Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului din Ucraina, într-un interviu în care a vorbit despre perspectivele acestui conflict cu Rusia, relatează vineri dpa.
Ideea "îngheţării" războiului din Ucraina a fost avansată recent de un membru de frunte al partidului social-democrat, la guvernare în Germania, conform sursei.
"În 2014 au îngheţat conflictul şi Ucraina a avut 18.000 de soldaţi ucişi pe linia frontului între 2014 şi invazie", a declarat joi Wallace într-un interviu pentru dpa.
"Rusia s-ar reînarma, s-ar reechipa şi ar face ce a făcut după 2014. Şi s-ar întoarce mai târziu", a adăugat el, informează sursa citată.
"Aşadar, problema cu îngheţarea este că ar trebui s-o garantezi", a spus Wallace. El a observat însă că nici Ucraina nu ar putea fi convinsă, în condiţiile în care, în trecut, Regatul Unit, SUA şi Franţa au încercat să dea garanţii că vor continua să ajute Kievul, notează dpa.
"Aşa că, dacă eşti ucrainean, ai avea încredere în garanţiile noastre în acest moment? Şi ce ar trebui să dăm Ucrainei pentru a o convinge să îngheţe (războiul)? (...) Ar putea spune: 'daţi-ne aderarea la NATO'", a adăugat fostul ministru al apărării britanic, potrivit sursei.
Întrebat dacă Ucraina ar putea fi dispusă să accepte apartenenţa la NATO în schimbul opririi luptelor pentru teritoriile ocupate de Rusia, Wallace a respins această perspectivă, menţionează agenţia de presă citată.
"Franţa şi Germania nu vor accepta niciodată asta. Nu vreau să intru în speculaţii privind care ar trebui să fie acordul. Ţine de Ucraina să decidă, ei sunt cei care au pierdut mii de oameni. Şi ei sunt cei care luptă pentru noi acum. Nu noi luptăm", a afirmat el, conform aceleiaşi surse.
"Cred că nici Rusia nu ar accepta asta. Adică Rusia ar spune nu, dar, în cele din urmă, ar trebui să aducem Rusia într-o poziţie în care să ştie că are ceva de pierdut", a mai spus Wallace, transmite dpa.
1. Încă se cred buricul lumii
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 09:55)
Wallace vorbește ca englezii ca să nu tacă. În ochii rușilor cuvântul vestului nu mai înseamnă nimic. În 2014 au promis pace și nici nu se uscase cerneala și au început să înarmeze ucraina, să pregătească cuiburi de rezistenă și să îi invețe pe ucraineni că sunt un neam ales de neânvins. Realitatea ne arată o țară distrusă, decimată, ci un viitor sumbru. Cântecul englezesc e păgubos.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 10:20)
putler a atacat ucraina si tot ei se vaita ca -s victime
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 10:21)
de 2 ori i-a atacat si-n 2014 si acum. deci cam cine n-are cuvant?, se stie.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 10:24)
De parca cuvantul mujicilor inseamna ceva:-)...Cand nimeni din Europa/Occident nu mai vrea sa aiba de a face cu mujicii spune totusi ceva:-)...numai in mujicia, Belarus si tarile satelit din fosta URSS mai vezi presedinti "pe viata" ca in evul mediu:-)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 15:18)
Alta soluție nu e.
3. Ucrainenii au perrdut cam 300 000 de oameni , nu m
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 16:13)
Evident ca poporul daca nu regimul din Ucraina trebuie sa decida daca inchid acest razboi . Dar , de la acel front in Dombass care nu s a rezolvat decisiv timp de 8 ani se putea presupune ca un front de 1000 km nici atat nu va putea fi castigat in mod decisiv si sa impuna retragerea rusilor ! Aici intervine raspunderea marilor puteri care au consiliat pe Zelwnski sa nu accepte negocieri in aprilie 2022 si chiar inarmarea dintre 2014 si 2022 , atrage si asta ovraspundere . Eu consider ca insistenta anglo americana pentru continuarea luptelor pe frontul din est ca si o asumare a unor garantii si sfaturi anterior invaziei din feb 2022 .insa EU avea instrumentele politice ca sa se abtina in tratate
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2024, 16:44)
Razboiul se termina scurt daca mujicii pleaca acasa. Nu Ucraina i-a invadat pe ei si nici nu cred ca o sa vrea cineva vreo bucata din rusia! Pana nu pleaca, nu se termina, occidentul nu isi calca in picioare valorile si nu tolereaza invazii si motivatii absurde visate peste noapte de diversi dictatori mai mult sau mai putin lacomi!
3.2. Nu e realist sa astepti sa plece rusii (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2024, 05:20)
Eu cred ca nimeni in Rusia, nici macar Putin, dupa atata sange varsat si atatea pierderi, nu poate propune retragerea armatei din acest razboi. Nu uitati ca decretul lui Hrusciov privind Crimea e anulat , exact ca sa nu se poata retroceda teritoriile invadate. Deci pentru ce sa mai continue acest macel inuman, care deja a facut nelicuibile zonele din linia frontului?!?