"Mechel" Tîrgovişte îşi majorează capitalul social cu circa 7 milioane de dolari

Alina Ciobanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2005

"Mechel" Tîrgovişte îşi majorează capitalul social cu suma de peste 21 de milioane de RON reprezentînd un număr de 8.064.335 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 2,50 lei/acţiune. Preţul de subscriere este egal cu valoarea nominală, res-pectiv 2,50 lei/acţiune.

Suma cu care s-a majorat capitalul social reprezintă echivalentul în lei al 5,9 milioane de dolari, vărsată pînă la data de 28 august în conturile societăţii de acţionarul majoritar, "Mechel Trading AG", pentru îndeplinirea obligaţiilor investiţionale asumate pentru anul III în conformitate cu contractul de privatizare. Pentru această sumă, "Mechel Trading AG" primeşte un număr de 6.572.523 acţiuni cu o valoare totală de 16,4 milioane de RON. Diferenţa de circa 3,7 milioane de RON reprezentînd 1.491.812 acţiuni noi este oferită spre subscriere acţionarilor societăţii. Aceştia îşi vor putea exercita dreptul de a subscrie la majorarea capitalului social, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute la data de înregistrare de 4 noiembrie stabilită de AGEA. Numărul de titluri noi cuvenite fiecărui acţionar se determină ca produs între numărul de acţiuni deţinute la data de înregistrare şi rata de subscriere. Rata de subscriere se calculează ca raport între numărul total de acţiuni noi şi numărul total de acţiuni vechi. În cazul în care valoarea calculată a numărului de acţiuni noi se exprimă cu zecimale, numărul acestora se determină prin rotunjirea în plus sau în minus la cel mai apropiat întreg.

La expirarea termenului de exercitare a dreptului de subscriere la majorarea capitalului social acţiunile nesubscrise vor fi anulate.

Compania este tranzacţionată la categoria a doua a Bursei de Valori sub simbolul COS. Ultima zi de tranzacţionare înainte de convocarea AGA a fost marţi, 18 octombrie, cînd la finalul şedinţei de tranzacţionare cotaţia a fost de 0,9000 RON/acţiune. În ultima lună, cursul s-a apreciat cu 5,88%. Investitorii care în ultima săptămînă au achiziţionat acţiuni ale societăţii au fost răsplătiţi cu un randament de 11% din suma plasată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb