Mariana Ioniţă, înlocuită la şefia Companiei de Autostrăzi cu Cristian Pistol, consilierul lui Florin Cîţu

G.U.
Politică / 27 septembrie 2021

Cristian Pistol (Sursă foto: HotNews.ro.)

Cristian Pistol (Sursă foto: HotNews.ro.)

Mariana Ioniţă a fost schimbată de la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar în locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost director în companie şi, mai recent, consilier al premierului Florin Cîţu, informează HotNews.ro. La şefia Consiliului de Administraţie a fost numit Bogdan Pascu, fost deputat în partidul Umanist, partidul lui Dan Voiculescu, şi fost preşedinte al Fundaţiei Umaniste "Dan Voiculescu". Pascu a mai fost consilier de stat în cabinetul Dăncilă.

În locul lui Ioniţă la şefia CNAIR de pe 29 septembrie va fi director general Cristian Pistol, fost director în cadrul CNAIR, recent numit chiar consilier al premierului Cîţu pe infrastructură, notează sursa citată.

Debarcarea lui Ioniţă de la CNAIR vine la scurt timp după ce Consiliul de Administraţie al Companiei a fost schimbat complet, la doar câteva zile după ce ministrul Cătălin Drulă şi-a dat demisia. La şefia CA-ului CNAIR atunci a fost numit tocmai Cristian Pistol, fost director de Implementare Proiecte. Pistol a devenit în august consilier al premierului Florin Cîţu pe probleme de infrastructură.

Bogdan Pascu, apropiat de Dan Voiculescu şi consilier de stat în cabinetul Dăncilă, numit la şefia CA CNAIR

Acum, în locul lui Pistol la şefia CA-ului CNAIR a fost numit Bogdan Pascu, fost consilier de stat în cadrul cancelariei cabinetului Dăncilă. Pascu fusese numit atunci şef al Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură înfiinţat de Viorica Dăncilă, transmite HotNews.ro.

Bogdan Pascu a fost deputat PUR, Partidul Umanist din România, partidul înfiinţat de Dan Voiculescu, în legislatura 2004-2008.

Conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Bogdan Pascu a fost şi preşedinte al fundaţiei Umaniste "Dan Voiculescu".

La bază inginer mecanic, Pascu a absolvit studii postuniversitare la ASE şi un MBA în anii 1999-2000 cu specializarea finanţe.

Mariana Ioniţă, 19 luni la şefia CNAIR, păstrată şi pe timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Transporturi

După înlocuirea de la şefia CNAIR, Ioniţă se va întoarce Director la Direcţia Reglementari Tehnice şi Autorizaţii de Construire din Ministerul Transporturilor.

Mariana Ioniţă a fost numit director general în februarie 2020, pe vremea Guvernului condus de Ludovic Orban. În mandatul ei numeroase lucrări au fost deblocate, iar implementarea unor proiecte a fost accelerată. În acelaşi timp, instituţia a evoluat mult pe partea de transparenţă, dar şi deschidere faţă de asociaţiile din societatea civilă. La schimbarea guvernelor Ioniţă a fost păstrată în funcţie şi pe perioada mandatului lui Cătălin Drulă la Transporturi.

În timpul mandatului Marianei Ioniţă au fost inauguraţi 60 de kilometri de autostradă în 2020, iar în 2021 rămân cu şanse de deschidere alţi circa 78 de kilometri de autostradă sau drum expres.

În acelaşi timp, au fost demarate lucrări pe noi şantiere importante de autostradă sau drum expres: A1 Sibiu Piteşti, Lotul 1 (13 km) şi Lotul 5 (30km), circa 42 de km de autostradă din A3 de la Nădăşelu la Poarta Sălajului, 32 de kilometri din DX12 (Lotul 3), circa 50 de kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei A0 Sud, drumul expres Brăila - Galaţi (10km) sau drumul expres de legătură cu Vama Giurgiu (5km).

Totodată, în mandatul lui Ioniţă la CNAIR s-au deblocat unele proiecte importante cum ar fi drumurile de legătură ale Podului peste Dunăre de la Brăila (fără de care Podul ar fi rămas un "muzeu"), tronsonul lipsă cu tuneluri de pe A1 Lugoj - Deva, pasajul de la Domneşti sau tronsonul de autostradă Cheţani - Câmpia Turzii.

Pe partea de proiecte noi demarate amintim: Autostrada "Unirii" A8 Tg. Neamţ - Iaşi, Autostrada "Moldovei" A7, proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti - Comarnic - Braşov, contractarea majorităţii tronsoanelor de pe Autostrada de Centură A0 Nord a Capitalei, studii de fezabilitate şi proiectare pe mai multe drumuri expres sau de mare viteză (Bucureşti - Alexandria, Craiova - Tg. Jiu, Brăila - Tulcea - Constanţa, Bucureştri - Târgovişte ş.a.)

În acelaşi timp, unele proiecte nu s-au desfăşurat conform aşteptărilor: majoritatea tronsoanelor din Autostrada "Moldovei" A7 încă nu au fost scoase la licitaţie, deşi ele erau promise încă din primăvară, Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada "Unirii" A8 Tg. Mureş - Tg. Neamţ nu a fost încă recepţionat de către CNAIR, iar secţiunile montane ale autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti tot nu au fost contractate încă, după licitaţii prelungite şi contestaţii peste contestaţii.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. cum adica omul lui voiculescu?in viata poti intalnii tot felul de persoane...asta inseamna ca esti omul cuiva?mi se pare aberant.

    sa inteleg ca tot cea are legatura cu voiculescu este de rau?sau ce?

    daca omul este super pregatit...ce legatura are voiculescu cu asta?

    numai supozitii aiurea faceti...si insultati inteligenta unor persoane pe care nici nu le cunoasteti.

    este de noaptea mintii ceea ce faceti voi,nicio legatura cu pregatirea persoanei desemnate.

    ma ingrojeste neincrederea avuta in anumite persoane care doresc binele societatii romanesti.

    fiecare roman doreste sa traiasca decent in tara lui dar nu are loc de atotstiutori precum sunteti voi.

    o persoana competenta care este la locul potrivit.

    nu trebuie sa contestam gradul de profesionalism al nimanui.

    ma bucur ca o persoana tanara si cu experienta a fost pusa in asa functie importanta in romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb