Marcel Ciolacu: "Nu a rămas Guvernul fără bani, îi direcţionăm ca să menţinem acest ritm de investiţii"

S.B.
Politică / 14 mai

Marcel Ciolacu: "Nu a rămas Guvernul fără bani, îi direcţionăm ca să menţinem acest ritm de investiţii"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre Ordonanţa de urgenţă prin care 10% din valoarea creditelor bugetare şi de angajament se duc la Fondul de rezervă, că nu a rămas Guvernul fără bani, ci îi direcţionează ca să menţină acest ritm de investiţii, el arătând că este mecanismul pe care l-au folosit şi anul trecut şi care a fost declarat constituţional, informează news.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Braşov despre ordonanţa de urgenţă prin care 10% din valoarea creditelor bugetare şi de angajament se duc la fondul de rezervă al Guvernului.

Ciolacu a precizat că este mecanismul pe care l-au folosit şi anul trecut şi care a fost declarat constituţional. Întrebat dacă a rămas Guvernul fără bani, premierul a răspuns:"Nu a rămas Guvernul fără bani, îi direcţionăm ca să menţinem acest ritm de investiţii".

"Dimpotrivă, faţă de anul trecut, avem încasări mai mari cu 25 de miliarde. Faţă de tot restul istoriei României, pentru prima oară în patru luni s-au investit 41 de miliarde, în patru luni de zile. Şi ca să menţinem acest ritm, s-a creat acest mecanism, din punctul meu de vedere foarte corect", a mai afirmat premierul.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ce facem cu pensiile speciale? te mai votam? :)

    1. Pai s a hotarat deja, vor scadea puțin peste vreo 40 sau 50 de ani.

      Investitii in speciali. A uitat sa precizeze.

      Intra si toti fostii primari din ianuarie 2025

      In timp aceste pensii mari ramin pe loc fiind prinse din urma de dezvoltarea societatii si de cresterea pensiilor sau dispar in mod natural .Acesti pensionari favorizati de legislatia fosta cindva permisiva si care au stiut sa profite la un moment dat au in componenta lor si persoane care meritau cresterile ele facind mari servicii Statului in anumite momente fara de care pierderile statale erau cu mult mai mari .Magistrati , politisti , avocati , chiar si birocrati sunt cei care au contribuit in momente decisive si si-au pus cunoasterea in favoarea statului .Numarul lor scade natural zi de zi .

    Cum sa ramana guvernul fara bani, cand printeaza lei si listeaza bonduri saptamanal. Platim noi prin inflatie si prin devalorizarea economiilor, si a contributiei la pensie, dar guvernul n-are cum sa ramana fara bani oricat de prost si mult ar cheltui. Sau oricat de mult ar fura.

    Redu ministerele, secr de stat, dubsecr de stat, agenții, CA la firmele de stat trebuie desființate și dat în contract de management cu răspundere solida...

    Asa, o s ai bani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb