MAREA BRITANIE:  Perioada ianuarie-iunie, cea mai secetoasă din 1976

N.R.
Miscellanea / 26 iulie 2022

Perioada ianuarie-iunie, cea mai secetoasă din 1976

Perioada dintre ianuarie şi iunie a acestui an a fost cea mai secetoasă din Marea Britanie din 1976, a anunţat serviciul meteorologic britanic (Met Office), relatează BBC, potrivit News.ro.

În condiţiile în care nivelul apei este scăzut, Grupul Naţional pentru Secetă s-a întâlnit marţi pentru a discuta despre măsuri.

Deşi există îngrijorări că ar putea fi declarată o secetă în această vară, grupul a îndemnat oamenii să folosească apa cu înţelepciune, în contextul în care canicula a provocat temperatori record săptămâna trecută în Marea Britanie.

Vremea a fost deosebit de aridă în sud-estul şi vestul Marii Britanii, iar în Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nordau fost înregistrate temperaturi mai scăzute şi au căzut mai multe precipitaţii.

Oficiali din organisme precum Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale (Defra), Agenţia de Mediu, Uniunea Naţională a Fermierilor şi Asociaţia Pământului şi Afacerilor din Ţară s-au întâlnit cu întreprinderile de apă pentru a discuta despre cum să protejeze proviziile.

Ei îndeamnă oamenii să economisească apa după luni în şir în care precipitaţiile au căzut sub rata medie, dar nu au instituit restricţii privind utilizarea apei în Marea Britanie.

Directorul executiv al Agenţiei de Mediu, Harvey Bradshaw, care este preşedintele Grupului Naţional de Secetă, a declarat că grupul va continua să monitorizeze situaţia cu prognoze suplimentare de vreme uscată pentru luna august.

Nu a fost declarată "secetă" în nicio regiune din Marea Britanie, dar în cea mai mare parte a ţării a fost impusă starea de "secetă prelungită", cu debite scăzute ale râurilor, care pot afecta fermierii şi alţi utilizatori de apă, precum şi fauna sălbatică.

De asemenea, au fost înregistrate niveluri scăzute ale apelor subterane, solurile sunt uscate, iar rezervoarele au un nivel scăzut.

Ultima dată când a fost declarată oficial secetă a fost în 2018.

Pe fondul vremii uscate, Agenţia de Mediu a solicitat un ordin de secetă pentru rezervorul Holme Styes din Yorkshire, în timp ce compania de colectare si tratarea apelor uzate publice Southern Water a solicitat un permis de secetă pentru Fluviul Test din Southampton.

Ordinele permit mai multă flexibilitate în gestionarea resurselor de apă şi a efectelor secetei asupra aprovizionării cu apă şi asupra mediului.

Dr. Rob Thompson, meteorolog la Universitatea din Reading, a spus că, deşi vremea a fost uscată şi cantitatea de ploaie recentă a fost sub medie, nu este un fenomen neobişnuit, iar perioadele secetoase similare apar la câţiva ani.

El a mai spus că nivelul precipitaţiilor din acest an a fost aproximativ ca cel înregistrat în timpul ultimei secete oficiale din 2018/19.

Dr. Thompson a mai precizat că odată cu schimbările climatice, cantitatea de precipitaţii din fiecare an nu era aşteptată să crească mult, dar modul în care a căzut ar putea fi diferit.

"Ne aşteptăm la mai multe extreme, iar extremele să fie mai extreme", a subliniat el, avertizând că Marea Britanie ar putea înregistra mai multe perioade de secetă, dar şi mai multe inundaţii rapide.

Marea Britanie nu este singura ţară care se confruntă cu vreme caldă şi uscată. Multe regiuni ale Europei se luptă cu incendii de vegetaţie, o urgenţă de secetă a fost declarată în nordul Italiei, iar ONU a emis un avertisment potrivit căruia 20 de milioane de oameni sunt expuşi riscului de foamete severă în Africa de Est.

Marea Britanie a înregistrat o temperatură record marţea trecută, termometrele atingând 40,3 de grade Celsius în Lincolnshire şi peste 30 de locuri au înregistrat temperaturi peste recordul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb