Marcel Ciolacu: "Candidatul la Primăria Capitalei, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu"

S.B.
Politică / 20 aprilie 2024

Marcel Ciolacu: "Candidatul la Primăria Capitalei, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, el subliniind că cele două formaţiuni vor avea candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria Bucureşti, informează news.ro.

"Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania... dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!", spune Ciolacu.

"Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu. Am spus foarte clar că luni vom face o coaliţie, am vorbit pe WhatsApp cu domnul Cîrstoiu, o să vorbesc şi telefonic mai târziu, e normal că ţinem o legătură între noi. Nu am apucat să mă uit în detaliu la conferinţa de presă de ieri şi să urmăresc. (...) Sunt ferm convins că bucureştenii vor alege varianta cea mai bună", a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Piteşti.

Întrebat dacă ar fi de acord ca alianţa PSD-PNL să nu mai propună un candidat pentru Primăria generală a Capitalei,

"Este exclus acest... ce vă pot spune cu certitudine, că alianţa PSD şi PNL la Primăria generală a Capitalei va avea un candidat unic. În acest moment avem un candidat unic. (...) Haideţi să avem coaliţia de luni", a adăugat Ciolacu.

El îl apără pe Cîrstoiu.

"Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania... dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi! Am înţeles, a fost la o clinică... dar lucrurile acestea o să le lămurim în cadrul coaliţiei", mai spune Ciolacu.

Întrebat dacă crede că medicul Cîrstoiu este incompatibil, liderul PSD spune că ştie că primarul sectorului 1 Clotilde Armand, se află în incompatibilitate , adăugând: "Eu nu am văzut decizie la domnul Cîrstoiu, nu am văzut-o! Dacă ANI are document, să o rezolve!".

El a anunţat că o discuţie privind candidatul la Primăria Capitalei va avea loc luni.

"O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu e incorect pentru un de asemenea valoare profesională să fac acest lucru", a mai afirmat Marcel Ciolacu referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. A pornit vanatoarea meritocratiei cu orice pret asa cum se semnalează si de catre Consiliul Legislativ faptul că, urmarea intrării în vigoare a prevederilor OUG 115 / 2023, Articolul 14 din Legea-cadru nr.153/2017 care stabilește că personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de indemnizație lunară doar dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul și dacă are prevăzute în fișa postului atribuții obiective și cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar, nu toți cei care lucrează în domeniu beneficiază de aceasta indemnizatie in mod arbitrar.

    Vă solicităm respectuos să analizaţi posibilitatea corectării acestei inechităţi prin aprobarea prin noua Lege a salarizarii privind salarizarea unitară, a următoarelor: 

    „Art. XXXV – Alineatul (1) al articolului 14 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare se modifică și va avea următorul cuprins:  

    (1)Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul Cuantumul salarial al acestei indemnizaţii nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor prevăzută la art. 25. ”  

    Amintim argumentele Consiliului Legislativ pentru eliminarea evaluării lunare a detinatorului de titlu de doctor pentru acordarea indemnizației:  

    1.Caracter arbitrar 

    Prevederea referitoare la verificarea lunară a activității pentru acordarea sporului de doctorat are un caracter arbitrar. Aceasta implică o evaluare subiectivă și poate duce la interpretări diferite în funcție de persoana care efectuează evaluarea. Astfel, există riscul ca acordarea sporului să fie influențată de factori subiectivi sau de relațiile personale, ceea ce contravine principiului echității și transparenței.Această prevedere contravine principiului legalității și previzibilității normei, încălcând astfel prevederile art. 1 alin. (5) din Constituție, care stabilește că autoritățile publice trebuie să acționeze în conformitate cu legea. Eliminarea acestei prevederi ar asigura respectarea acestui principiu fundamental.  

    2.Imposibilitatea realizării practice 

    Evaluarea lunară a activității pentru acordarea indemnizației de doctorat este practic imposibil de realizat în mod eficient și corect. Un specialist care deține titlul de doctor folosește toate cunoștințele dobândite în domeniul său pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, iar separarea acestor cunoștințe de cele dobândite prin alte modalități de formare este dificilă sau chiar imposibilă. Astfel, nu se poate evalua distinct modul în care cunoștințele obținute prin doctorat contribuie la activitatea suplimentară. Articolul 14 din Legea-cadru nr.153/2017 stabilește că personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de indemnizație lunară doar dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul și dacă are prevăzute în fișa postului atribuții obiective și cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar. Această evaluare lunară este practic imposibil de realizat în mod eficient și corect, dat fiind că cunoștințele dobândite în timpul doctoratului se îmbină cu celelalte cunoștințe și abilități ale angajatului, făcând dificilă o evaluare distinctă.  

    3.Incertitudinea venitului lunar și anual 

    Evaluarea lunară a activității pentru acordarea sporului de doctorat conduce la incertitudinea venitului lunar și anual al personalului plătit din fonduri publice. Această incertitudine afectează stabilitatea financiară a angajaților și poate genera frustrări și nemulțumiri în rândul acestora. Astfel, eliminarea acestei prevederi ar contribui la asigurarea unei predictibilități mai mari în ceea ce privește veniturile lunare și anuale.  

    4.Necesitatea respectării principiilor constituționale 

    Eliminarea evaluării lunare a activității pentru acordarea sporului de doctorat este necesară pentru respectarea principiilor constituționale, cum este principiul legalității și principiul securității juridice.Stabilirea modalității de evaluare a indemnizației de doctorat nu ar trebui să fie reglementată prin lege organică și nici printr-un act individual sau prin fișa postului, pentru a asigura respectarea principiilor de constituționalitate. Evaluarea indemnizației de doctorat ar trebui scoasă din legislația actuală și cea viitoare referitoare la salarizare. 

    5.Deoarece nu există persoane calificate pentru a face această evaluare întrucât conducătorii structurilor nu au, de cele mai multe ori, nici cursuri de evaluator, nici doctorat iar o comisie specială nu poate fi organizată pentru fiecare domeniu.  

    Prin urmare, eliminarea evaluării lunare a activității pentru acordarea sporului de doctorat ar contribui la eliminarea caracterului arbitrar al acestei prevederi, la asigurarea unei predictibilități mai mari în ceea ce privește veniturile angajaților și la respectarea principiilor constituționale.

    Dl. medic sa ramana medic, sa salveze vieti, sa-si foloseasca cunostintele medicale cat timp mai poate, pentru asta a invatat aproape toata viata,.Sa lase pe altcineva care are competenta in economie, administratie etc.

    Dl doctor nu este nicidecum o eminenta, este un mediocru in orice, o stie si dl ciolacu numai ca dl doctor a fianantat la greu partidul si normal ca trebuie sa-si scoata parleala din primarie ca oricat ar fi sp universitar nu are banii primariei, 1miliard de euro anual, de furat si matrasit. Alianta va pune primar pe oricine vrea sa raspunda la comenzi, numai sa scape de dan care nu le da contractele ale banoase si de furat. Vor primar marioneta pt pug, pt avize, pt spatii, pt parcuri, pt orice. Ori pentru asta dl doctor e cea mai buna sluga gasita si de sacrificat pt alianta. Trebuia sa-l asculte pe nasul, pt ca presimt ca dl doctor o va sfarsi prost chiar si primar fiind. Succes!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb