MApN: Resturi de la o dronă rusească, găsite în apropierea localităţii Plauru

F.D.
Politică / 25 iulie

MApN: Resturi de la o dronă rusească, găsite în apropierea localităţii Plauru

Actualizare - NATO: Nu sunt indicii că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România dovedesc un atac intenţionat

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat joi că nu are niciun indiciu că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenţionat asupra teritoriului NATO, dar a atenţionat cu privire la acţiuni ''iresponsabile şi potenţial periculoase''...Citeşte mai mult...

---

Resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România, transmite joi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"Forţele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România. Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul Apărării Naţionale a intensificat măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană. Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25", precizează MApN.

De asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea. Ca urmare, a fost transmis, în jurul orei 1.20, un mesaj RO-Alert, iar la ora 2.13 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

Echipe ale Ministerului Apărării Naţionale execută, la acest moment, cercetări în teren, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul naţional, ca urmare a atacurilor executate asupra infrastructurii portuare ucrainene în ultimele două nopţi.

"Menţionăm că, în ceea ce priveşte investigaţiile începute ieri, 24 iulie, de către specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură", menţionează MApN.

MApN precizează că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

"Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional", indică reprezentnaţii MApN.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. firimituri

    1. N-am nici cea mai mica indoiala ca MAPN manipuleaza de rupe si planteaza bucati de drona in teren, apoi le fotografiaza si spun ca sunt fragmente de drone rusesti. Au aratat la TV si niste zone incendiate care imi confirma suspiciunile - nici urma de resturi de drona, iarasi niste gauri inutile in pamant, iar zonele incendiate la sol nu arata ca cele care ar putea fi provocate de drona.

      Cel mai sigur ---> manipularea si propaganda vestului !!  

    Ok, si daca au gasit o bucata de drona, ce... care e faza?

    Daca era o bucata de disc de tractor era mai ok ?? 

    Am impresia ca bucatile astea de drona le planteaza chiar MAPN in teren pentru a sustine manipularea si propaganda. Altfel, cand cade o drona, o gasesti cu totul si motoare si bot si tot ce vrei... 

    Manipularea asta cu bucatele de drona trebuie sa inceteze ca nu zboara bucatile alea 1km ca sa ajunga pe malul romanesc in tarlaua de porumb. 

    MAPN se face de ras...!

    Lumea moare de foame, nu are cu ce iriga terenurile si astia cauta bucati de drona.  

    1. Like!

      Bucatelele de drona sint trimise in plic prin posta din Ucraina , apoi sint imprastiate ca sarea in bucate , poate , poate s-or zburli romanii sa intre in razboi .

    Chiar am ajuns presul ucrainienilor? Spun aia ca vreo trei drone s-au "ratacit" in Romania si, hop!, sar ai nostri cu bucatele de drona! Dar explozia, unde e explozia? Unde mai pui ca, de la prima examinare, a reiesit "clar"ca-i drona ruseasca. De ce oare, scrie in chirilice? Dar ucrainienii ce litere folosesc? Dupa ce-au trecut la Craciunul pe 25.12, au trecut cumva si la alfabetul latin? De ce nu exista niciun sondaj in Romania privind sprijinul pentru Ucraina? Sau exista, dar nu-s publicate ca nu arata rezultatele "corecte"?

    1. Deci mujicul "se simte amenintat" daca o tara libera si suverana vrea sa fie parte din UE sau NATO, si pentru asta ameninta cu arme nucleare, insa noi, ca ne cad la propriu drone mujice in cap nu trebuie sa ne simtim amenintati, nu e o inalcare a suveranitatii teritoriale:-)

      vezi de drum... Cand cade o drona, gasesti pe camp componente de drona, nu cateva bucatele de tabla, ca nu le duce vantul... Gasesti chestii concrete ca atunci cand se prabuseste un avion.

      Vrajeala asta cu bucatele de drona pe care scrie ruseste... trebuie sa inceteze !!! 

    Comentarii de rusnaci.Sunt din ambasada sau rataciti?

    1. Inclusiv comunicatul de presa arata prostie pura din partea MAPN in conditiile in care Rusia ataca totusi Ucraina, nu Romania. Protestezi ca ca... ca a cazut o bucata de tabla in camp... ?? Pe bune ???

    Eu zic asa - luam toate resturile si le punem in fata ambasadei de pe Kiseleff. Asta sa isi adica aminte trogloditii de ce merita sa nu avem in veci treaba cu rusii!

    1. Eu zic asa - sa nu luam nimic si sa ne vedem de treaba , ca avem destula mai importanta decat propaganda de razboi .

    Sa luam partea buna, pagube nu s-au inregistrat. Dar poate ai nostril fac inginerie inversa, mai invata ceva, copieaza technologia sau chiar il imbunatatesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb