LUPTĂ CU TOATE ARMELE Un acţionar cere suspendarea convocatorului AGA SIF Muntenia

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2012

Un acţionar cere suspendarea convocatorului AGA SIF Muntenia

Acţionarul SIF4 Muntenia, Viorel Pascal, a solicitat, în instanţă, suspendarea efectelor Convocatorului pentru Adunarea Generală a Acţionarilor din 6/7 iulie 2012, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Miza Adunării este imensă întrucât, pe ordinea de zi, se află revocarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor şi alegerea unuia nou, precum şi acordarea de dividende suplimentare.

Lupta între un grup de acţionari şi actuala conducere pare să fie acum la cote maxime înainte de AGA, taberele aruncând în luptă toate armele.

Cererea lui Viorel Pascal vine după ce, săptămâna trecută, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a recomandat investitorilor să se informeze asupra drepturilor pe care le au, "având în vedere prevederile restrictive din Procedura privind exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă şi prin reprezentanţi, publicată de SIF Muntenia pentru adunarea generală din data de 6 iulie 2012".

Ulterior, SIF4 Muntenia a trans-mis că procedura de vot avută în vedere pentru Adunarea Generală din 6/7 iulie respectă toate prevederile legale şi regulamentele aferente.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul complexului comercial Doraly, care deţine 5% din capitalul SIF4, şi ING International Romanian Equity Fund, care are o participaţie de 0,99% din acţiuni, au solicitat, la finalul lunii mai, revocarea membrilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4 (CRA) şi au avansat nominalizări pentru acest Consiliu, după ce, în AGA precedentă, Iaciu a cerut socoteală conducerii SIF şi a solicitat dividende mai mari.

În eventualitatea în care Consiliul va fi revocat, acţionarii vor trebui să aleagă noii reprezentanţi dintre cei treizeci de candidaţi înscrişi în concurs.

Tribunalul Bucureşti va judeca cererea lui Viorel Pascal pe 3 iulie.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. asta denota disperarea actualilor dinozauri din conducere care isi dau seama ca la vot nu au nici o sansa

    1. Vrea sa "concerteze"....actionarii!!

    Filimoane am auzyt ca vine si visan cu o avocata si niste fete dupa un vapor din delta. Ma asta s a smecherit a invatat sa cumpere actiuni! ! Hoinaru ce ti mai face?

    E tot mai evident ca vine gasca cealalta si le face vint la astia de pe corabie.....de la cel mai micut la cel mai grasut sobolan. E rai astia care vine Dinule, Szelule, Gabriel, e rai tata, e rai....voi sunteti baieti buni, dar se pare n-aveti noroc...de cicat viata asta in care tot ce-ati facut a fost sa traiti voi si nemurile voastre pe banii din SIF...de cicat intradevar

    Am aflat motivul anularii AGA din 6/7 iulie 2012. Cica-i strica concediul si desigur, urmatorii 20 de ani de cariera profesionala la alde sefu mare. Si nu numai la seful mare

    Asta cu sa nu se tina AGA e tare Filimoane....Hahaha, cu ce idee falita veniti mai baieti...

    Din actul constitutiv al SIF Muntenia , asa cum este postat acum pe site, reiese ca acesta nu apartine actionarilor ci lui Filimon si urmasilor acestuia !!! Mai exact, singurul si pe vecie administrator este SAI Muntenia Invest SA al carei actionar majoritar (98% !) este Grupul Financiar Muntenia (GFM). Filimon Gabriel este Presedintele Consiliului de Administratie al GFM iar actionari sunt salariatii SAI Muntenia, salariati ce nu misca in front deoarece il au Director executiv pe Filimon (el le stabileste salariile, el ii trimite in strainatate, etc)

    1. Asa-i, nimeni nu misca in front...absolut nimeni...cu atit mai putin o mare parte din membrii CRA ai SIF Muntenia...

    Iata ca incheierea unui pact cu actionarii revoltati este pe cale sa esueze !!! Nemultumiti probabil de faptul ca li se arunca praf in ochi (repartizarea unei sume dintr-un fond de rezerva cel putin dubios si rectificarea "la misto" a bugetului pe anul 2012) acestia isi forteaza norocul in schimbarea CRA. Eu le doresc succes dar, abilitatile administratorilor SAI Muntenia de a jongla cu si printre articole din legi, sunt fara margini. Drept exemplu, studiati nota de pe site-ul SIF privind justificarea distribuirii de sume din "alte rezerve" !!!

    Oare persoanele din poza atasata articolului sunt actionarii carora li s-a prescris dreptul la dividende ?!

    dl gabriel putem sa discutam de voturile actyonarylor de la AGA trecuta?

    mi e mila de doamna oprea care e pusa de filimon si gasca lui sa certifice in fals unii actionari va reamintesc doamna ca dna jianu a luat 7 ani de puscarieeeeeeeee iar autorul moral adica bombonel doar doi asa ca....

    paul miclaus face presiuni la cnvm pentru controlarea actionarilor care sunt impotriva gunoaielor

    filimoane chiar nu ti e rusine cum administrezi societatile din portofoliul sif ului.esti maestrul falimentelor nu i nimic ziua judecatii se apropie madam oprea iti acopera faradelegile dar nici diicot ul nu doarme o sa te trezesti cu ei pe cap cand ti e lumea mai draga

    la aga precedenta ai cam asudat filimoane dar la asta o sa curga apele pe tine si pe toti varanii umflati pe care i pastoresti sunteti niste butoaie de grasime in putrefactie

    la aga precedenta ai cam asudat filimoane dar la asta o sa curga apele pe tine si pe toti varanii umflati pe care i pastoresti sunteti niste butoaie de grasime in putrefactie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb