MAJORAREA TVA DĂ BĂTĂI DE CAP ASIGURATORILOR Majorări ale tarifelor RCA, probabil la începutul anului viitor

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 septembrie 2010

Majorări ale tarifelor RCA, probabil la începutul anului viitor

Asigurătorii au în vizor modificarea tarifelor la poliţele de răspunderea civilă auto (RCA), abia anul viitor, deşi majorarea TVA-ului le dă bătăi de cap, unii estimând pierderi la finele acestui an. Câteva societăţi de asigurări au majorat tarifele pentru acest tip de poliţe de curând şi nu se gândesc la o altă modificare a tarifelor, anul acesta.

Reprezentanţii "Allianz Ţiriac Asigurări" ne-au spus că, deocamdată, nu vor majora tarifele chiar dacă există un impact des-tul de mare din cauza creşterii TVA cu 5 puncte procentuale, care se reflectă în costul cu piesele de schimb şi manopera.

Aceştia ne-au declarat: "Există motive pentru o eventuală creştere a tarifelor la RCA. După unele discuţii s-a luat decizia să nu se modifice preţurile în următoarele două luni. Este posibil ca, la sfârşitul anului, să se revină asupra acestor discuţii când se vor notifica la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor tarifele pentru anul 2011, în luna noiembrie". Aceştia mai spun că majorarea TVA a reprezentat un factor negativ şi pentru poliţele vechi. Oficialii companiei au declarat: "Noi a trebuit să majorăm rezervele de daune pentru dosarele în lucru. Avem circa 5000 de dosare de daune (RCA şi Casco) avizate cu un TVA de 19%, înainte de 1 iulie şi a trebuit să adăugăm 5 puncte TVA şi la daunele anterioare, să nu mai vorbim de cele avizate după 1 iulie". În plus, daunalitatea este în creştere în România, ceea ce conduce la poliţe mai scumpe pe segmentul RCA şi Casco.

Şi reprezentanţii "Generali Asigurări" ne-au declarat că momentan nu au în vedere modificarea tarifelor pentru asigurările auto (nici la cele RCA şi nici la asigurările Casco).

"Deocamdată analizăm impactul majorării TVA asupra business-ului propriu şi, probabil că, undeva în iarnă, vom opera modificări de tarif la asigurările RCA", ne-au declarat aceştia, adăugând: "Aceasta nu înseamnă că vor fi automat majorări de tarife. S-ar putea ca în urma calculelor actuariale pe care le vom face, să exis-te chiar reduceri de prime pentru anumite segmente de business"

În portofoliul "Generali Asigurări", asigurările auto deţin o pondere de 52% în total portofoliu (35% asigurări Casco şi 17% RCA).

Cea mai ieftină poliţă RCA a fost, ieri, de 173,57 lei, la Asirom, pe o durată de şase luni, pentru persoanele fizice din Bucureşti care nu au înregistrat nicio daună în ultimul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb