Marjele de rafinare OMV au crescut la 6,76 dolari/baril în al doilea trimestru

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2008

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV a anunţat că marja de rafinare de referinţă a crescut în al doilea trimestru al lui 2008 la 6,76 dolari/baril, faţă de 4,24 dolari/baril în primul trimestru, datorită majorării volumelor de prelucrare în rafinăriile occidentale, relatează Reuters.

OMV a precizat în cadrul raportului trimestrial că volumele mai mari de producţie a kerosenului şi benzinei au determinat creşterea marjelor de rafinare în Europa de Vest, în timp ce marjele din cadrul unităţii româneşti Petrom au fost afectate de producţia mai slabă de benzină şi produse grele.

În al doilea trimestru , producţia a scăzut la 311.000 barili ehivalent de petrol pe zi, faţă de 322.000 barili echivalent de petrol pe zi în primul trimestru, după ce producţia de gaze naturale din ţara noastră a fost afectată de probleme ale conductelor şi de opriri ale producţiei în cadrul a două centrale.

Vânzările de produse rafinate au cres­cut la 5,75 milioane tone, de la 5,36 milioane tone în primul trimestru, în ciuda închiderii rafinăriei Neustadt.

OMV a anunţat că va trebui să continue să colecteze provizioane pentru litigii în ţara noastră, pentru plata primelor angajaţilor. Compania a strâns în 2007 pentru plata primelor provizioane de 36 milioane euro.

OMV este cel mai mare grup de petrol şi gaze din Europa Centrală, având rezerve de petrol şi gaze de aproximativ 1,22 miliarde barili echivalent petrol (bep), o producţie zilnică de aproximativ 321.000 bep şi o capacitate anuală de rafinare de 26,4 milioane tone.

În prezent, OMV deţine peste 2538 de staţii de distribuţie carburant în peste 13 ţări. Cota de piaţă a grupului în segmentul de rafinare şi marketing în regiunea Dunării este în prezent de 20%.

OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală deţine 51,011% din acţiunile Petrom.

"Raiffeisen Centrobank" recomandă acţiunile "OMV" şi "Petrom" la cumpărare

Analiştii companiei "Raiffeisen Centrobank" recomandă "cumpărarea" acţiunilor "Petrom" (simbol SNP) estimând pentru acestea un preţ-ţintă de 0,468 lei, precum şi a titlurilor "OMV", estimând că acestea vor ajunge la o cotaţie de 67 euro.

După afişarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al doilea al anului curent, s-a putut observa că producţia celor două companii a fost mai mică decât cea aşteptată, acest lucru neavând o influenţă negativă deoarece au crescut vânzările, susţin analiştii Raiffeisen. (Ana Săbiescu)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb