Magistraţii nu cred în amestecul politicului în justiţie

ANCA DOICIN
Ziarul BURSA #Politică / 22 ianuarie 2004

Politicul nu intervine în actul de justiţie, a susţinut, ieri, cu aplomb, nimeni altcineva decît preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Victor Ignat. În opinia preşedintelui AMR, nu există imixtiune a politicului în treburile justiţiei, pentru că nici un procuror sau judecător nu a sesizat Asociaţia în legătură cu acest aspect, iar magistraţii care s-au lansat în acuzaţii pe această temă în media nu au venit cu dovezi. "Nu ai cum să te sesizezi, dacă cel care prezintă această poziţie nu aduce şi probe, care să-i confirme declaraţiile", a arătat Victor Ignat, ca răspuns la întrebarea noastră, dacă afirmaţiile apărute în presă nu pot fi luate drept o sesizare indirectă a AMR-ului. Pentru preşedintele AMR, singurele probleme cu care se confruntă magistraţii sunt numărul mare de dosare pe care le au de rezolvat zilnic, condiţiile improprii de muncă şi lipsa personalului auxiliar. "Eu personal nu m-am confruntat decît cu aceste probleme, nu m-am lovit de vreun amestec al politicului", ne-a mai spus Victor Ignat.

Deşi tema conferinţei de presă de ieri era "Implicarea magis-traţilor în reforma justiţiei", Victor Ignat nu a reuşit să explice cum se implică asociaţia profesională pe care o conduce în acest proces de reformă. Domnia sa nu a făcut altceva decît să înşire un număr mare de întîlniri la care au participat membrii AMR şi să spună că legea e lege şi trebuie respectată fără comentarii.

Menţionăm că atît raportul de ţară elaborat de Uniunea Europeană, cît şi documentele publicate de investitorii străini, critică sistemul judiciar din ţara noastră, insistînd mai ales asupra amestecului politicului în actul de justiţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb