MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI: "Lichiditatea scăzută de pe BVB, pe fondul aşteptării dividendelor"

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2015

"Lichiditatea scăzută de pe BVB, pe fondul aşteptării dividendelor"

Lichiditatea de pe Bursa de Valori Bucureşti a rămas şi ieri scăzută, Marcel Murgoci, Director de Operaţiuni la Estinvest Focşani, apreciind că investitorii aşteaptă încasarea dividendelor pentru a avea lichidităţi pe care să le poată introduce în piaţă.

Tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au totalizat, ieri, 30,3 milioane de lei (6,8 milioane de euro).

Potrivit domnului Murgoci, investitorii aşteaptă zile mai bune pe lichiditate, dar şi evenimente în piaţă pentru a le îndruma operaţiunile.

Simion Tihon, broker la Prime Transaction, consideră că prima parte a şedinţei de ieri a fost în acelaşi ton apatic în care a evoluat piaţa în luna mai. "După prânz însă, probabil că şi în contextul avansului înregistrat de pieţele

internaţionale, bursa locală a început să se dezmorţească, intrând pe un uşor trend ascendent", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Un aport semnificativ la lichiditatea de azi (n.r. ieri) a venit din partea tranzacţiilor "Deal" cu acţiuni SIF2 şi SNP. Din perspectiva evoluţiei de azi (n.r. ieri), s-au remarcat titlurile Erste Bank care au crescut cu 2,74%. Foarte probabil că pe măsură ce ne apropiem de datele de înregistrare pentru dividende, să asistăm la o creştere a volatilităţii şi a volumelor tranzacţionate".

Titlurile Electrica (EL) au înregistrat cele mai mari transferuri, în valoare totală de 8,6 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut, ieri, cu 0,26%, la 11,65 lei/unitate.

Valori mari au avut şi tranzacţiile cu OMV Petrom, acestea totalizând 3,6 milioane lei. Cotaţia SNP a scăzut cu 0,24% la 0,3726 lei.

Tot ieri, a fost realizat un transfer "deal", cu acţiuni SNP, în sumă de 1,2 milioane de lei, dar şi unul cu acţiunile SIF Moldova (SIF2), pentru 6,5 milioane lei.

Tranzacţii importante au mai fost realizate şi cu acţiunile Fondul Proprietatea, pe piaţa regular, acestea însumând 1,97 milioane lei.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,27%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,25%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,26%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a micşorat cu 0,20%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb