MARCEL CIOLACU: "Rămân foarte optimist pentru data de 8 decembrie, când ţara noastră va adera la spaţiul Schengen"

V.G.
Politică / 12 noiembrie 2022

"Rămân foarte optimist pentru data de 8 decembrie, când ţara noastră va adera la spaţiul Schengen"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu se arată optimist şi convins că România va adera la spaţiul Schengen anul acesta, relatează News.ro.

"Rămân foarte optimist pentru data de 8 decembrie, când România va adera la spaţiul Schengen. În afară de confortul nostru, personal, când călătorim, cred că cel mai important este aportul pe care îl vom avea în zona economică, transportatorii", a afirmat Marcel Ciolacu astăzi după amiază, într-o conferinţă de presă la Focşani.

"Cred că e momentul în care românii nu trebuie să intre cu capul plecat în spaţiul Schengen, trebuie să intrăm cu mândrie, mândria faptului că îndeplinim toate condiţiile tehnice şi, că, atât statul, cât şi românii s-au comportat exemplar faţă de vecinii şi prietenii noştri din Ucraina, în tot acest parcurs al necazului pe care îl au în acest moment prin agresiunea Rusiei total incorectă faţă de un stat suveran", afirmă liderul PSD.

Consiliul UE, condus în a doua jumătate a anului 2022 de Cehia, a stabilit calendarul privind decizia de aderare la Schengen pentru trei state comunitare - România, Bulgaria şi Croaţia.

Pe 9 noiembrie, preşedinţia cehă a Consiliului UE a informat Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) despre vizitele de evaluare, pe 15 noiembrie, concluziile vor fi prezentate şi la întâlnirea de pregătire a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne ( JAI - consiliul ce reuneşte miniştrii justiţiei şi Afacerilor Interne ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene).

Pe 8 şi 9 decembrie se reuneşte Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne pentru decizia privind aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Vise placute!

    In toata UE in vami exista schenere . Si la noi exista dar sunt nefunctionale . Legile justitiei sunt facute pt al scapa pe iohani si nevastasa de raspundere pt casele luate cu japca .

    Sa vezi ce prostănac vei fi

    1. Tu vorbesti despre faptul ca eu voi prostanac . Eu iti zic ca ce va fi inviitor este incert . Ce este sigur este prezentul iar im prezent prostanacul esti tu????????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb