIC ORBAN: "Se discută excesiv pe teme de justiţie, ignorându-se teme importante pentru dezvoltarea societăţii"

Mina Irina
Politică / 2 iulie 2017

Ludovic Orban (Sursa foto: captură Youtube)

Ludovic Orban (Sursa foto: captură Youtube)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că în ultimii doi ani s-a discutat "excesiv" pe teme legate de justiţie, ignorându-se subiecte importante pentru dezvoltarea societăţii, precum cele de natură economică şi socială, potrivit unor surse din media.

Orban a declarat, la Digi 24, transmite Agerpres: "Din păcate, de 2 ani de zile, în spaţiul public se discută mult prea mult pe acestă temă şi (...), în general, au fost ignorate teme foarte importante pentru România, temele de natură economică, temele de natură socială, starea sistemului de educaţie, starea sistemului de sănătate. Adică nu se poartă dezbateri serioase, care într-adevăr să-i determine pe oameni să susţină acele măsuri care, într-adevăr, sunt benefice pentru reformarea acestor domenii de activitate şi disputa asta pe tema asta sus - jos Codruţa Kovesi, Ordonanţa 13, care-i pragul la abuz - adică se discută excesiv de mult pe temele astea de justiţie, ignorându-se teme foarte importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti".

Totodată, Orban a precizat că alegerea sa în fruntea PNL este "o garanţie" a faptului că va exista aceeaşi atitudine de susţinere a luptei anticorupţie, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Întrebat dacă personal are ceva împotriva DNA, Orban a răspuns: "Nu (...) M-aţi văzut pe mine să arunc cu pietre în DNA după ce am fost nedreptăţit şi după ce mi s-a făcut un dosar în care nu a existat practic niciun fel de fundamentare a acuzaţiei care mi s-a adus? (...) Dacă cineva mi-a făcut o nedreptate, mi-a făcut-o un procuror, nu mi-a făcut DNA ca instituţie. Atâta timp cât corupţia este considerată o problemă în România, există acest DNA. Când nu o să mai existe o problemă cu corupţia în România, n-o să mai existe DNA".

Pe de altă parte, chestionat cât ar trebui să fie pragul în cazul abuzului în serviciu, liderul PNL a spus că acesta trebuie să fie stabilit de oameni cu experienţă şi expertiză în domeniu.

Orban a mai afirmat: "N-am nicio părere în această temă (...) Cred că trebuie pragul respectiv să fie stabilit de oameni care au experienţă, au expertiză în domeniu (...) Cu siguranţă vom elabora o poziţie, dar poziţia asta va fi elaborată de colegii mei, Comisia Juridică, de cei care au expertiză în domeniu, care pot să facă nişte analize comparative, care pot să evalueze, să spună care sunt criteriile în baza cărora să se stabilească acest prag".

Potrivit lui Orban, PNL consideră corupţia un fenomen care trebuie diminuat la maximum, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb