Marcel Ciolacu a salutat, astăzi, faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. "Salariul minim european poate însemna şi un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri. Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială şi va proteja mai bine interesele a milioane de salariaţi", a mai spus preşedintele PSD, conform News.ro.
"Salut faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Este un proiect pe care PSD l-a susţinut constant în ultimii ani, iar toate iniţiativele noastre de creştere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european. Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu in special pentru salariaţii din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa", a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.
Ciolacu a adăugat că "salariul minim european poate însemna şi un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri. Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială şi va proteja mai bine interesele a milioane de salariaţi"
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2022, 16:35)
si noi ce facem cu saluturile tale ? salutati in stanga si in dreapta si gata !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2022, 18:22)
Falimentul a o groaza de firme romanesti, carora o sa le ia locul firme straine. Sau mai rau, pur si simplu o sa creasca pana la cer importurile. Deai firmele pot supravietui daca platesc un salariu minim (net, nu brut) mai mare daca statul renunta sa le impoziteze si sa le ceara contributii. Atunci falijenteaza statul. Diferentele in UE sunt prea mari ca sa faci uniformizari artificiale. Chiar daca salariul minim europeam va fi ajustat cu puterea de cumparare a banilor din fiecare tara. Adica 400 de euro in Romania si 800 de euro in Irlanda, care, ca exemplu, au aceeasi putere de cumparare.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2022, 21:14)
Da. Aceeași putere de cumpărare. De aia vin irlandezele sa șteargă la fund bătrânii patriei noastre productive. De bine ce se plătește aici.
Stai liniștit patronache că n-o să crească niciun salariu minim în pofida discursului birocrațiilor europeni salutat de slugile securiste din colonia ordinară și abjectă numită România.