Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, revoluţionează sectorul serviciilor de diagnosticare medicală din cinci oraşe mari din ţară, dotând spitalele şi clinicile sale de aici cu soluţii bazate pe IA, oferite de GE HealthCare, respectiv software-ul AIR Recon DL pentru sistemele de rezonanţă magnetică, completat de o soluţie inovativă de autopoziţionare pentru sistemele de tomografie computerizată, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Aceste soluţii permit un diagnostic mai rapid şi precis pentru un spectru larg de afecţiuni, optimizând timpii de scanare şi eliberare a rezultatelor.
Medicover se înscrie în etapa de pionierat a celor care implementează aceste servicii în centrele din Constanţa, Craiova şi Iaşi, fiind deja prezent în Bucureşti şi Cluj-Napoca, iar în curând şi în Oradea.
"Dotarea centrelor noastre cu servicii de imagistică de ultimă generaţie reflectă angajamentul Medicover de a oferi pacienţilor servicii medicale de cea mai înaltă calitate, acoperind atât controalele de rutină, cât şi investigaţiile avansate. Vom continua să investim în tehnologie, beneficiind de o echipă de specialişti capabilă să valorifice avansul în acest domeniu, inclusiv soluţiile de Inteligenţă Artificială, cu rol esenţial în identificarea unor tratamente exacte şi personalizate", a declarat Florinela Cîrstina, director general al Medicover România.
"Suntem onoraţi să continuăm colaborarea cu partenerul nostru Medicover prin furnizarea acestor soluţii GE HealthCare bazate pe inteligenţă artificială. Noile soluţii din dotarea echipamentelor de imagistică oferă multiple beneficii pentru pacienţi şi specialişti", a declarat Mihaela Adochiei, Country Manager GE HealthCare pentru România şi Republica Moldova.
AIR Recon DL este un software avansat bazat pe Deep Learning care contribuie decisiv la creşterea acurateţei diagnosticului, prin îmbunătăţirea calităţii examinărilor şi reducerea disconfortului pacientului şi a timpului de achiziţie a imaginii. Timpul petrecut în interiorul aparatului de rezonanţă magnetică este principalul element de disconfort pentru pacient.
Soluţia de autopoziţionare pentru sistemele de tomografie computerizată are la bază algoritmi de inteligenţă artificială şi o tehnologie inovatoare de ultimă generaţie care permite detectarea reperelor şi centrarea automată a pacientului, pe baza protocolului de scanare prestabilit. Se obţine astfel optimizarea dozei de radiaţie primită de pacient în timpul examinării, făcând totodată misiunea operatorului mai uşoară prin eliminarea posibilelor erori de poziţionare în timpul examinărilor de tomografie computerizată.
Timpul de scanare a fost redus cu aproximativ 30%, în timp ce medicii imagişti beneficiază de imagini de o claritate superioară, pentru o interpretare mai rapidă, care reduce oboseala oculară. În prezent, 20% dintre investigaţii necesită repetarea unor secvenţe din cauza neclarităţii imaginilor, ceea ce prelungeşte timpul total cu 10%. Noile echipamente contribuie la diminuarea acestor probleme, optimizând atât acurateţea, cât şi eficienţa diagnosticării.
Imaginile clare şi detaliate generate cu ajutorul celor două soluţii oferă şi o vizibilitate foarte bună a leziunilor. Astfel, detalii medicale fine, precum tumori incipiente, inflamaţii sau leziuni ale ţesuturilor moi, pot fi detectate precis, facilitând un diagnostic timpuriu şi crescând şansele de salvare a vieţii pacientului. Aceste tehnologii joacă un rol esenţial în monitorizarea eficienţei tratamentului, în special în cazul patologiilor oncologice.
Rezonanţa Magnetică (RMN) este o investigaţie tot mai frecvent utilizată în diagnosticul patologiilor acute, monitorizarea afecţiunilor cronice sau în prevenţie.
Opinia Cititorului