MCID: "A fost semnat acordul privind dezvoltarea comunicaţiilor electronice şi cooperarea în domeniile digitalizării şi protecţiei cibernetice"

T.B.
Politică / 5 ianuarie

MCID: "A fost semnat acordul privind dezvoltarea comunicaţiilor electronice şi cooperarea în domeniile digitalizării şi protecţiei cibernetice"

Bogdan Ivan, ministrul român al Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Mykhailo Fedorov, viceprim-ministru pentru Inovaţii, Dezvoltarea Educaţiei, Ştiinţei şi Tehnologiilor, ministrul Transformării Digitale al Ucrainei au semnat Acordul privind dezvoltarea comunicaţiilor electronice şi cooperarea în domeniile digitalizării şi protecţiei cibernetice, se arată într-un comunicat al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Acordul urmăreşte dezvoltarea relaţiilor puternice dintre cele două state în sfera digitalizării şi a securităţii cibernetice, precum şi extinderea cooperării dintre România şi Ucraina, relatează sursa menţionată.

Potrivit comunicatului "Prin Acordul semnat cu omologul ucrainean, România îşi întăreşte poziţia de hub regional pentru tehnologii emergente şi securitate cibernetică. Punem astfel bazele unui mecanism prin care Uniunea Europeană va finanţa proiecte concrete de transfer tehnologic şi de cunoştinţe către Ucraina, proiecte în care România va fi lider de parteneriat", a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Acordul asigură fundamentul unei colaborări strânse şi concrete a instituţiilor cu atribuţii în ce priveşte infrastructura IT&C, digitalizarea şi securitatea cibernetică din cele două ţări. Principalele direcţii de acţiune vizează, aşa cum arată datele comunicatului:

"creşterea rezilienţei şi a protecţiei infrastructurii digitale din Ucraina şi România;

consolidarea nivelului de protecţie cibernetică a reţelelor şi infrastructurilor naţionale ale Ucrainei şi României;

dezvoltarea infrastructurii cloud pentru serviciile publice electronice;

schimbul de experienţă în ceea ce priveşte formarea de politici în domeniul comunicaţiilor electronice şi al tehnologiilor emergente."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ceea ce vedem va continua .Aceasta decizie este doar un mic pas ce vine in urma deciziilor anterioare luate de catre Iohannis .Trilaterala Rep.Moldova ,Romania ,Ucraina ,parteneriatul strategic nou infiintat , ajutorul acordat Ucrainei in plan militar si economic , intrarea Romaniei in Schengen si parcursul devenit European al Rep.Moldova si al Ucrainei , oferta ce tine de instruirea pilotilor de avioane F16 si de alte noi oferte ce se concretizeaza chiar acum cu Marera Britanie , tintesc nu numai nasterea unei forte militare extraordinare in aceasta parte de lume dar si opresc toate actiunile ruso - maghiare inca din fasa .Forta data de aceasta Uniune(Visegrad s-a dezintegrat)va cuprinde si Polonia si va contesta in curind si dominatia Turciei din Marea Neagra ca si partea Europeana a Stambulului .Dupa cum bine vedem Marea Neagra nu mai poate oferi protectie niciunei forte navale indiferent cit de mare si de puternica este ea .In Romania vedem cum Orban de Budapesta vrea sa formeze o alianta punctuala aducind impreuna pe Kelemen(UDMR) ,Barna(USR),Ciolos(Reper) ,Orban fost PNL si Tomac(PMP) spre al sprijini ,conform dorintelor Moscovei ,punctual, doar in alegerile Prezidentiale , pe Simion (AUR). jocul devine interesant pe nmasura ce Trump pierde fondurile si sprijinul material al amarilor investitori si pe masura ce banii se consuma iar evenimentele atasate il prind din urma pe Trump .

    Motto:

    „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“ 

    (Proverb românesc) 

    Nu mai stim să vorbim româneste. Limba română este agresată de tot mai multe neologisme inutile. Se foloseşte excesiv englezescul "HUB" desi există românescul "centru". De asemenea se exagerează cu termenul englezesc de "DRAFT", desi avem cuvinte românesti precum ciorna, plan, schiță. In ultima vreme se folosesc unele sintagme ciudate precum "CLOUD GUVERNAMENTAL" , o asocuiere idioată intre un cuvânt englezesc si unul românesc.

    CLOUD provine tot din limba engleză (cloud= nor). In româneste există expresia "nor de puncte" care se referă la o reprezentare grafică a unui mare număr de date posibil de interpretat prin identificarea de relații sau repartiții mai mult sau mai puțin omogene, care pot corespunde aplicării unei distribuții normale (curba lui Gauss). Prin extensie, s-a ajuns la conceptul de "Cloud computing" care se refera la domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să trebuiască să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii. Asadar, "Cloud computing" înseamnă gestionarea bazelor de date, în sensul înmagazinării, regăsirii, prelucrării si prezentării informatiei. Inconvenientul major al sistemului "cloud computing" se referă la probleme de confidențialitate, deoarece furnizorul de servicii poate accesa oricând datele din cloud. Si exemplele ar putea continua. 

    1. Nu ai înțeles acești termeni sunt universali. Ii înțelege toată lumea. Ai rămas închis în ceea ce chiar tu ai zis la inceput

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb