LUDOVIC ORBAN: Solicităm demisia premierului Viorica Dăncilă

D.D.
Politică / 25 martie 2019

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că partidul său solicită demisia premierului Viorica Dăncilă, în urma declaraţiei privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Orban a apreciat că, dacă DIICOT ar fi făcut cu adevărat o cercetare cu privire la contextul adoptării şi anunţării publice a memorandumului referitor la mutarea ambasadei, poate că o asemenea nouă gafă monumentală făcută de un reprezentant al României nu s-ar mai fi făcut.

"Solicităm demisia premierului Viorica Vasilica Dăncilă după noua gafă monumentală comisă în vizita particulară pe care a efectuat-o în SUA. Declaraţia făcută de prmier generează noi consecinţe negative asupra relaţiilor internaţionale ale României. De câteva luni există o echipă care se bate pentru ca România să obţină statutul de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU. Declaraţia dnei Dăncilă aruncă în aer eforturile diplomaţiei româneşti pentru a obţine această poziţie onorantă pentru România", a declarat Ludovic Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a maneţionat reacţia imediată, şi anume anularea vizitei unui şef de stat ca urmare a declaraţiilor Vioricăi Dăncilă.

"La nivelul UE, cu siguranţă imaginea României va fi profund afectată, pentru că îi readuc aminte dnei Dăncilă că nu vorbeşte în calitate de persoană particulară, ci în calitate de premier al ţării care deţine preşedinţia Consiliului UE. (...) Aici nu mai e vorba de nedumeriri sau de ridicat din umeri sau de zâmbete condescendente la adresa multiplelor gafe făcute de Dăncilă. Aici nu mai e vorba să confunzi numele diferitelor capitale, de pocirea numelor premierilor din ţări cu care ai relaţii bilaterale. Este vorba de o declaraţie pe un subiect extrem de delicat pe care Viorica Dăncilă nu are nicio calitate să facă astfel de declaraţii, pentru că, în conformitate cu Constituţia României, conducătorul politicii externe, cel care ia deciziile de politică externă este preşedintele României", a mai declarat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DEMISIONEAZA TU ,SICA MANDOLINA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb