Marcel Ciolacu: "PSD nu a avut nicio treabă nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme"

A.F.
Politică / 27 ianuarie

Marcel Ciolacu: "PSD nu a avut nicio treabă nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme"

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, întrebat despre procesul intentat României de compania Pfizer privind doze de ser anti-COVID în valoare de peste jumătate de miliard de euro, că România va angaja avocaţi. "Nu e nici primul nici ultimul proces. Cu adevărat, nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme", spune premierul, conform news.ro.

"Sunt multe legate de vaccinuri, în sfârşit aflăm şi adevărul, ce s-a întâmplat şi cât au costat aceste vaccinuri. Aş vrea să aud şi eu explicaţiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume. O să vedem, e un proces, o să angajăm avocaţi, stau cu ministrul Sănătăţii de vorbă, cu ministrul Finanţelor. Nu e nici primul nici ultimul proces. Cu adevărat, nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme care şi acum sunt prin depozite şi pot fi filmate, nici cu utilaje cumpărate defecte pentru a face măşti neconforme. Sunt, spunea Curtea de Conturi, fără vaccinuri, sunt încă aproape 176 de milioane de euro cheltuiţi în timp ce noi stăteam cu toţii, şi eu şi dvs, stăteam în case, unii speculau acel moment ca să se îmbogăţească", a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă,.

El se arată convins că adevărul cu privire la achiziţiile de vaccinuri în perioada pandemiei de COVID va fi aflat.

"Eu sunt ferm convins că justiţia va face dreptate până la capăt şi vom afla ceea ce e mai important, întreg adevărul, ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă", a adăugat Ciolacu.

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat, recent că au luat "decizia dificilă" de a iniţia proceduri oficiale împotriva României, pentru a o determina să îşi respecte angajamentele asumate pentru comenzile de vaccinuri pentru COVID-19 plasate de Guvern, ca parte a contractului de aprovizionare a Uniunii Europene, semnat în mai 2021.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila afirmă că notificarea Pfizer de chemare în faţa instanţei la Bruxelles pentru vaccinurile anti-COVID a fost primită prin poştă şi că este o situaţie care nu este neaşteptată, având în vedere că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul altor două state UE, Polonia şi Ungaria. Ministrul a declarat că au fost contractate cantităţi enorme de vaccin anti-COVID pe care România nu le folosea, situaţie care nu putea fi acceptată şi care nu era nici morală, în acest context precizând că România ar mai fi trebuit să comande şi să primească 28 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer.

Fostul premier Florin Cîţu, a declarat joi, la Digi24, referitor la faptul că România a comandat 90 de milioane de vaccinuri anti-Covid, deşi au fost folosite puţine, că toate ţările au avut mai multe doze, adăugând că în 2022 Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au cumpărat 40 de milioane de doze. El a mai explicat că ar fi putut fi folosite toate, dar că după ce purtarea măştii de protecţie nu a mai fost obligatorie, nu s-au mai vaccinat mulţi oameni.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. psd nu are treaba cu nimic decit cu aprobarea data de dragnea pentru tinutul secuiesc .

    Interesant.

    Se continuă povestea cu drobul de sare. 

    În plandemie s-a achiziționat intr-o demență generală zeama vax doldora de efecte adverse din cauza unui pericol exacerbat prin care au panicat și isterizat sute de milioane de oameni. 

    Și băieții deștepți și-au băgat banii la tescherea. 

    Acum s-a trecut mai de voie, mai la poruncă, la cumpărarea de armament american pentru a ne feri, vezi Doamne, de alt pericol. Atacul rușilor asupra Europei și NATO. 

    Și alți băieți deștepți își numără mulțumiți gologanii.

    În ambele cazuri rețeta e gratuită:) 

    1. Domnule CIOLACU. Recunosteti cinstit ca in timpul asazisei PANDEMII de COVID,in timpul in care ROMANII au fost bagati la PUSCARIE de catre PSD,inchiderea BISERICILOR si imputernicirea POLITISTILOR ca si PREOTI prin care acestia au adus lumina de PASTE in casele lor,ingroparea cetatenilor UCISI in spitale si apoi inmormantarea lor in pielea goala si in saci de plastic,arderea celor 44 de romani in spitalele in care au fost dusi cu forta precum si UCIDEREA a circa 100000 de romani care desi bolnavi cronici de cancere si alte boli incurabile,care au fost lasati sa moara la casele lor nemaifiind primiti in spitale,cumpararea de asazise VACCINURI cu miliarde de euro,precum si a unor IZOLETE,masti sau alte materiale pentru medici,a fost OPERA PSDului. Pentru ca GUVERNAREA de DREAPTA a PNLului a fost cea mai de SUCCES GUVERNARE a Romaniei,s-a manifestat prin PARASTASUL organizat de PREMIERUL ORBAN in cladirea GUVERNULUI, si mai apoi INLOCUIREA lui ORBAN cu VASALE a lui CATU,ceruta cu RACNETE de RARES BOGDAN,GUVERNAREA cea mai de SUCCES din toate timpurile din ROMANIA,se datoreaza tot PSDului.La toata BULIBASEALA din PANDEMIE sub conducerea PNL,o CONTRIBUTIE importanta si-a aduso si PRESA care la fel ca pe timpul INCHIZITIEI,ii punea la STAPUL INFAMIEI pe Romanii care se mai duceau la BISERICA sau care nu vroiau sa se VACCINEZE. Fiti BARBATA domnule CIOLACU si recunoasteti NENOROCIRILE pe care PSDul le-a facut in timpul PANDEMIEI,ceretile IERTARE lui ORBAN si CATU pentru ca ii invinovatiti pe nedrept,dativa DEMISIA si predat TARA celor de DREAPTA care vor face romanii FERICITI,iar TARA o vor INGROPA in PIELE GOALA si in SACI NEGRII de PLASTIC.AMIN.!

    Pai nu a sustinut psd vaccinarea cu toti bujocii?crezi ca am uitat ciocoiule?toti sunteti vinovati!

    Ciolacu chiar are dreptate, PSDii nu a avut treaba cu nici cu vaccinurile, nici cu măştile...", ai aveau treaba doar cu shpagile din teritoriu, iar dl Rafila nici macar nu era membru PSD...era doar curtat de PSD, ca doar era unul de-al lor (mare schmecher si hotoman).

    Dezastrul din spitale perptuat de-a lungul a doua mandate consecutive de ministru al sanatatii, iar acum, mai nou, s-a liberalizat consumul de antibiotice (aka fara reteta de la doctor). 

    Ce mai urmeaza? Se da liber si la etnobotanice si la cultura si consumul de canepa? 

    Pentru ca nu ati avut loc la masa cu bunatati.N-ati fi refuzat nici voi cateva posturi acolo.Ca sa vedeti ce norocosi ati fost,puteti sa-i multumiti lui Iohanis.Sau pentru asta i-ati suplimentat fondurile la societatea de turism prezidential.Una peste ala MERITA

    Lasă că nu mai ajungi tu vreodată la putere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb