Marius Alexe cere conducerii MAM Bricolaj să respecte politica de dividende asumată la listare

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 21 martie 2022

Marius Alexe

Marius Alexe

"Acţionarii nu au investit în MAM Bricolaj pentru dividende, ci pentru promisiunile de extindere şi reinvestire a profitului", spune investitorul

"Conducerea vrea să scoată din companie o suma mai mare decât profitul pe 2021; este o decapitalizare, într-o perioada economică dificilă", mai afirmă Alexe

Marius Alexe, ce deţine peste 5% din MAM Bricolaj (MAM), cere conducerii societăţii să respecte politica de dividende asumată în memorandum-ul de listare, conform unui raport publicat astăzi de retailerul de materiale de construcţii pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Investitorul a trimis o solicitare de completare a ordinii de zi a adunării acţionarilor companiei din data de 20 aprilie, în care propune distribuirea ca dividende a sumei de 0,85 milioane de lei, din profitul anilor 2018-2019, respectiv un dividend de 0,01 lei/titlu. Este o alocare mai mică decât cea aflată în convocator, de 1,9 milioane de lei, echivalentul unui dividend unitar de 0,2246 lei.

"Acţionarii nu au investit în MAM Bricolaj pentru dividende, ci au investit pentru promisiunile de extindere şi reinvestire a profitului" ne-a spus Marius Alexe. "Anul trecut a fost pentru MAM cel mai slab an din ultima perioadă din punctul de vedere al profitabilităţii, dar conducerea vrea să scoată din companie o suma mai mare decât profitul pe 2021. Este o decapitalizare a companiei, într-o perioada dificilă din punct de vedere economic, în care creditarea va fi mai scumpă şi mai greu de obţinut. Cu ce bani şi la ce costuri se vor face extinderile viitoare, dacă scoatem atât de mult cash-din companie?", a adăugat investitorul.

În documentul publicat la BVB, Alexe îşi justifică cererea prin faptul că propunerea administratorului retailerului de materiale de construcţii nu este în concordanţă cu politica de dividende a companiei, ce presupune alocarea a cel mult 30% din profit, stabilită în memorandumul de listare. În plus, conform unui raport mai vechi al societăţii, indicatorul lichidităţii curente şi indicatorul lichidităţii imediate sunt sub limitele acceptate, ceea ce arată că MAM Bricolaj poate avea probleme financiare în viitor şi nu este indicată scoaterea de mult capial din companie, spune investitorul, în raportul publicat pe site-ul BVB.

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor MAM Bricolaj se mai află propunerea ca, din profitul anului trecut, de 1,8 milioane de lei, circa 1,7 milioane de lei să fie profit nerepartizat ce urmează să fie reinvestit în dezvoltarea companiei, restul reprezentând rezervă legală. De asemenea, acţionarii vor avea pe masă trecerea de la conducerea prin Administrator Unic la Consiliu de Administraţie şi introducerea unui "Stock Options Plan", pentru stimularea şi recompensarea performanţelor în interiorul companiei.

MAM Bricolaj a fost listată în Piaţa AeRO în data de 21 ianuarie a anului trecut. Cristian Găvan deţine 67,4% din retailerul de materiale de construcţii a cărui evaluare bursieră este de 41,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. Actionarul care trage de maneca societatea ar trebui sa faca propuneri verificate,sa fie legal si corect formulate.

    De pilda pe asta i-o poate respinde MAM pentru ca cere dividende in valoare de 846.500 lei iar asta inseamna 0,1 lei per actiune si nu 0,01 cum scrie el olograf si este citat aici! 

    Deci el nu are o propunere aplicabila,trebuie sa trimita o alta scrisoare daca nu e doar spectacol si e intentionat gresit. 

    Sa dea catre Bursa publicitate o luna pentru ca a aflat asta aici,in comentarii.Opinie juridica! 

    MAM ce credibilitate sa aiba?Ca in memorandum a pus ca face 8 mil profit in 2021 si 9,2 in 2022.Realitatea e ca a facut 1,8 in 2021 si bugeteaza tot 1,8 in 2022. 

    Veniturile insa mai mari in ambii ani ca in Memorandum.Asadar pacaleala imensa a fost atunci cand s-u pus niste marje uriase din burta ca sa subscrie lumea in plasament.Teapa cat casa! 

    Vad si la MILK,profit foarte mic anul asta si pentru 2022 bugetat 2,7 mil de la 7,5 in memorandum.Peste tot profiturile estimate par a fi fost scoase din burta,iar emitentii ajusteaza porcariile care mai repede,care o s-o faca peste inca 1-2 ani,ca doar actionarii sunt fraierii nostri. 

    zice omul ca au investiti pentru 'promisiunile de extindere'

    pai s-au extins,se vede si in afacerile in crestere,doar ca se vedea si ca nu o sa scoata niciodata profiturile promise 

    stie el ca nu vor dividende actionarii 

    pai unii poate s-au trezit mai devreme ca el ca extinderile nu par a aduce nimic la eficienta asa ca ce rost are sa dai in gard in continuare cu aceeasi strategie 

    'cu ce bani se fac extinderile viitoare?' cata candoare! 

    pana acum din ce se faceau cand se observa din avion ca e cash outflow afacerea? 

    o fi faza cu politistul bun si rau ca prea pare desene animate,hai sa-i lasam banii lui gavan ca poate mai are sa-si cumpere niste srluri

    MAM PER 23 cu profitul pe 2021 si pe 2022.La listare se zicea ca va fi de 5 ori mai mare. Acum care ar fi motivatia sa cumperi actiunea daca profitul a scazut, nu este bugetat sa mai creasca si aflam ca bani de investit nu mai sunt si majorare de capital nu se mai poate?

    Din pacate Dl. Gavan , este doar un mare visator. El a declarat ca va infiinta 12 Magazine noi in urmatorii 5 ani. Stiind ca in 2021 , teoretic trebuia sa deschida 2 MAM B. noi , a reusit sa deschida doar unul singur (rezilierea contractului din Brasov). Actionarii actualii , inca nu au subcris la MCS-ul de anul trecut. Cu profitul total anuntat pe 2021 , presupunem ca acei actionari nu mai sunt la fel de motivati. Pretul actiuni a scazut cu 65% in 8 luni zile (de cand s au acordat gratuitele de anul trecut). Profitul pe tot anul 2021 este 1.801.000. Perspective prea bune , nu mai sunt, din pacate ...

    ...

    De cand s o listat v am scris ca e teapa, ca nu duce.

    In prezent un singur magazin vinde, in rest celelalte consuma. 

    Ideea a fost buna dar e extrem de greu sa muti clientii de la Dedeman si sa i duci la MAM.  

    Au spart bani in reclama outdoor in loc sa o faca tintit in online in perioada "pandemica".

    Gama de produse e slaba, au unii furnizori cu produse de calitate indoielnica. Adaos de 40%. Nu lucreaza pe marja. Si sa faci profitul de care ei amintesc, trebuia lucrat cu marje de profit foarte mari. N as vrea sa ma gandesc la faliment dar unele magazine se vor inchide. [...] 

    1. Dar s-a miscat in perioada pandemiei... a vandut cartofi si ceapa la supra pret :)))

    Cum se recunoaște un naiv? Întelepciunea populară ne spune că el moare de grija altora. În această speță avem un prototip. Ar trebui multiplicat de cei care au nevoie de așa ceva. Doamne fereste!

    De ce avem așa multe too performant, too inteligent???Oare pentru că avem mulți too stupid???

    1. da.

      Si ai observat ca 90% din cei "too performant, too inteligent" sunt purtatori de epoleti, aka sub acoperire??!! 

      Cel mai recent exemplu BENTO - 2 actionari minoritari cu studii la Academia Tehnica Militara.  

      LOL. LOL. LOL. Si rusine M(ui)APN-ului!! 

      Si, evident, dosare penale pentru "patriotism" din ala de fatzada! 

      Pe de o parte epoleții, pe de altă parte Alexeii, săracii. Investitorii primăverii.

    Cine s-a supărat pe Moș Crăciun? Păi moșul îți aduce creșteri nelimitate... De ce sunteți răi? Lăsați băiețicii să viseze. Votați cânepa!!!

    Mare problema la firmele astea-Alexe spunea in ZF ca uite ce ieftin a luat el la 36(peste 7) si MAM face 60(12 dupa gratuite) .

    Gavan ne scria aici articol cum cumpara el la peste 5(lua cateva de show) 

    Nimeni insa nu a spus cum merge firma real desi erau evidente problemele mari. Fara ajustari de buget, profiturile alea monstru promise, nimic! 

    Cum sa tratezi societatile care in loc sa vorbeasca despre afaceri si mai mult sa faca decat sa vorbeasca, aia care cunosc din interior tac pe subiect dar au grija aa pompeze actiunea? 

    La fel CAB, CLAIM, MILK zero indicii ca nu fac nici pe departe ce spuneau la listare. Afli cand publica 2021 si bugetele pe 2022.

    ASF ar trebui sa le ceara astora sa isi asume daca pastreaza bugetele multianuale din Memorandumuri ori accepta tacit ca erau doar pacaleala si e necesara revizuirea. Ori sa le lase asa in minciuna, ca de aia s-a inventat BVB pe lumea asta.  

    Personajul nostru dă interviuri unde se laudă că investind el cu ”viziune” reuseste să atingă randamente de peste 1000% la anumite investiții, așa că el nu suferă deloc atunci când pierde. Mă mir că nu a fost întrebat... dar ce te faci, vizionarule, dacă data viitoare nu mai ghicești acțiunea rachetă și pierzi pe linie???? Viața îii va răspunde curând domnului Alexe. Lasă interviurile și citește o carte, nefericitule!

    1. te vad baiat citit, daca prinzi o actiune cu 1000%, cate actiuni cu 0% trebuie sa prinzi ca sa iesi pe pierdere?

      Esential pentru un raspuns corect e sa lamurim ce intelegem prin ”actiuni cu 0%”??? În principiu, pe lîngă cresterea sau pierderea pe un anumit titlu, aspectul esențial îl reprezintă ponderea fiecarei acțiuni in portofoliu. Cu alte cuvinte, chiar daca ai creștere sau scădere foarte mare, daca ponderea acțiunii e redusa cresterea/scăderea e si ea mult mai firavă. Dimpotrivă... dacă ponderea e foarte mare... ai pus-o! Atunci te îmbogățești sau dai în primire.Tocmai aceste eludări ale ponderii le permit unora să abereze. Mulți se laudă cu creștere mare, dar omit să spună ce pondere are acea acțiune în portofoliul lor. Nu vreau să jignesc ”eroul zilei”, dar problema lui o reprezintă tocmai faptul că deținerea de peste 5% din acțiunile emitentului pare a nu fi simbolică pentru el, asta ca să fiu elegant.

    Dar la amicul Botis de la APP nu trimite o epistola?

    Sa intrebe unde-s documentele p AGA ca legal trebuiau puse pe site de o saptamana. 

    Pe nairomania abia gasesti convocatorul.

    Daca tot scrie sa intrebe de unde-s creantele alea imense ca in niciun raport nu s-a spus.  

    habar nu aveti, saracilor, va obliga cineva sa cumparati ?

    Mă scuzați! Eu mă retrag. Au venit avansații!!!

    1. E că nu te-a mai lăudat nimeni de la revolutie???

    Nu am niciun leu investit pe AeRO, n-am nimic cu nimeni de acolo, îmi impun un risk management drastic la portofoliu - lucru care se pare ca lipsește cu desăvârșire la multi investitori și vechi și noi.

    Uitandu-ma peste raportările unor emitenți, nu pot sa nu constat ca în afara de AST (cash sănătos și datorii doar la furnizor) și AROBS (care nu mai sunt demult o firma growth), văd doar datorii în creștere > profitul raportat. Rețeta clasica default mai ales ca intram în recesiune...  

    1. Asta s=a omis in plina bula AERO-nu e greu sa cresti pe datorie si fara spor de eficienta,cu un cvasi-dumping

      Problemele mari apar cand lipsa sporului de eficienta se combina cu scumpirea banilor-dispar investitorii care sa finanteze o crestere pe steroizi.

      La partea cu defaultul probabil uiti ca e Romania,avem un fel special de insolventa=se da teapa creditorilor 3-5 ani ,se face pauza 2-3 ani cand suntem curati spalati de dosarul de insolventa apoi se ia de la capat.La MCAB merge de decenii. 

      Când ai câte un exemplar din ăsta care se vrea neapărat un model pentru alții, nu mai e nimic de spus. Atenție la maior si nu mai știu cum care vinde sfaturi pe facebook deși e bâtă omulețul nostru. Tot cu pump, tot cu dump și apoi se miră că sunt mușterii stresați.

      sunt semnale tot mai clare ca promoterii astia pump&dump si-au pierdut credibilitatea,oamenii se indreapta impotriva lor datorita pierderilor imense cauzate

      cica se restrang in grupuri inchise indiciu ca s-a stricat rau masinaria 

      Am intalnit un grup pe facebook Stiinta banilor- educatie financiara. Chiar sunt mult mai onesti in sensul ca pun la dispozitie multe materiale si cursuri. Ideea e ca sunt foarte utile multora dintre cei nefamiliarizati cu investitiile. Recunosc... eu n-am reusit sa asist la un curs despre investitii in intregime pentru ca sunt sub nivelul meu (in ceea ce priveste investitiile pe bursa), din alte prelegeri - in schimb- mai pot invata si eu cate ceva, dar ceea ce fac ei nu e escrocherie. Multi nu au cunostinte elementare despre investitii si pentru acest gen de public sunt absolut ok. Insa si acolo e o limită naturală a competenței... unii prezinta niste algoritmi generali de investire in indici sau alte mix-uri cu pretentia ca daca ii urmezi faci bani peste medie. In conditii atipice (crize, razboi) algoritmii astia mi se par o prostie totală... oricine are experienta relevanta in investitii reuseste sa bata media (daca nu reuseste asta chiar e slab).

    am investit si investesc in continuare, compania a avut o crestere peste media sectorului

    1. A deschis un magazin, a dublat spatiul de vanzare al altuia si a preluat un atelier de debitare. Practic si-a dublat afacerea ca dimensiunine pentru 20% mai multe tranzactii. Inventitiile facute cel mai probabil au triplat cheltuielile pentru o crestere mult prea mica. Intamplarea face de asemenea sa frecventez magazinele Mam si vad angajati ce pleaca pe banda rulanta pentru situatia precara pe care o are compania in acest moment. Sincer sa fiu, nu ii mai dau mai mult de 1-2 ani.

    il suspectez pe Gavan ca este sub acoperire. Deci TOT ce face, el face la comanda acoperitilor si coruptilor din MAPN. Daca va creste firma, va fi la comanda. Daca o va lasa sa se duca pe rapa, tot la comanda.

    Este genul ala, "suspect de bun la suflet" pentru a fi crezut.  

    De fapt, este doar o paiatza. Si este pasibil si de dosare penale, daca falimenteaza firma. Mai ales ca se pare ca va fi dirijat cum s-o faca.  

    Pentru el asta este un job, nu o ia personal, deci o sa-l doara-n cot daca firma va da faliment, sau va raporta pierderi.  

    #StopSerpilorMAPN

    1. MAI OMULE , '''''' XXX ''''''', TU CHIAR ESTI DUS CU CAPUL ??? DE UNDE AI ATATA RAUTATE ??? TE-A NASCUT MAICA-TA CU ASTA ??? ORI ESTI TIGAN ??? A-TI PLACE ASA DE MULT SA BATJOCORESTI IN STANGA SI IN DREAPTA ??? SIT-ul ASTA ESTE PENTRU OPINII , PENTRU PARERI , NU PENTRU FRUSTRARI SI URA PERSONALA !!! CE-I CU DUMNEATA ??? ESTI BOLNAV ??? IN MOD SIGUR ESTI DUS CU CAPUL , ALTFEL AI RASPUNDE UNEI PARERI , CU ALTE PARERI , NU CU URA PESTE URA !!! AI SPUS MAI DAUNEZI , CA E DIFERENTA DE ''''' ZECI DE ANI '''''' INTRE DUMNEATA SI RESTUL !!! CHIAR TE CREZI TRIMISUL LUI DUMNEZEU PE PAMANT ??? ATUNCI , DACA-I ASA , VORBESTE TE ROG , FRUMOS SI RESPECTUOS CU TOATA LUMEA DE AICI , SI ARATA-LE CA EI AU GRESIT , SI DUMNEATA AI DREPTATE , CA ESTI CU ADEVARAT UN INTELEPT AL ACESTEI TARI , IN MATERIE DE PIATA DE CAPITAL !!! VORBESTI EXACT , CA UN DERBEDEU !!! PROBABIL CA , ASTA SI ESTI !!! HAI , RASPUNDE-MI !!! DA DRUMUL LA URA SI LA FRUSTRARE , S-AU VORBESTE OMENESTE !!! ESTI IN STARE DE ASA CEVA ??? HAI , VORBESTE !!! MULTI OAMENI BOLNAVI , A CREAT COMUNISMUL ROMANESC , IN TARA ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ...

      Mai STATY și pe la școală că literele mari nu înlocuiesc greșelile tipice unui anafabet. ”A-ȚI PLACE”, ”AI SPUS MAI DAUNEZI” ”S-AU VORBEȘTE” Fii bun și explică-mi ce vrei să spui??? Într-adevăr mari monștri a mai creat comunismul... după ce că urlă în ei lipsa de educație elementară, mai scriu și cu litere mari; Ești miop? De ce folosești abuziv Caps?

      Alexe, tu ești măi băiatule??? Nu mai fi supărat! Ăsta e destinul tuturor celor care vor să pară mai inteligenți decât sunt. Ei rămîn ”investitori„ în timp ce speculanții tot ies cu profitul din piață. Nenorociții!!!

    Daca facit 1,7 milioane doia ani la rand 2021-2022 in loc de 8-9 cat anuntai primesti si gratuite SOP.Pai ce la SIF,BVB,BNET nu se dau la fel pentru performanta deosebita in munca?De Virtutea Socialista Clasa 1 nu au nevoie?

    E o mare diferenta, eu am curaj sa imi asum public niste opinii si unii dintre voi posteaza injurii ca "anonim". Asta denota o mare frustrare din moment ce nu am luat niciun ban de la nimeni si nici nu am dat nicio teapa.

    Continuati sa va descarcati, o sa va mai dau materiale ;)

    1. Whataboutism detected!

      Faptul ca-l injura unul pe Alexe ala din articol nu invalideaza discutiile despre MAM,mai ales ca s-au verificat o sumedenie de alte postari din trecut despre companie. 

      Faptul ca scrie unul la Nume o combinatie de litere nu identifica o anume persoana. 

      Majoritatea celor de aici am observat ca discuta ideile din articole si postari,foarte putini autorii. 

      O atitudine matura a unei personalitati conturate face abstractie de o minoritate.Isi vede de scopul vizitei in sectiunea comentarii.

      Incredibil... Dănilă Prepeleac ne mai dă și lecții. Adevărul e că atunci când încasezi bani de pe bursă te apucă așa o frustrare, mai că-ți dorești să fii faier, dar fudul. De mic tânjesc să fiu prost și să mă cunoască și tot cartierul. Bine că ne mai dai materiale. Ține minte ceva de la mine... în ultimii 20 de ani s-au făcut nevăzute multe talente din astea investițional-fudule. Uită-te numai căte societăți de brokeraj s-au închis. Ce crezi că nu lucrau câteva zeci de talente din astea obosite la ei? Ai impresia că ești primul? Statistic faci parte dintr-o majoritate amplă, numai că mulți din ăștia ca tine au bun simț și preferă anonimatul. Tu ești o rara avis doar din acest punct de vedere...manifești un histrionism proverbial.(cred că știi proverbul și mă scutești să ți-l repet).

      fraier, dar fudul

      Alexe, fii atent aici... securistii lui Cească ar fi invidiosi pe tine. În ciuda imaginii tale de bonom esti mare maestru in escrocherii. Pariez. Esti agent de marketing la toate escrocheriile botezate de tine si apropiatii tai start-up-uri, nu? M-am uitat pe NRF.. in doi ani i-ati majorat de 8 ori capitalul socal si ati crescut pretul de 10 ori, Tinand cont de faptul ca n-ati dat un leu outsider-ilor e o adevarata lovitura. De aia iubiti voi start-up-urile... va ajuta sa le saltati baniii fraierilor. Succes!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb