MARCEL CIOLACU: "Îl anunţ pe domnul Cioloş că PSD nu este a doua opţiune"

G.B
Politică / 12 octombrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarant astăzi că ar discuta cu Dacian Cioloş în cazul în care va fi invitat, însă spune că i se pare "total neserioasă" abordarea premierului desemnat care consideră PSD o a doua opţiune. "Am înţeles de la Dacian Cioloş că nu discută cu PSD-ul, aşa că îi urez succes", a continuat Ciolacu, potrivit Digi24.

Ciolacu i-a urat ironic succes lui Dacia Cioloş în tentativa de formarea a unei majorităţi.

"Îl anunţ pe domnul Dacian Cioloş că PSD nu este a doua opţiune. Este cel mai mare partid din România, este partidul care a câştigat alegerile şi mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale să considere PSD a doua opţiune", a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă exclude susţinerea unui Guvern condus de Dacian Cioloş, Ciolacu a declarat: "Vrem să avem în România iarăşi un Guvern Zero? Am văzut ce a putut domnul Dacian Cioloş când a fost prim ministru".

Întrebat dacă l-a surprins nominalizarea, Ciolacu a răspuns: "Nu mă mai surprinde nimic. Când refuzi desemnarea unui prim-ministru de către partidul care a câştigat alegerile, pe mine în acest moment de la preşedintele României nu mă mai surprinde nimic".

În ce priveşte consultările de luni, Ciolacu a spus că a discutat cu Iohannis despre crearea de majorităţi şi stabilitate.

Întrebat dacă poate fi asigurată stabilitatea de Dacian Cioloş, preşedintele PSD afirmă: "Păi poate există o înţelegere între PNL şi USR", însă nominalizarea, dacă nu se formează o majoritate, reprezintă un pas către alegerile anticipate".

Ciolacu a mai fost întrebat dacă Iohannis a încercat să afle dacă îl susţine pe Cioloş pentru funcţia de premier.

"Nu am astfel de intimităţi cu preşedintele, să vorbim despre domnul Cioloş. Cu domnul preşedinte vorbesc despre problemele României şi despre PSD", a răspuns Ciolacu.

Mai mult, acesta a negat că ştia de scenariu încă de ieri dimineaţă: "Nu ştiam. Eu nu sunt regizor şi nu fac scenarii. Nici măcar producător".

Liderul USR Dacian Cioloş a declarant astăzi că mâine va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament.

Dacian Cioloş are la dispoziţie, potrivit Constituţiei, 10 zile pentru a obţine cele 234 de voturi minimum necesare pentru a obţine votul de încredere în Parlament. În cazul în care nu va reuşi acest lucru, poate să-şi depună mandatul de premier desemnat, anunţând eşecul formării majorităţii, sau poate să se prezinte în faţa Parlamentului, pentru a fi respins prin vot.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. simt in urina ca tu iti doresti mai curand sa ai Covid decat alegeri anticipate, asa ca mai termina cu aberatiile ce la tot emiti pe cioc...

    1. In fapt, PSD nu este o optiune. Au distrus destul cu hotiile si cumetriile lor.

    Toti rezistii acum doi ani urlau ca trebuie anticipate acum tot ei latra ca nu se poate,oare de ce?

    1. De destepti ce sunt. Se pricep la politica si la guvernare ca gaina la alpinism. Au ramas in istorie cu Guvernul Zero Barat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb