Malaxorul hackerilor a prins şi o sportivă autohtonă

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 septembrie 2016

Hackerii ruşi au mai aruncat pe piaţă o listă cu sportivi cu probleme de dopaj, acoperiţi, susţin ei, de Agenţia Mondială Anti-doping. Nu e greu de observat că până acum pe liste apar doar "prieteni ai Rusiei" (SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România), dar aceas-tă este o cu totul altă problemă, importantă este furtuna creată în jurul manevrelor de culise care de ani buni influenţează rezultatele sportive. Evident că pe liste ajung şi atleţi din Rusia, pentru un plus de greutate şi credibilitate. Printre sportivii nominalizaţi în a doua tranşă de dezvăluiri figurează jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA), Petra Kvitova (Cehia), dar şi cicliştii Christopher Froome (Marea Britanie), Bradley Wiggins (SUA).

Conform documentului celor de la Fancy Bears, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezenţa unei substanţe interzise, dexametazonă, pentru care canotoarea avea autorizaţie de folosire. De altfel, aici pare a fi întreaga cheie a problemei, dacă datele hackerilor ruşi sunt reale, un număr uriaş de "sportivi bolnavi" au obţinut derogări să folosească anumite medicamente, în timp ce alţii au fost suspendaţi pentru consumul lor. Roxana Cogianu a făcut parte din barca de 8+1 a ţării noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, pentru Mediafax, că este inexplicabil ca Agenţia Mondială Antidoping să facă favoruri unei sportive din ţara noastră: "Nu sunt la curent, pentru că nu am avut timp să citesc presa în ultimele zile. Dar, eu nu cred că este adevărat, cred că este o greşeală. Şi spun asta pentru că ştiu prin câte controale au trecut sportivii noştri anul acesta. La cum s-au pus pe europeni în ultima vreme, nu văd de ce ar fi iertat-o tocmai pe Roxana Cogianu, o sportivă din România. WADA va avea ultimul cuvânt de spus. Dacă se confirmă aceste informaţii, WADA trebuie să îşi asume şi să motiveze aceste decizii".

Pe de altă parte, în mediul online au apărut voci care cer, în actualul context, eliminarea definitivă a tes-telor anti-doping, ceea ce teoretic ar pune pe toată lumea pe picior de egalitate, dar ar putea duce la situaţii monstruoase, când pentru performanţe şi bani sportivii ar accepta să intre în adevărate programe de otrăvire, cu efecte dramatice pe termen scurt şi mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb