LUDOVIC ORBAN: ''Sfatul meu sincer către Arhiepiscopul Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor''

G.U.
Politică / 26 noiembrie 2020

''Sfatul meu sincer către Arhiepiscopul Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor''

Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, astăzi, că în Constanţa nu se interzic slujbele religioase, dar se organizează în anumite condiţii, deoarece zona este carantinată, potrivit Agerpres.

"La Constanţa este o situaţie specială, pentru că municipiul Constanţa este în carantină. La propunerea DSP, cu avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a emis decizia de carantinare a Constanţei. În decizia de carantinare a Constanţei există şi o prevedere legată de regulile privitoare la desfăşurarea slujbelor, pelerinajelor. Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată. Asta nu e o chestiune generală, ci este o măsură care a fost impusă într-o zonă carantinată, pentru că, din păcate, în Constanţa ne-am confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi autorităţile judeţene au considerat că este necesară această decizie de intrare în carantină", a explicat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

El l-a îndemnat pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea, transmite Agerpres.

"Sfatul meu sincer către Înaltpreasfinţia Sa Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor, pentru că aceste reguli nu sunt făcute ca să împiedice credincioşii să se roage sau să participe la pelerinaje sau alte activităţi, ci sunt făcute ca să apere sănătatea şi eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor", a spus Orban.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează "abuzuri" împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Înaltul ierarh a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin, organizat la praznicul Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Că dacă nu?!.

    Impostorule betiv, lasa bre credinta oamenilor libera si ia-ti mainile alea jegoase de pe Biserica Nationala, caci tare mi-e ca vei avea soarta lui Ceasca! Ar cam fi cazul ca BOR sa te afuriseasca(anatemizeze) pe tine, pe Plavan si pe toata gasca voastra de mafioti!

    1. Voad TEPES ru esti prost? Ce ligatura are credinta cu pelerinajul? Ce legatura are credintra cu impartasania cu aceeasi lingurita? Ce Legatura are credinta cu dl Teodosie? Cum este posibil dupa ce au ignorant toate avertismentele si au chemat oamenii la biserica spunand ca sunt aparati de credinta sa moara atatia preoti de COVID si Biserica sa nu inteleaga nimic? Cum poti sa expui cu inconstienta oameni? Credinta, atunci cand nu poate fi precticata, este in oameni, in sinele fiecaruia. Daca nu ne-am pierdut credinta in 25 de ani de communism, nu se intampla nimic in doi ani fara pelerinaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb