Mari companii siderurgice, amendate pentru cartel în sectorul feroviar

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iulie 2013

Mari companii siderurgice, amendate pentru cartel în sectorul feroviar

"ThyssenKrupp" şi "Voestalpine" au primit cele mai mari penalizări

Autoritatea de reglementare antitrust din Germania a amendat opt companii cu un total de 97,6 milioane de euro (129 milioane de dolari) pentru conspiraţie în comenzile pentru şine de cale ferată şi produse conexe.

Biroul Federal pentru Cartel a anunţat că "ThyssenKrupp GFT Gleistechnik" GmbH, divizie a producătorului german de oţel "ThyssenKrupp" AG, a primit cea mai mare amendă, de 88 de milioane de euro. O altă societate amendată este "Voestalpine" AG din Austria: 6,4 milioane de euro.

Conform autorităţii germane, înţelegerile de tip cartel au avut loc între 2001 şi 2011, iar societăţile implicate au fixat preţuri pentru şine, switch-uri şi traverse de cale ferată. Aceste societăţi s-au înţeles să nu concureze între ele pentru atragerea de clienţi.

"Scopul înţelegerilor companiilor din cartel a fost împărţirea între ele a licitaţiilor la care au participat", a precizat autoritatea germană.

Pedeapsa anunţată ieri priveşte acorduri realizate în detrimentul unor operatori de transport feroviar de călători şi de marfă, precum şi al unor firme de construcţii.

Amenzile pot fi contestate de companiile penalizate.

Menţionăm că, în 2012, Biroul Federal pentru Cartel a amendat patru companii, inclusiv divizia "ThyssenKrupp" mai sus menţionată, cu un total de 134,5 milioane de euro ca urmare a unor acorduri care au afectat principalul operator feroviar din Germania, "Deutsche Bahn". Alte societăţi penalizate în acest caz au fost "Voestalpine", "Vossloh" şi "Moravia Steel".

"ThyssenKrupp" încă negociază cu "Deutsche Bahn", care, în decembrie 2012, a solicitat despăgubiri de 550 de milioane de euro pentru că a fost împiedicată să lucreze cu rivali ai companiei siderurgice. Odată ce se vor finaliza discuţiile, "ThyssenKrupp" ar trebui să formuleze, către finele anului, un răspuns oficial în privinţa pretenţiilor "Deutsche Bahn".

"Voestalpine" a ajuns la o înţelegere în cazul menţionat cu "Deutsche Bahn", acceptând să plătească despăgubiri de mai puţin de 100 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb