Marcel Ciolacu: "Până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală"

G.D.
Politică / 23 martie 2023

Marcel Ciolacu: "Până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost "una electorală" şi niciun partid politic nu a avut o "abordare corectă" pentru a rezolva această problemă, informează Agerpres.

"De aproape patru ani, cu toţii considerăm că e nevoie de o reformă a pensiilor speciale. Total îndreptăţit. Până acum abordarea în ceea ce priveşte pensiile speciale a fost una electorală. Niciun partid politic nu a avut o abordare corectă, să rezolve odată pensiile speciale. Reforma pensiilor speciale este prevăzută în cererea nr. 3 de plată, noi aflându-ne în acest moment în perioada în care se fac aceste reforme, trec aceste jaloane prin Guvern sau prin Parlament, ca pe urmă să fie înaintate Comisiei şi ele să fie aprobate sau dacă sunt lucruri care trebuie modificate să avem timp să le modificăm. (...) Cererea de plată nr. 3 este cea mai consistentă cerere, conţine cele mai multe reforme şi cele mai multe jaloane, unul dintre ele este cel privind reforma pensiilor speciale", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu a avut timp în interviul pe care l-a dat la radio ieri să explice acest subiect, astfel încât să nu apară ştiri potrivit cărora "Ciolacu taie 3 miliarde de euro de la fondurile europene, România a intrat într-un colaps, dezastru naţional".

"Eu insist în continuare că datoria mea ca om politic este să vin în faţa românilor prin intermediul dumneavoastră şi să dau explicaţii ca oamenii să ştie ce conţin aceste reforme. Eu ştiu că avem un PNRR care a fost ţinut ascuns, au fost anumiţi miniştri care l-au semnat şi l-au trimis la Comisia Europeană. Există acolo jalonul cu pensiile speciale. (...) Aşa au trecut în jalon cei care l-au făcut, nu l-am făcut eu, a fost un Guvern al României care, secret, şi-a asumat anumite jaloane în anumiţi parametri. Cred că Ministerul Apărării, cred că domnul prim ministru Ciucă era atunci ministru al Apărării, Ministerul de Interne, în acel moment domnul ministru Bode era ministru de Interne, ministrul Justiţiei cred că era domnul Stelian Ion, avem Ministerul Muncii, era doamna de la PNL. Am înţeles că acum nimeni nu mai dă nicio explicaţie ce au trecut în PNRR", a afirmat Ciolacu.

El a mai spus că "ne trebuie o abordare corectă să îndeplinim jalonul şi nu se pierde niciun euro".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Terminati odata cu pensiile speciale pentru ca tot voi le-ati infiintat si lumea este destul de revoltata . Aveti acum o noua versiune , ca se decapiteaza ministerul de justitie , interne , aparare , etc dar voua , vi se pare corect sa primesti o pensie speciala si sa va acopere pe voi pentru ceea ce faceti , sa se prescrie faptele voastre de coruptie , incopetenta .Principiul de baza trebuie sa ramana contributivitatea , iar faptul ca ele exista si in alte state europene este falsa pentru ca nu exista decalajul de 10-15 ori a unei pensie normala.

    gargara cu clabuci in stil psd . explica ciolacule cum a tinut usr ascuns pnrr ? v-a amenintat cu pistolul atunci cand ati vrut sa vedeti ce scrie acolo ? spune daca ai curaj , ca ati fost amenintati cu moartea atunci cand de dragul romanilor si a tarisoarei Romania vi s-a rupt inima ca nu ati putut ajunge la acest pnrr ascuns in buncar .

    1. Faptul ca USR nu scoate o vorba despre dezinteresul PSD fata de PNRR , confirma complicitatea clasei politice la ce s-a scris in acest PNRR , la comanda celor interesati sa saboteze tara . de ghinea -macovei nu se leaga nimeni , deci eu cred ca toata tarasenia vine pe filiera Soros , ca legaturile Macovei -Soros sint evidente inclusiv chiar declaratiile lui Macovei plus poze cu acolitii miliardarului .

      tarasenia vine pe filiera oculto-ruso-ucrainiano-chinezo -martiana

      Esti un nenorocit care voteaza aur . Votez USR !

      Esti un nenorocit care voteaza usr . Votez AUR !

    Daca pierdem 3 miliarde de euro din PNRR pentru ca ii tineti in brate pe speciali, v-ati dus pe copca. Populatia este foarte revoltata din cauza pensiilor speciale.

    De fapt si premierul nostru penelist are pensie speciala, corb la corb nu-si scoate ochii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb