LUPTĂ ELECTORALĂ ÎN INTERIORUL PARTIDULUI DE GUVERNĂMÎNT: Octav Cozmîncă spune că nu mai are nevoie de cei care fac figuraţie în PSD

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2004

Posibilă remaniere guvernamentală în lunile care urmează

Sacul cu promisiuni e tot mai mare: facturi suportabile la energia termică, drumuri noi, şcoli şi spitale renovate, salarii mai mari pentru bugetari

Începutul anului electoral pare să nu fie unul foarte bun pentru toţi cei din partidul aflat la putere. Preşedintele executiv al PSD, Octav Cozmîncă, declară, pe un ton răspicat, că membrii cu răspundere ai partidului trebuie să ţină seama de "schimbarea de ritm" impusă de anul 2004 în abordarea problemelor cu care se confruntă formaţiunea, astfel că trebuie să-şi schimbe în mod radical atitudinea.

"Este necesară o schimbare radicală în comportamentul fie-cărui membru de partid, în special al celor cu răspundere, pentru că sîntem într-un an electoral", a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, Octav Cozmîncă, adăugînd: "Nu putem accepta să lucrăm în acelaşi ritm de pînă acum. Este nevoie de o angajare militantă şi responsabilă". Octav Cozmîncă subliniază că aceasta presupune lucru zi şi noapte, iar cei care nu vor să se conformeze vor trebui să părăsească partidul. "Ne des-părţim fără nici un fel de probleme de cei care doar mimează că au activitate sau fac impresie artistică", spune Cozmîncă, menţionînd că, de această dată, aşteaptă rezultate evidente, cunoscute de public. Avertismentul lui Cozmîncă îi vizează pe toţi responsabilii PSD, indiferent de nivelul la care aceştia activează. Mai mult, este posibil, potrivit afirmaţiilor liderului PSD, să asis-tăm, cît de curînd, la o nouă remaniere a Executivului, numai că în acest sens nu poate să decidă decît prmierul Adrian Năstase. "Am pus în gardă pe toată lumea care trebuie să se angajeze. Nu mai acceptăm jus-tificări şi explicaţii din partea nimănui", a mai precizat preşedintele executiv al PSD.

PSD nu putea să nu deschidă, la început de an electoral, şi sacul cu promisiuni, arătîndu-şi "un interes deosebit" pentru facturile la energia termică. După ce, vreme de doi ani, anumite categorii ale populaţiei au avut de ales între a-şi plăti întreţinerea sau a mînca, conducerea PSD şi-a dat seama că trebuie să solicite efectuarea unor controale riguroase la producătorii şi distribuitorii de energie termică, astfel încît cetăţenii să nu fie obligaţi să plătească pierderile din reţea, iar facturile să fie suportabile.

PSD mai promite fonduri pentru reabilitarea drumurilor comunale şi judeţene, accelerarea investiţiilor în teritoriu (canalizări, renovări ale şcolilor, spitalelor, căminelor de bătrîni etc.), majorarea salariilor bugetarilor cu cel puţin 12%.

Obiectivul fundamental al PSD pe 2004 este cîştigarea alegerilor locale, parlamentare şi prezidenţiale, potrivit deciziei Delegaţiei Permanente a partidului din şedinţa din 5 ianuarie. Alte priorităţi ale PSD sînt: pregătirea programului special pentru faza finală de aderare la NATO, adoptarea măsurilor concrete pentru consolidarea economiei de piaţă, accelerarea reformelor în justiţie şi adminis-traţie, combaterea corupţiei şi a birocraţiei, încheierea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană şi îndeplinirea angajamentelor asumate pe plan internaţional.

PSD va stabili, săptămîna viitoare, componenţa staff-ului său de campanie la nivel central, care va fi coordonat de Comisia Naţională pentru Pregătirea Alegerilor, condusă de Octav Cozmîncă. Conducerea centrală a PSD îi va convoca, la Bucureşti, în perioada 19-23 ianuarie, pe liderii organizaţiilor judeţene pentru analiza rezultatelor obţinute în 2003 şi pentru discutarea propunerilor privind funcţiile de primari, în principal pentru municipiile reşedinţă de judeţ. Candidatul pentru Primăria Capitalei va fi anunţat în următoarele 2-3 săptămîni. În ceea ce priveşte candidatul PSD la prezidenţiale, acesta va fi anunţat fie anterior alegerilor locale, fie după acestea, în cadrul unui Congres Extraordinar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb