Mark Boleat: Respectarea programului de privatizare ar creşte încrederea investitorilor

RALUCA MARIN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 septembrie 2012

Mark Boleat, Preşedintele Comitetului pentru Politici şi Resurse al "City of London", se află într-o vizită în Bucureşti cu ocazia recentului acord de cooperare încheiat de London Stock Exchange şi Bursa de Valori Bucureşti.

Mark Boleat, Preşedintele Comitetului pentru Politici şi Resurse al "City of London", se află într-o vizită în Bucureşti cu ocazia recentului acord de cooperare încheiat de London Stock Exchange şi Bursa de Valori Bucureşti.

Încrederea investitorilor străini ar putea să crească dacă programul privatizărilor va fi res-pectat, este de părere Mark Boleat, Preşedintele Comitetului pentru Politici şi Resurse al "City of London". De asemenea, domnia sa a subliniat că şi îmbunătăţirea infrastructurii ar putea demonstra investitorilor că există posibilităţi pentru investiţii în ţară.

Potrivit reprezentantului "City of London", ţara noastră are potenţial şi sunt multe instituţii în Londra care pot avea un rol important în dezvoltarea României. Domnia sa a declarat: "Mai multe instituţii britanice sunt interesate de proiectele de infrastructură din România, precum şi de oportunităţile din agricultură sau energie. Dacă există o cerere de finanţare, şi dacă proiectul este bun, vor veni şi banii".

Oficialul "City of London" se află într-o vizită în Bucureşti cu ocazia recentului acord de cooperare încheiat de London Stock Exchange şi Bursa de Valori Bucureşti.

Domnia sa a mai arătat: "Stăm în România timp de două zile, ca parte a programului de întărire a relaţiei României cu < City of London >. Am fost plăcut surprins de România, când am ajuns aici, am observat că este mult mai dezvoltată şi vibrantă decât pare. Sunt foarte impresionat. Vedem că aveţi şi probleme economice, dar vedem şi potenţialul".

De asemenea, Mark Boleat a mai subliniat că ţara noastră trebuie să înveţe să se vândă, dacă vrea să atragă investitorii străini şi să aibă creştere economică.

Domnia sa a explicat: "Este important ca fiecare ţară să-şi arate oportunităţile. Dacă ai mai mulţi oameni care susţin că există oportunităţi acolo, acest lucru ajută. Sunt o serie de ţări care vin în Londra şi se vând. România trebuie să se vândă. Până în acest moment, s-a vândut foarte bine în faţa mea, dar trebuie să continue".

Reprezentantul "City of London" a mai adăugat că România trebuie să caute şi alte forme de finanţare, nu doar pe cele tradiţionale.

Martin Harris: "Estul este cheia pentru dezvoltarea economică a Europei"

La rândul său, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii în Româ-nia, a explicat că programul Fondului Monetar Internaţional (FMI) reprezintă o bază importantă pentru creşterea economică a ţării. "Româ-nia trebuie să continue să urmeze programul FMI şi programul de reformă inclus", a declarat domnia sa.

Ambasadorul a mai arătat că ţara noastră are un potenţial foarte mare de creştere economică, unele dintre domeniile cele mai interesante din ţară fiind agricultura, energia şi industria de software.

Martin Harris a mai declarat: "Prioritatea < zero > în cadrul mandatului meu o reprezintă dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Marea Britanie. Reprezentanţii < City of London > au venit pentru a afla mai multe despre situaţia economică a României şi despre posibilităţile de investiţii. Au avut întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, ai Băncii Centrale şi cu leaderii de business din România pentru a discuta posibilităţile de colaborare".

Ambasadorul a mai subliniat că este foarte important pentru viitoarea dezvoltare economică a ţării să existe o diversitate a surselor de finanţare, multe dintre acestea putând fi oferite de "City of London" (equity, obligaţiuni).

Potrivit lui Martin Harris, Estul este cheia pentru dezvoltarea economică a Europei, în ansamblu, dar trebuie să existe stabilitate politică şi economică.

Domnia sa a explicat: "Europa de Est este o zonă de economie emergentă în piaţă unică. Nu este necesar pentru investitorii britanici să meargă în China sau Brazilia pentru a descoperi o piaţă emergentă. Aici, în Europa de Est, avem o zonă foarte importantă, cu potenţial pentru Europa. Sunt convins că România şi alte economii din Europa de Est pot să joace şi trebuie să joace un rol important în dezvoltarea economică a Europei, în general".

Potrivit spuselor sale, "City of London" poate să ofere nu doar posibilitatea unor investiţii, dar şi experienţa sa, mai ales în domeniul parteneriatelor public-private.

Domnia sa a precizat: "Interesul ambelor state este creştrea economică, crearea de locuri de muncă, ieşirea din recesiune. Una din cele mai bune surse de joburi este comerţul sau devoltarea noilor afa-ceri. Este foarte important să ai IMM-uri (n.r. Întreprinderi Mici şi Mijlocii), să susţii inovarea. Vedem oportunităţi bune în dezvoltarea relaţiilor comerciale între România şi Marea Britanie. De exemplu, anul trecut, exporturile Marii Britanii în România au crescut 26%. Am observat şi o creştere a exporturilor României în Marea Britanie".

"City of London" este principalul centru financiar-bancar al Londrei şi unul dintre cele mai importante de pe glob.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi London Stock Exchange Group (LSEG) au semnat, la finalul lunii martie, un acord de cooperare în mai multe domenii cheie de business, vizând, printre altele, promovarea oportunităţilor de investiţii în România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb