MAE: Angajat al Ambasadei din Paris, sancţionat după trimiterea unui document jignitor

A.I.
Politică / 7 februarie 2015

Foto: Paris.mae.ro

Foto: Paris.mae.ro

Ministerul Afacerilor Externe a dispus, ieri, sancţionarea cu avertisment a unui angajat al Ambasadei ţării noastre la Paris, după ce invitaţiile la o recepţie organizată pentru vizita preşedintelui Klaus Iohannis fuseseră trimise având ataşat un fişier de uz intern al Ambasadei, ce conţinea termeni insultători la adresa invitaţilor, unul dintre ei fiind calificat drept "scârbos".

Potrivit unui comunicat trimis redacţiei, "referitor la situaţia creată la Paris prin transmiterea unor invitaţii însoţite, în mod eronat si regretabil, de un fişier de uz intern al ambasadei României la Paris, MAE precizează că faţă de persoana responsabilă de comiterea faptei respective a fost deja aplicată măsura sancţiunii cu avertisment. De asemenea, a fost dispusă convocarea în Centrală pentru a da explicaţii în faţa Corpului de Control şi Evaluare Diplomatică din cadrul MAE".

Totodată, ministerul a transmis că adnotările pe marginea documentului de uz intern nu reflectă opinia sau aprecierile ambasadei noastre la Paris, "ci au caracter strict personal, motiv pentru care persoana responsabilă a şi fost sancţionată".

Joi, site-ul Cotidianul.ro publicase o scrisoare adresată ambasadorului de la Paris, Bogdan Mazuru, de către scriitorul Radu Portocală, fost şef al Institutului Cultural Român (ICR) din capitala Franţei. În scrisoare, Portocală anunţa că primise o invitaţie la o recepţie organizată de Ambasada României cu ocazia vizitei în Franţa a preşedintelui Klaus Iohannis (10 februarie), eveniment la care erau aşteptate diverse personalităţi din diaspora.

Scriitorul Eugen Mihăescu susţine, într-o scrisoare trimisă către Cotidianul, că directorul ICR Paris, Yvette Fulicea, a scris e-mail-ul de invitaţie "direct pe cel primit de la secretara ambasadorului şi, astfel, a redirecţionat şi un fisier «Excel» de uz intern care cuprinde comentarii ireverenţioase la adresa celor invitaţi". De altfel, Mihăescu (fost senator PRM între 2004 şi 2008) a ataşat scrisorii sale, trimise redacţiei Cotidianul, mesajul adresat de Radu Portocală ambasadorului Bogdan Mazuru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce duri sunteti! auzi domnule: AVERTISMENT! oare nu o fi facut pe el de frica? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb