MEDCITY a cumpărat o clădire ultracentrală de peste 1.000 de metri pătraţi în Timişoara de la grupul de modă Folli Follie Group

A.F.
Miscellanea / 9 mai 2023

MEDCITY a cumpărat o clădire ultracentrală de peste 1.000 de metri pătraţi în Timişoara de la grupul de modă Folli Follie Group

MEDCITY, dezvoltator de clădirii adresate domeniului medical din Sud-Estul Europei, a cumpărat o clădire ultracentrală de peste 1.000 de metri pătraţi în Timişoara de la grupul de modă Folli Follie Group, într-o tranzacţie intermediată de Colliers, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, MEDCITY îşi face intrarea în oraşul din Vestul ţării, extinzându-şi portofoliul de clădiri sub conceptul The Medical Mall, destinate exclusiv operatorilor de servicii medicale şi activităţilor conexe.

Conform comunicatului, situată în Bulevardul Corneliu Coposu din Timişoara, clădirea cumpărată de MEDCITY urmează să fie transformată într-un imobil adresat exclusiv activităţilor domeniului sănătăţii, unde operatorii medicali vor putea oferi serviciile lor în cadrul unor facilităţi la cele mai înalte standarde.

În prezent, MEDCITY deţine şi administrează un portofoliu de 10 clădiri în România, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 17.000 de metri pătraţi, din care peste 97% este deja închiriată de nume mari de pe piaţa de servicii medicale din România, precum Regina Maria, Synevo, Catena, Diaverum, Medima Health, Emerald, Mediplus şi Laurus Medical membrii a grupului Medicover, Aqua Clinic, Alpha Clinic sau DigestMed.

Mall-urile medicale dezvoltate de către MEDCITY în România au presupus până acum investiţii de peste 27 de milioane de euro, planurile companiei pentru următorii doi ani vizând extinderea sau dezvoltarea de noi proiecte, atât în oraşele existente, cât şi altele noi, precum Cluj, Braşov, Constanţa, Oradea, Sibiu.

"MEDCITY doreşte schimbarea destinaţiei clădirii în spaţiu de servicii medicale, în care să atragă unele dintre cele mai mari nume de pe piaţa de servicii medicale din România. Am căutat în mod activ un imobil potrivit pe cerinţele clienţilor MedCity în Timişoara, fiind implicaţi şi în obţinerea de documente şi clarificarea tuturor situaţiilor apărute în perioada procesului de due diligence. Faptul că avem o echipă cu multe conexiuni în zona de servicii conexe imobiliarelor în piaţa din vestul ţării, dar şi o foarte bună cunoaştere a pieţei de terenuri, clădiri şi investiţii din zonă, ne-a ajutat inclusiv la valorificarea bunurilor imobile ale FF Group România", spune Silviu Carlan, Senior Associate în cadrul Colliers România.

FF Group administrează în România magazine sub brandurile Collective, Scotch & Soda, Sport Loft, dar şi platformele online collectiveonline.com si sport-loft.com, având şi un depozit propriu.

MEDCITY Healthcare Property Development, reprezintă singurul investitor şi dezvoltator de clădiri destinat exclusiv serviciilor medicale din Sud-Estul Europei. MEDCITY a dobândit în ultimii 15 ani o experienţă solidă de proiecte de infrastructură în domeniul sănătăţii (peste 50.000 metri pătraţi), dezvoltând până în acest moment un portofoliu de proiecte special concepute pentru activităţi medicale, creând astfel cea mai mare reţea de imobile din Sud-Estul Europei, dedicată exclusiv acestui profil (Atena, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Constanţa, Buzău, Galaţi, Brăila, Focşani, Călăraşi, Petroşani).

Viziunea MEDCITY este crearea unor ecosisteme inovative de îngrijire a sănătăţii prin dezvoltarea unor proiecte în apropierea principalelor zone urbane, oferind astfel pacienţilor şi profesioniştilor din domeniu facilităţi medicale în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Compania operează ca un dezvoltator imobiliar în domeniul sănătăţii, acoperind totodată o gamă largă de servicii conexe, cum ar fi proiectare, consultanţă tehnică de specialitate şi project management. MEDCITY este membră a Grupului de Companii SOFMEDICA, lider în inovaţie în domeniul sănătăţii, prezentă în Europa încă din 1994, în România, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Cipru.

Piaţa românească de investiţii a înregistrat anul trecut tranzacţii de peste 1,25 miliarde de euro, cu mult peste rezultatul de 890 de milioane de euro din 2021, bifând cea mai mare valoare din 2007 încoace, arată raportul anual publicat de Colliers. Mai departe, nici 2023 nu se anunţă un an rău, chiar dacă volumul de tranzacţionare pe piaţă este posibil să se reducă având în vedere volumul record de anul trecut, menţionează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb