Peste 750 de hectare de pădure urmează a fi regenerate în primăvara acestui an prin împăduri naturale şi plantare, a declarat, astăzi, pentru AGERPRES, purtătorul cuvânt al Direcţiei Silvice Maramureş, Mihai Leşan.
"Intenţia noastră e să regenerăm în această primăvară aproape 750 de hectare prin plantări directe, dar şi prin regenerare naturală. Din suprafaţa planificată, aproximativ 236 de hectare vor fi reprezentate de împăduriri prin plantare. O suprafaţă apreciabilă care necesită un efort susţinut pe toată durata campaniei, dar foarte importantă pentru refacerea mediului natural", a spus Mihai Leşan.
Potrivit acestuia, materialul săditor provine din pepinierele instituţiei localizate în judeţ.
"Avem 8 pepiniere care asigură materialul săditor necesar pentru toate categoriile de arbori şi brazi, iar în caz de necesitate din cei aproape 2 milioane de puieţi pe care îi deţinem, putem oferi şi altor direcţii silvice sau privaţilor care deţin păduri", a declarat Mihai Leşan.
Reprezentantul Direcţiei Silvice Maramureş a mai precizat că operaţiunile de plantare vor fi executate cu sprijinul angajaţilor din ocoalele silvice.
Instituţia are în administrare o suprafaţă totală de 194.262 hectare, din care 137.078 hectare este formată din fond forestier proprietatea publică a statului, 57.184 hectare fond forestier proprietatea UAT-urilor, a persoanelor juridice şi fizice aflate în administrare sau cu contracte de servicii silvice de pază şi din care 215,8 hectare reprezintă suprafaţă de fond forestier proprietăţi private preluate pe bază de act de constatare.