Marian Oprişan, achitat în dosarul "Căprioara"

Alexandru Costea
Anticorupţie / 6 februarie 2015

Actualizare 13:15 Oprişan: "Dosarul a fost făcut la comanda lui Traian Băsescu"

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Marian Oprişan, a declarat astăzi, după achitarea în dosarul "Căprioara", că în cazul său s-a comis, în repetate rânduri, o eroare, şi că a demonstrat că fostul preşedinte al României a dat ordin în 2005 să i se facă acest dosar.

"Dumneavoastră, jurnaliştii, din păcate, nu aţi crezut în mine şi aţi prezentat lucrurile altfel. Am crezut tot timpul în justiţie", a spus Marian Oprişan, la B1 TV. Potrivit domniei sale, important e că există justiţie în România, "că statul roman trebuie să-şi consolideze în continuare instituţiile justiţiei, atât parchetele, cât şi să îi recompenseze pe toţi magistraţii cinstiţi, care garantează statul de drept".

Cât despre expertele evaluatoare care au fost reţinute în dosarul său, Oprişan susţine că nu a avut nicio implicare într-o posibilă trucare a evaluării prejudiciului. "Tot ceea ce se susţine în legătură cu faptul că aş fi fost favorizat nu corespunde realităţii, nu există probe şi nu am făcut nimic în această direcţie. Restul sunt poveşti de adormit copiii", a mai precizat Marian Oprişan.

(Elena Deacu)

---

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a fost achitat, azi, de Judecătoria Cluj Napoca, în dosarul "Căprioara" în care a fost acuzat de procurori că ar fi prejudiciat statul cu peste opt milioane de lei, potrivit surselor din presă.

Judecătorul era aşteptat să ia o decizie încă de ieri, dar a amânat pronunţarea sentinţei pentru astăzi, după ce şi săptămâna trecută a amânat pronunţare. Atunci, preşedintele Judecătoriei a precizat că urma să se mai aştepte "depunerea unor concluzii scrise la dosar de la avocaţi şi de la procuror".

Ultimul termen în acest proces a avut loc pe 22 ianuarie, tot atunci judecătorul de caz transmiţând că decizia va fi anunţată peste cel puţin şapte zile.

Şeful CJ Vrancea este anchetat de peste opt ani pentru corupţie, fiind acuzat de DNA de abuz în serviciu, utilizare de credite în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals.

În acest caz, procurorii au pus la îndoială modul cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexul Turistic Căprioară.

De asemenea, în acest dosar, expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) şi Elena Valentina Muşuroiu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pe 10 ianuarie, după ce Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ulterior, DNA a anunţat că cele două au fost trimise în judecată - Cernea pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual şi Muşuroiu pentru complicitate la favorizarea făptuitorului şi complicitate la abuz în serviciu.

Miercuri, cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei, Marian Oprişan a transmis o scrisoare adresată preşedintelui Klaus Iohannis, ambasadei Statelor Unite ale Americii, Parlamentului, Comisiei Europene, CSM, procurorilor-şefi Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu, ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc şi Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, în care le-a cerut să oprească "presiunile asupra magistraţilor judecători".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dorim o justitie corecta bazata pe probe indubitabile Eu cand aud de zeci de dosare pentru un acuzat ma gandesc ca acesti procurori au terminat si cursurile facultati de litere ( sectia Povesti Stiintifico -Fantastice ,cu interpretari adcvate ale cuvantului),executa diverse comenzi de la indivizi care-si bat joc de aceasta tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb